Mennyit jártok hasonló korú közösségbe, egy és két éves kor közötti kisgyerekkel? Itthon vagyunk, nem bölcsis a kisfiam.
A sógornőd csak büszke a sajátjára, és szeretné ha a te kicsid is el lenne tőle ájulva. Ne foglalkozz vele, pár év múlva gyönyörűen fognak együtt játszani.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, mi hétköznap minden délelőtt voltunk játszótéren ennyi idősen (fiam decemberi, márciustól jártunk így), és kéthetente volt baba-mama klub a helyi ifjusági házban. Ezen kívül az unokatesókkal találkozunk, együtt szültem a hugommal és a sógornőmmel. Ált. úgy volt, hogy egyik héten egyikkel, másik héten másikkal.
Másfél éves lányommal heti egyszer járunk egy mondókás, bábos tornára, nagyon szereti. De inkább a tornát, mondókát és nem a hasonló korú gyerekeket. Persze kell neki, hogy találkozzon gyerekekkel, néha megnézik egymást, megsimogatják egymás, de ilyenkor még nem nagyon játszanak, foglalkoznak egymással úgy igazán.
Játszótérre nem járunk, nincs a környéken.
Viszont 3 hasonló korú gyermek is van a családunkban, velük nagyon sokat vagyunk együtt. Mostanában kezdik felfedezni egymást.
A sógornőd kijelentése szerintem is megalapozatlan.
Jó a társaság, vagyis a program a gyerkőcnek, de alig 1 éves múlt gyereknek ilyenkor még pont nem kötelező egy 5 hónapos babával foglalkoznia.
Lányom másfél.
Nekünk nincs családunk 500km-es körzetben, így a nagycsalád hiányzik. (ha az lenne, pl mamához átjárni, unokatestvér stb.. akkor más az igény)
szóval mi csak is 3-an vagyunk a családban. Èn heti 1x tornára járok vele, és heti 1x mondokázni, énekelni.
Hétköznep jó idöben akár minden nap játszóra, de ha rossz az idö akár eésznap maradunk otthon.
havi 2-3x jön valaki kisgyerekes hozzánk.
Fú, én nem is tudom mit csinálnánk játszótér nélkül! Bocs, ez kicsit OFF volt.
Az eredeti kérdésre: a nagyobbik gyerkőcömmel minden hétköznap mentünk valami programra (baba-mama torna 2x, ringató, baba-mama klub) és délután meg játszótérre. Most a kisebbik ennyi idős, sajna megszűntek a progik a környéken, úgyhogy délelőtt és délután is marad a játszótér. Főleg most, hogy már szép idő van és sokáig világos... Heti 1x összeröffenünk a nagyobb gyerek baráti körével (3 évesek), de ezeket nem nagyon élvezi a kicsi (sajna 1x nagyon megharapta asz egyik és azóta pánikol tőlük).
Viszont nem csoda, hogy a fiad "tojik" az 5 hónaposra. Miért is lenne érdekes számára? Nem tud még csinálni "semmit".
Szia!
A kislányom 16hónapos,2 hetente járunk babajátszóba.Van egy ismerősöm,neki 1éves lánya,velük szoktunk összejárni,hol ők jönnek át,hol pedig mi.
Nekem az a meglátásom,hogy inkább egymás mellett vannak el jól,és nem egymással.Néha megsimogatják egymást,de ennyi...
Sziasztok,köszönöm a válaszokat.
Meglepődtem,hogy milyen sokan jártok programokra,és hogy jut időtök rá? :)
Nekünk a játszótér itt van a háztól (panel) nem messze.De még így sem jut idő játszóterezésre minden nap.Pedig azt hittem nagyon jól beosztom az időm.A délelőtt általában elmegy a főzéssel,házimunkával,kb két órát alszik a kisfiam,addig dolgozom egy kicsit,(varrok)utána megyünk sétálni,bevásárolni,pár dolgot elintézni,hazajövünk,játszunk egy kicsit,szüleimmel webkamerázunk fél órát,utána réka baba-mama tornázunk,fürdetem,mondjuk ez is egy ceremónia nálunk,kb egy órás...:) nagyon szeret fürdeni a kis manó,kapcsolok babazenét,mikor masszírozom,utána pancsizik...és már fél hét is van...Heti párszor még apás sétát is beiktatunk este.
A közelben nincs műv ház,nekünk a programok,ha vannak általában hétvégiek,apával,nagyszülőkkel együtt,kirándulás,gyerekprogramok,állatkert,kisvasút,tropicarium,ilyesmi...kisgyerekes ismerősöm sógornőmön kívül egy-kettő van,de nem járunk össze.
Kisfiam mindig halandzsázik,beszélget,megnézi,mosolyog,ha hasonló korúval találkozik,de én is azt vettem észre,hogy ő olyan mentalitású,hogy szeret egyedül is játszani,és velem is élvezi amit csinálunk,pl főzéskor,is ott van velem,még én is elégségesnek ítélem az én társaságom.:)
Amiket írtatok foglalkozásokért általában kell fizetni?És művelődési házon kívül,hol lehet ilyen babás mondókázós foglalkozást találni?
Második vagyok: a mondókás torna itt nálunk a környéken több helyen is van. Egy hölgyike csinálja mindenhol, ő bérel termet és ott tartja. Persze fizetős, de nem drága, 800-1000 Ft.
Nézz szét neten, a kerekítő bábos torna több helyszínen is van, nem tudom mi esik hozzátok közel:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!