Otthon hagynátok egyedül 6 évest 2 órára?
6 éves múlt, lebetegedett, nekem meg muszáj holnap elmennem, nélküle.
arra gondoltam, hogy beteszek neki egy olyan mesét amit biztosan végig néz. nagymama 2 percre dolgozik, 20 percenként át tud ugrani ránézni, adni neki amire szüksége van. persze ez a b terv, abban bízunk, hogy elengedik arra a 2 órára, de ha nem, akkor így, ennyi idősen otthon mernétek hagyni?
Sokszor kezdődik így a magyarázkodás:...akkor először hagytam egyedül...stb.
Emlékeztek az anyára, aki az alagsorba ment le pár percre, munkát keresett, s lehívták alkalmassági beszélgetésre? Ezalatt gyulladt ki a lakása, a gyermek meg...A baj, amire nem is gondolunk, pillanat alatt bekövetkezhet. A 20 perc alatt is, míg a nagymama megjelenik.Lehet, hogy nem lesz semmi probléma, a baj csak az, hogy LEHETNE.
Bocs, de én sem hagynám ott. Nekem a 4. most 6,5 éves, és bőven van tapasztalatom arról, mire képes néha a legnyugodtabb gyerek is. Nem, mert rossz, vagy megbízhatatlan, hanem mert kicsi. A legutóbbi esetben a lányom kiment kezet mosni a fürdőbe, elcsúszott, és felrepedt a szemöldöke. Varrni kellett.
Az más, amikor kinn dolgoztok a kertben, ő meg a házban marad. Rá tudsz kukkantani, ki tud menni, kiabálni tud, ha éri valami. Én ha kimegyek, fülelek rá, ha nem hallom, bekiabálok neki.
Csak akad egy nyugdíjas szomszéd néni a közelben, akihez átviheted, vay nem tudom, mi a mama munkája, de hátha oda bevihetné. Mindig van valami megoldás, akár az, hogy magaddal viszed. Csak ne hagyd egyedül!
Igen, ha agyhalott lennénk!
Tök mindegy hány éves, ha teszem azt elcsúszik a kövön és szétcsapja a fejét, akkor cseszheted,hogy mami ránéz 20-30 percenként.
Kérdező, akkor hagyd otthon. Aztán ha valami történik a gyerekkel (akár a 20 perces ránézések mellett), akkor majd elszámolsz a lelkiismereteddel.
Egy 14 éves gyerek tudja, hogyha tűz üt ki a lakásba, akkor mit csináljon. Ha mást nem akkor betöri az ablakot, hogy kijusson a házból. Egy 6 éves gyerek szerinted mit csinál? Ráadásul ha bepánikol.
Az én unokahúgom is nagyon okos, szófogadó kiscsaj. Ráadásul ügyesen feltalálja magát, elég kreatív tud lenni. Ennek ellenére sem hagynám egyedül.
nem, nem döntöttem el, próbálom megoldani a helyzetet.
csak ledöbbentett, hogy miket írtok 6 évesekről. enyém
nagyon megbízható, ha azt mondom, hogy a kanapén kell megvárnia, akkor onnan fel nem kel, nem hogy dezodort fújjon gyertyára meg székről üvegtálat pakoljon!
6 évesen én egyedül mentem haza az iskolából és vártam meg otthon a szüleimet, velem sem volt soha semmi, szóval tényleg nem kéne túlzásokba esni, csak annyi volt a kérdésem, hogy ti otthon hagynátok-e, nem kérdeztem, hogy jár-e börtön vagy túlélné-e, ne adj isten elrabolnák-e...
Annyit kérdeztél, hogy otthon hagynánk-e. Szerintem mindenkitől megkaptad a választ. Ha mindenki csak annyit ír, hogy nem, akkor jött volna a kérdés, hogy de hát nem érted, mégis miért nem?!?!
Ezért mindenki leírta, hogy "Nem, mert <rövid magyarázat>."
Nagyon érdekes egyébként, hogy itt 3 oldalon keresztül senki nem hagyná egyedül a gyerekét.. hiába okos és szófogadó. Ő egy gyerek.
28as. nem, nem ez történ, olvasd el még egyszer :D
itt olyanok voltak a válaszok, hogy ki hogyan gyújtotta fel a lakást gyerekkorába, meg börtönbe kerülök, stb.
reagáltam arra, hogy milyen hülyeséget csinálhat a gyerekem, leírtam, hogy miatta nem félek, mert nem ilyen, de azt is leírtam, hogy sok minden mástól, tőle független dolgoktól meg félek.
Nem érted! Ez, hogy "nem félek, meg biztos nem csinál ezt meg azt" ez feltételezés. Azért mert eddig nem csinálta, nem kizárt,hogy a szabadság adta lehetőség olyanra készteti,amit egyáltalán nem vársz el tőle.
Ha baja lesz, te hogy számolsz el magaddal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!