Segíts légyszi,2,5 éves fiammal nem bírok már, mit tegyek? Mindennap egy rémálom, kiborultam.
Szóval több mint 3 hónapja eszméletlen hisztis,egész napunk üvöltésből áll.Nem beszél és sokmindent úgy csinál mintha nem értene.Van egy féléves kistesója de őt nem bántja, illetve nagyon nyugis baba,szóval szinte alig foglalkozom vele,egész napom a nagyobbé,megállás nélkül szórakoztatnom kell, mert kitör a hiszti ha nem teszem.
Mivel nem beszél csak olyan 20-30 szót ezek is állatok,tárgyak stb.nevei, ezért nem bírok vele beszélni se.3 hónapja minden egyes bevásárlásnál végigüvölti az egészet,dehát vásárolnom MUSZÁJ!! Mindennap sírok mostmár emiatt,egyszerüen nem értem,mit rontottam el.
Az apja is egyre több külön programot csinál (elmegy edzeni,futni plusz munkát vállal stb.) hogy ne kelljen hallgatnia az állandó üvöltést.És én megértem, de nem tudom MI a fenét kéne csinálnom.
Olvastam már rengeteget a hiszti kezeléséről.Próbáltam alkalmazni a szobába elvonulást és ha lenyugszik kijöhet módszert, illetve a bolti hisztinél is ha rákezd, megfogom és kiviszem. De NEM érti hogy mi az összefüggés hiába szajkózom neki, és a vásárlásnál is csak örül neki hogy kijöttünk.
Már arra is gondoltam hogy hiperaktív lehet,mert a nap nagyrészén ágyra székre kanapéra radiátorra!! mászik fel, és ugrál le róla, rám is felmászik, majd ledobja magát,illetve dobol,kopogtat,dobálódzik és csapkod.Mindegy,csak hangos legyen.
Voltunk gyerekorvosnál,gyógypedagógusnál,logopédián.Nem süket,nem fogyatékos.
Mindenki azt mondja,hogy hát ilyen korban ilyenek a gyerekek.De én ezt már nem bírom ép ésszel.:(
Oké és mégis ha EGÉSZ NAP vele foglalkozok (mert ezek szerint neki ez kellene) akkor az élet majd megáll körülöttünk??? A kicsi meg a férjem majd ellátja magát és a háztartás magától elrendeződik...
Szóval ez jó tanács, csak nem annyira kivitelezhető...
Akkor lenne az ha megengedhetném magamnak hogy valaki az én dolgomat csinálja helyettem, vagy ha lenne nagymami - tesó- stb. segítség. De ez ugye nincs.
Köszi azért.
Könnyen okoskodik, aki nincs ebben a helyzetben, ahogy én is :))...
Szerintem az összes válaszból és más információkból is csak a neked hasznosat szűrd ki. Minden körülményt figyelembevéve kellene a középutat, a legjobb megoldást megtalálni, ami valószínűleg nem lesz mindenkinek tökéletes...
Nem vagyok ilyen helyzetben, olvasmányaimból olyasmi rémlik, hogy több gyereknél javasolt mindegyikre külön-külön úgy időt tölteni, hogy azt csak egyedül rá, pl. minden nap fél-1 órát. (Férjeddel megoldva?)
Tudom, nem vígasz, csak érdekes ellentétet olvashatsz, nemrég feltettem egy kérdést:
Miért van az, hogy éppen azok akarnak újabb gyereket szinte rögtön az első után, akik azt állítják, milyen nehéz nekik a ...
Eddig minden válaszoló (4) elmagyarázta, hogy neki valóban milyen nehéz, de milyen jól megoldotta, és mindegyik naná, hogy vállal újabb gyereket! Szerintem az ilyen helyzetekre nem gondolnak, aki meg már túl van rajta, azok elfelejtik (?)... Akit érdekel, olvassa el.
ÁÁ közben megtaláltam:) Nagyon érdekes kérdés :) Mondjuk én pont azért mertem vállalni a másodikat merthogy milyen rendes, nyugis, könnyen kezelhető alaptermészete volt a fiamnak. Azt nem feltételeztem hogy épp MOST fog kifordulni önmagából...Gondoltam mi megússzuk ezt a durván hisztis korszakot mint ahogy megúsztuk a fogzási mizériát vagy a szeparációs szorongást... egyikből se volt részem szerencsére. Dehát ezt nem "úszhattuk" meg, úgy néz ki:)
Köszönöm a válaszokat mégegyszer.
Szerintem legtöbben nem azért vállaltuk kis korkülönbséggel a két gyereket, mert az gondoltuk, hogy egyszerű lesz. Én részemről tudtam hogy nehéz lesz, az is. De akkor is, és most is úgy gondolom, hogy a gyerekeknek ez a legjobb, mi meg majdcsak kibírjuk valahogy ezt az 1-2 évet, amíg kicsit összenőnek.
Amúgy meg ebben a hisztis korban akkor is nehéz kezelni a gyereket, ha egyke.
Ne félj, túljuttok ezen is és újra kisangyal lesz! a másodiknál meg már rutinos leszel..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!