Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan mentenéd kisgyermeked...

Hogyan mentenéd kisgyermeked kutyatámadástol?

Figyelt kérdés

Számtalan esetben látom pl kertes házaknál, amíg az utcafronton nyírja a gazda a sövényt, simán kinnt van veke a kutya poráz szájkosár nélkül 3s el-el tiblábol.egyik persze hogy nyitott játszótér mellett.

És nem pincsikről hanem nagytestű kutyákrol van szó.

Vagy maga a sétáltatás nálunk még rottweilereknél is valahogy szájkosár nélkül szokás, nem feszített, azaz laza porázon, mellettük elhaladva simán gondolhatna egyet a kutya hogy megugrik..pláne gyermekem ráadásul hirtelen jellem...a kutyáknak meg ahogy feltűnt, a hormnjaik szibtje adja hogy kiszámíthatatlan lesz még a kezes bárány kutya is..

Mai nap végképp tultett mindenen.

Simán gazdi nélkül szabadlábon sétálgat a kutya(lent kép, nem jut eszemve a neve) és ahogy jövünk kismotorral szemben megáll velünk és néz néz telibe minket...megálltunk...es azon afyaltam ha támad mi az istent csináljak...jött egy srác járokelő, kérdeztem nem ez övé, nagy lazán bevágja, á nem, csak a szomszédé, megkértem zavarja már el, ment vele tovább.

Amugy mindez nem büntetendő...?

2016. aug. 17. 21:20
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
94%

rettegsz a kutyáktól. Ezt pedig szépen átadod a gyerekednek is.

Amiket leírtál, egyetlen esetben sem történt támadás.

Nem helyeslem a szabadon grasszáló kutyákat én sem, hiszen olyan embernek, mint te is nagy megrázkódtatással jár ilyennel találkozni.

A gyereket pedig előttem már leírták, miként lehet megtanítani, hogyan viselkedjen idegen kutyákkal.

2016. aug. 17. 21:50
 12/63 A kérdező kommentje:

Rettegek...csak mert a tapasztalataim folyamatosan rácáfolnak a nevelt kutyákra..

És hogyne adnám át a gyereknek ha arra kell nevelnem hogy sunnyogva lehet csak elmenni egy kutya mellett.ne érj hozzá, rá se nézz inkább..

2016. aug. 17. 21:53
 13/63 anonim ***** válasza:
75%

Valóban az a jó megelőző módszer, hogy határozott testbeszéddel, fenyegetően lép fel az ember a kutyával szemben. Velük így lehet kommunikálni ilyen esetben.

Ha már támad, akkor félrerúgom és én állok bele a bunyóba. Bár nekem is az a tapasztalatom, hogy fenyegető testbeszéddel megelőzhető.

2016. aug. 17. 21:55
 14/63 A kérdező kommentje:

Hát igen..pont nincs fenyegető testbeszédem amikor szemben áll velünk egy linkelt féle kutya és kínomban már azt nézem, hol a legközelebbi fa..ami persze hogy olyankor 100 méterre van minimum..és visszanézek és még mibdig néz minket és áll egy izomtömeg előttünk.

Kb az a pillanat ilyenkor amit a filmekben lassitott felvételként szoktak kezdeni lejátszani..

2016. aug. 17. 22:04
 15/63 anonim ***** válasza:
79%
Ha jól értem, olyan helyzetre gondolsz, ami nem rajtatok múlik, tehát a kutya megvadul, elszökött, ki vagytok szolgáltatva. Ilyen esetben ha nincs segítség, küzdeni kell, vagy menekülni. Helyzettől függ. A spray jó ötlet, amit meg ösztönösen teszel, hogy felkapod a gyereket és véded. Velünk is volt ilyen, szerencsére jött egy motoros és elkergette a kutyákat.
2016. aug. 17. 22:07
 16/63 anonim ***** válasza:
26%

Sajnálom kérdező, én teljesen megértelek. A kutyaimádok ezt nem fogjak fel hogy így lehet rettegni. Nekem volt egy csodaszép tündéri hatalmas németjuhászom. Imádtam, igazi családtag volt. Még a kotlájába is belenyúltam mikor kicsi voltam, soha még csak rám sem morgott. Volt egy társa, egy puli, ő is kedvenc volt, csak "sumák". A kóbor kutyusokat a suliba készített szendvicsemmel etettem, olyan gondolkodással hogy ki tudja mikor ehet legközelebb.

