Otthon hagynátok egyedül 6 évest 2 órára?
6 éves múlt, lebetegedett, nekem meg muszáj holnap elmennem, nélküle.
arra gondoltam, hogy beteszek neki egy olyan mesét amit biztosan végig néz. nagymama 2 percre dolgozik, 20 percenként át tud ugrani ránézni, adni neki amire szüksége van. persze ez a b terv, abban bízunk, hogy elengedik arra a 2 órára, de ha nem, akkor így, ennyi idősen otthon mernétek hagyni?
De ha 15-20 percenként ránéznek a szomszédból, akkor:
1. A szomszéd vigyázhatna is rá 2 órát nálatok
2. A gyerek is lehetne a szomszédban 2 órát, főleg, ha mesét néz.
Tudom, azóta megoldódott a dolog, de azért válaszolok, csak hogy ilyen válasz is legyen a sorban: én otthon hagynám az enyémet, ha ő hajlandó lenne otthon maradni. Én is maximálisan megbízom a gyermekemben, néha még túl óvatos is. Kizárt, hogy bajt csináljon. Az olyan veszélyeket pedig, mint pl. félrenyel, kigyullad a ház, betörnek, elesik és betöri a fejét, egész egyszerűen vállalom, annyira elenyésző kockázatnak találom őket. Maga az élet egy csomó ilyen elenyésző veszélyt rejt magában: a járdán sétálok a gyerekemmel, és egy elszabadult autós elüt, rablótámadás ér az utcán és leütnek gyerekestül, agyvérzést kapok, miközben autót vezetek, és frontális ütközésben halálra zúzzuk magunkat a gyermekemmel, stb. Nálam ezekkel esik egy kategóriába az is, hogy 20 perc alatt leég a lakás, és bennég az otthon hagyott 6 éves gyerekem. Szörnyű, szörnyű, de bizonyos kockázatokkal igenis normális dolog együtt élni. Ahogy mindenféle részeg sofőr, esztelenül száguldó bringás, erőszaktevő, rabló és még kitudja milyen veszélyes elem dacára kimozdulok az utcára is, úgy a megbízható 6 éves gyermekemet is otthon hagynám ennyi időre spontán felrobbanó tévék, belvárosi betörők, gömbvillámok és miegymás ellenére is. Tudom, nem vagyok ezzel túl népszerű, nem is kell mindenkinek így gondolkodnia.
Amúgy 7 éves a gyermekem, nem szoktam egyedül hagyni, de csak azért, mert még fél egyedül, és nagyon tiltakozik az ötlet ellen. (Tökre megértem, én még 10 évesen is féltem egyedül a házban.) Eddig egyszer fél órára maradt otthon. 6 éves volt akkor. Amúgy, ha beleegyezne, én simán otthon hagynám egyedül 1-2 órára.
Nekem nyolcéves a nagy, de maximum annyira hagyom itthon, amíg lemegyek a boltba, vagy a másik oldalra, a parkolóba, garázsba. Boltba ő is lemehet egyedül, meg ide a ház elé, ahol látom az erkélyről, de amúgy amíg alsós, addig ez ennyi.
Egy hatéves pláne kicsi még ahhoz, hogy felügyelet nélkül legyen otthon.
Jesszus 74%-os, te tényleg nagyon kretén lehetsz :)
kb. 15x írtál a kérdésem alá, amikben mindennek elhordtál
te egyszer sem olvastad el a kérdést???
idézem:
"nagymama 2 percre dolgozik, 20 percenként át tud ugrani ránézni, adni neki amire szüksége van"
nem, nem a szomszéd. és nem, nem mehet át betegen. és nem, egy munkahelyen nem nézhet mesét!
köszönöm a válaszokat! utolsó előtti, bátor vagy, hogy ide leírtad :D de tényleg köszönöm neked :)
Tehát a mama 2 perc alatt odaér, 2 perc alatt vissza, meg monjuk nálatok van 2 percet. Ez 6 perc. Aztán dolgozik 14 percet és kezdi újra, összesen 6-szor, mire letelik a 2 óra.
Egyedi megoldás:-)
Ha a te kérdésedről van szó, ha máséról én baromi felelőtlennek tartom, aki otthon hagy egy 6 évest két órára. Még akkor is ha valaki ránéz 20 percenként.
És igen, akkor is eleshet,ha mondjuk te pisilsz, de gondolom általában nem 20-30 percig ülsz a wc-n,hogy ne vedd észre.
Tök mindegy ki milyen jó gyerek! Nem csak azért érheti valami, mert rosszalkodik. És ha ez akkor történne, amikor én felelőtlenül egyedül hagytam, akkor tükörbe sem néznék. Azért vagyok felnőtt, szülő, hogy ha nehéz helyzeteket is valahogy megoldjam, kitaláljak valamit.
Én egy másik 74%-os vagyok, te agyhalott. Ez az egy válaszom volt. És nem, nem érdekel 6 oldal komment, az utolsót olvastam el. A kérdésednél látom, hogy nagymama van aki 2 percre dolgozik. A lényegen ugyan nem változtat, ha 2 percre van, nem hiszem el, hogy nem lehet megoldani.
Gratulálok, a stílusod fantasztikus, mint az eszed. :) Jó nagy paraszt vagy, de legalább kiderült ez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!