Zsemle, kifli stb megevese a boltban fizetes előtt?
Én sem adok a lányomnak vásárlás közbe. Mi úgy csináljuk, hogy mielőtt megyünk megetetem, és ki szokta bírni. Múltkor hostesseknél meglátta a joghurtot és mondta, hogy memme, akkor ott kapott picit (vásárlás végéig elvolt), majd fizettünk, kimentünk és kint megehette amit vettünk.
Amúgy havi 1 nagy bevásárlást tartunk és 2-3 helyre is megyünk (tesco- metro- ruházati bolt) úgy visszük a lányunkat, hogy itthon eszik elmegyünk vásárolunk, kimegyünk, ha éhes eszik (max eszik egy joghurtot, pudingot) és megyünk tovább. Egyszer nem ordított kajáért. És alig múlt 1 éves.
Én szoktam neki adni. Ha nagybevasárlásra megyünk tesco, auchan az hosszabb ideig szokott tartani, nem mindig bírja ki.
Általában egy kiflinek a felét szoktam neki odaadni. A másik fele meg vissza a kosárba. Soha senki nem szólt nekünk még ilyen miatt, látják a fél kiflit.
Sőt ha elfelejtek magunknak innivalót vinni, a vásároltba is bele szoktam inni.
Mielőtt valaki félreérti ez nem mindennapos.
Havonta kb egyszer megyünk nagyobb bevásárlóközpontba, és akkor sem mindig fordul ez elő.
De eddig soha senki nem szólt be nekünk emiatt.
Sosem engedtem a boltban történő, még kifizetetlen áru megevését. Mondjuk épp ezért nem is nagyon fordult olyasmi elő, hogy erre támadt volna kedve a gyereknek. Amikor még pici volt, megesett, hogy mutogatott valami olyanra, ami számára finom, olyankor "megbeszéltem vele", hogy megvesszük-e, vagy sem, de mindig betettem a kocsiba, és elmondtam neki, hogy csak akkor szabad megenni, ha már kimentünk a boltból.
Mondjuk nálunk az is alap volt mindig, hogy vásárolni nem indulunk el éhesen. Főleg nagybevásárolni nem, ami ugye azért elég sokáig tud tartani.
Én szoktam adni a gyerekemnek, de úgy, hogy a kiflinek a csücskét letöröm, azt elnyammogja, a többi, kb. 3/4 része meg a zacskóban marad. Eddig nem volt gond ebből a boltban, bár tény, hogy szinte mindenkit ismerünk ott, egy kisebb üzletről van szó.
Azonban hosszútávon szerintem is az a jó, ha megvárja, hogy kifizesd, és csak utána fogyassza el. Lehet lassan én is bevezetem ezt. A gyerkőcöm mondjuk sosem követeli a kiflit, én szeretem neki odaadni még az üzletben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!