Hogyan mentenéd kisgyermeked kutyatámadástol?
Számtalan esetben látom pl kertes házaknál, amíg az utcafronton nyírja a gazda a sövényt, simán kinnt van veke a kutya poráz szájkosár nélkül 3s el-el tiblábol.egyik persze hogy nyitott játszótér mellett.
És nem pincsikről hanem nagytestű kutyákrol van szó.
Vagy maga a sétáltatás nálunk még rottweilereknél is valahogy szájkosár nélkül szokás, nem feszített, azaz laza porázon, mellettük elhaladva simán gondolhatna egyet a kutya hogy megugrik..pláne gyermekem ráadásul hirtelen jellem...a kutyáknak meg ahogy feltűnt, a hormnjaik szibtje adja hogy kiszámíthatatlan lesz még a kezes bárány kutya is..
Mai nap végképp tultett mindenen.
Simán gazdi nélkül szabadlábon sétálgat a kutya(lent kép, nem jut eszemve a neve) és ahogy jövünk kismotorral szemben megáll velünk és néz néz telibe minket...megálltunk...es azon afyaltam ha támad mi az istent csináljak...jött egy srác járokelő, kérdeztem nem ez övé, nagy lazán bevágja, á nem, csak a szomszédé, megkértem zavarja már el, ment vele tovább.
Amugy mindez nem büntetendő...?
Nem vagy normális első válaszadó...
A gyerek örömmel kitörően sikít mert cuki neki a kutya és lenditi a kezét simogatni...mégis mit tanitsak azon hogy kutyáknak nem sikítunk...?egy gyerekről van szó...
Egy időben - elég sok negatív élmény után - nálam vipera volt a babakocsi behajtott napfénytetőjén...
Most, hogy már nem járunk babakocsival, ha olyan kutya jön, a gyerekek átjönnek a kutyával átellenes oldalamra. Többször volt olyan, hogy megindult a gyerekre a kutya morogva, ugatva, ilyenkor a gyerek és a kutya közé lépek határozottan. Ha ez nem elég (kutya nem kap észbe, tovább morog és támadni próbál, valamint a gazda sem hívja be a kutyát), akkor határozottan, hangosan azt mondom, takarodj. Egy eset volt, amikor ez sem volt elég, akkor elindultam a kutya felé.
A kutya nem hülye, felnőttet nem nagyon támad meg. De inkább engem harapjon meg, mint a gyereket.
Olyan jók vagytok...mintha nem lenne szokásuk a gyerekeknek autóutra is kirohanni...persze hogy mindent tanít az ember meg etc..fogja a kezét meg stb.
Azt kérdeztem már meglevő támadáskor mit lehetne tenni?
Köszi aki a kérdésre válaszol is.
És a kutyanevelésr hagyjuk már..akkor is egy állat, ösztönlény.
Engem támadott már meg nehézsorsu mindenkinek "nyalos"csicska kutya is..
Meg munkahelyen meghülyült a birkaszelid terrier amikor a nőstény párja tüzelt, támadt mindenkire..el kellett zárni..
Kutyanevelés.ha ha
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!