Van itt olyan, aki nem főz? Meg lehet oldani kisgyerekkel is, hogy sose főzzünk itthon?
Férjem nem szeret főzni és én sem. A bébiételes időszak utánra gondolok, ha már eszi azt, amit mi. Jelenleg úgy van, hogy esténként elmegyünk enni meleget, napközben hideget eszünk. A gyerekeknek ez jó lesz így? (Nem gyorsétteremre gondolok persze, ahol nem eszik egészségeset.)
Aki így csinálja, mesélne rossz és jó tapasztalatokat?
Minden áldott nap máshol enni drága, macerás.
Mi hét közben rendelünk a munkahelyi menzáról. De hétvégén mindig főzök, és szerintem heti 2-3-szor este is. (lecsó, pörkölt, sültek, stb.)
Pont ebédre kell meleget enni, vacsorára lehet hideget is. Kevesebbet és könnyebb ételeket, hogy jól tudjon aludni.
Ha még tudod fordítani a sorrendet, akkor OK.
Mondjuk nekem jó hallani, hogy anyu főztje a világon a legfinomabb. Szeretek főzni. :)
Ha nem érzed úgy hogy kihagysz valami jót, akkor ne főzz. De figyelj oda az egészséges táplálkozásra. Az nem annyi, hogy nem mentek gyorsétterembe.
2 éves hármasikreim vannak, itthon vagyok velük. Mióta nincs napi szintű segítségem, kb 1 hónapja, valamiből le kellett faragnom, és ez a mindennapos főzés lett. A másik ok, hogy minden motiváciom elveszett, olyan válogatósak mostanában, de mindegy.
Most rendelem a kaját a legismertebb házhozszállítós cégtől. Minden napra 2 adagot rendelek, hogy mindenkinek legyen a fogára való. Én meg az előző napi maradékukat ebédelem. Finom, bőséges, normális árú, hatalmas választék. Nagyon meg vagyok elégedve.
Elmondani sem tudom mekkora könnyebbség hogy csak hétvégén kell főznöm. De szerintem jobb lenne a gyereknek is meg nektek is ha az ebéd lenne meleg, nem a vacsora.
Az átállas lesz cudar nehéz, mivel nem úgy működik, hogy ma még bébiétel, holnaptól már 3 fogásos éttermi étel. Ráadásul az éttermi kosztnál nem tudod ellenőrizni tételesen a receptet, hogy pl: lestyán oké, hagyma, tojás még nem...
Én se rajongok a főzőcskéért, gyakran rendelünk vagy eszünk házon kívűl, de a picinek célszerűbb a saját, s kb. akkor válik teljesen étteremkompatibilissé, amikor óvodába megy (tehát jóval a bébikoszt után).
És egészségesebb a meleg ebéd, hideg könnyű vacsora kombináció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!