9 évesen elment a nagylány, jött utána 2 keverék kutyusunk. A fiút elajándékoztuk mert ha csak meghallotta mikor a kisfiam sírt, ugatott morgott, egyszerűen kezelhetetlen volt, pedig előtte kezesbárány volt. Szülés után eljártam futni, többször kutyák kergettek, azóta rettegek a kóbor kutyáktól. Nekem személyi riasztóm van, viszem magammal mikor sétálunk a kicsivel, van egy kis pöcök amit ki kell húzni ebből a kis gépböl és visít mint az őrült. Szóval mikor futottam és hallottam hogy ugatnak és jönnek megfordultam és mély hangon mondtam hogy menj innen. Úgy hátráltam hogy figyeltem őket. De ha konkrétan megtámadnának csak az erőd segíthet és védd a picit, mást nem tudsz tenni ilyen helyzetben. Kívánom hogy ne történjen ilyen. Bocsánat a sztoriért csak azért gondoltam hogy érdemes leírnom mert én kutyaimádóból váltam rettegővé..

2016. aug. 17. 22:13
 17/63 A kérdező kommentje:

Igen.pontosan igy értettem, amikor csak a kutyán mulik.(mert a gazdik hagyják elmenni a kutyát, gyerekövezetben is, meg azok a pillanatok amikor a gazdi tuti későn feszitene rá a porázra.. stb)

Remélem tényleg tud segíteni egy spray...

2016. aug. 17. 22:17
 18/63 A kérdező kommentje:
Valóban.ha a kutyaimádok kutyája miatt esne baja egy gyermeknek, akkor is ujjal mutogatnának a szülőre meg a gyerekre és csak egy kis kínos szitunak tartanák. Nem semmi állatszabadságot gyermekvédelem elé helyezni..
2016. aug. 17. 22:24
 19/63 anonim ***** válasza:
87%

Nem azt kell megtanítani a gyereknek, hogy sunnyogva kell elosonnia bármilyen kutya mellett. Nem olvastad el pontosan, amit itt válaszként leírtak. Te még a laza pórázos kutyától is rettegsz sajnos. Ha szájkosárban látnál egy kutyát, kevésbé félnél? Tudod, hogy mekkorát tud ütni egy kosárral egy nagyobb kutya?

Egyáltalán nem kell szeretned a kutyákat. De az ilyen mértékű rettegés már beteges. Ha képes lennél a közömbösségig javítanod, hidd el, könnyebb lenne az életed. Vegyél riasztót, ha az megnyugvást ad. Meglátod, ha bízol a riasztóban, lényegesen könnyebben fogod átélni a kérdésedben leírt találkozásokat.

Mert amit leírtál, egyetlen esetben sem volt szó támadásról.

2016. aug. 17. 22:29
 20/63 anonim ***** válasza:
89%

Addig örülj amíg laza a póráz. Ha a gazda feszítené az egyből támadásra ingerelné a kutyát. Laza pórázon nincs támadó kutya. A beteges félelmed kezeltesd. Mert ezt érzik a kutyák és fenyegetésnek veszik. A gyereked meg neveld meg. Kutyák közelében nincs hirtelen mozdulat.

Ha netán egyszer megtámad egy kutya. Sok mindentől függ, hogy mit tudsz zenni. Kissebb kutyát tisztaerőből hasba kell rugnod. Fenyegetően kell fellépned. Minden kankutyánál működik ha megtéped a heréit

2016. aug. 17. 22:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!