Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan, aki nem főz?...

Van itt olyan, aki nem főz? Meg lehet oldani kisgyerekkel is, hogy sose főzzünk itthon?

Figyelt kérdés

Férjem nem szeret főzni és én sem. A bébiételes időszak utánra gondolok, ha már eszi azt, amit mi. Jelenleg úgy van, hogy esténként elmegyünk enni meleget, napközben hideget eszünk. A gyerekeknek ez jó lesz így? (Nem gyorsétteremre gondolok persze, ahol nem eszik egészségeset.)

Aki így csinálja, mesélne rossz és jó tapasztalatokat?

2016. aug. 11. 13:47
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Még egy dolog a válaszok alapján. Menzákban nem mertünk eddig bízni (bár szoktunk menüzni étteremben), de ha sokan esztek onnan, lehet, hogy kipróbáljuk.:) Végül is spórolnánk vele, az meg mindig jól jön az embernek, ha kicsit spórol.
2016. aug. 11. 14:13
 12/18 anonim ***** válasza:
48%
Akkor azt is csinálhatod, hogy este az étteremben elcsomagoltatsz neki egy fél adag kaját másnapi ebéd gyanánt. De étteremben nem szoktak pl főzelékek és egyéb házias ételek lenni, szerintem így félő, hogy rászokik a rántott hús + sült krumpli kombóra, ami rendszerint a fő "gyerekmenü" szokott lenni éttermekben. Vagy nem tudom, milyen éttermekbe jártok, lehet, egy japán étteremben csupa egészséges kaja van :)
2016. aug. 11. 14:20
 13/18 anonim ***** válasza:
22%
Mi szinte soha nem főzünk. Változó, hogy ebédre vagy vacsira megyünk el vagy rendelünk. Hétvégén nagyikhoz megyünk.
2016. aug. 11. 14:48
 14/18 anonim ***** válasza:
74%
Nekem is azonnal az jutott eszembe hogy ebédre melegitsd meg ami a vacsi lett volna. Esetleg főzz és fagyaszd le. Hetente kiveszel 2 fagyasztott dolgot plusz a megcserélt vacsi helyett ebéd szerintem a legjobb megoldás :)
2016. aug. 11. 15:18
 15/18 anonim ***** válasza:
40%

De mi lesz a tartalmas időtöltéssel, ha minden este étteremben ültök majd? Amígy babakorú, addig elüldögél veletek, bár az én fiam élete első éttermezését végigüvöltötte, mert menni akart, annyi izgi dolog volt körülötte.

A másik valóban a hozzátáplálás, az ételek összetevőinek a fokozatos bevezetése. Egy 8 hónapos baba például még csak a tojás sárgáját kóstolgathatja, 10 hósan eheti a fehérjét is. 1 éves korig ajánlott a tejet kihagyni az étrendjéből, az egyéb tejtermékeket pedig fokozatosan lehet bevezetni.

Az éttermi koszt onnantól elfogadható, amikor már mindent ehet a kisgyermek.

Meg minden este éttermbe járni? Tök életszerűtlen. Egy 2-3 éves kisgyermek minden idejét a játszón szeretné tölteni. Mi minden este 7-ig kint vagyunk, és nem unják a gyermekeink. Két naponta főzök, egy kétfogásos menü fél óra alatt megvan: valami krémleves turmixolással, főzéssel együtt 10 perc. Egy sült hús befűszerezése 5 perc, aztán a sütő megsüti, nem kell mellette állni. Viszont fantasztikus érzés, amikor a gyermekeim kétpofira tömik anya isteni krémlevesét.☺

2016. aug. 11. 16:39
 16/18 anonim ***** válasza:
74%

Nálam 5-8 éves fiúk vannak rémálom amit 1.5 éves korától művelt a nagyobb, más kisfiú ügyesen evett, enyém visított, megtanította repülni az ebédet, erre bölcsitől kezdve evett rendesen de csak ott.

Heti menüt rendelünk előre megbeszélve mikor mit kérnek. Környékbeli étteremből, nagyon jó áron is van.

Csak hétvégén főzök. De nem esznek belőle.

2016. aug. 11. 17:15
 17/18 anonim ***** válasza:
58%

Fuh,nekem fura,hogy senki nem főz kb. Akkor amig otthon voltatok vele,miz csináltatok egész nap? Én most a másodiknak is főzni fogok,mert nem sok idő négyünkre majd főzni,és unatkozni sem akarok. Nekem volt idő a nagy mellett rá. Sőt én a 10-12óra munka mellett is megcsináltam,mert jobb szeretem a házit,meg a gyerek is,és sokkal olcsóbb.

De amúgy egy gyerek nem eheti azt amit ti,nem jó neki sokáig a nehéz étel sem pl,a túl fűszeres se. Dözelék pl.nincd is étterembe nagyon,pedig az jó nekik.

2016. aug. 11. 21:17
 18/18 A kérdező kommentje:
15: Amit írsz, hogy onnantól, ha már mindent ehet, én is éppen ugyanezt írtam a kérdésben, ezt írom, nézd: "ha már eszi azt, amit mi". Egyébként azt is írtam, hogy nem szeretünk főzni, nem pedig egyszerű, gyors receptekre nem tudok rákeresni.:) A tartalmas időtöltés meg nemcsak este 7 után van, és mi bármikor ráérünk vele lenni, csak az ő ovija határozza meg a dolgot.
2016. aug. 12. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!