Zsemle, kifli stb megevese a boltban fizetes előtt?
Figyelt kérdés
Sok kisgyerek mondjuk a tescoban vásarlasközben nyammog egy zsömlen stb. Ma a 1,5 kislanyom megkért, hogy hagy egye meg az egyik zsömit es nem tudtam mit valaszoljak. Vegül megeggyeztünk abban, hogy sietünkbes fizetes utan megeszi. Ti mit csinaltatok volna? Bocsi az ékezetekértl.2015. szept. 9. 18:59
11/39 anonim válasza:
Amíg pici volt, engedtem. 3 éves múlt, már természetesen érti mi az, hogy várni, mi az, hogy kifizetjük és majd utána. Egy 1,5 évesnek ezt hiába magyarázod, dunsztja sincs miről beszélsz, mert még nem áll ezen a szinten. Nincs semmi gond a fiammal, szépen kivárja, hogy kifizessük, szóval nem lett rosszul nevelt ettől. Amúgy ebből a témából mindig balhé lesz itt (számtalan kérdés volt már erről), úgyhogy én most leírtam, hogy én hogy csináltam, senki véleménye erről nem érdekel, veszekedni nem kívánok, úgyhogy itt én le is zártam a témát. Jó éjszakát mindenkinek.
12/39 anonim válasza:
Természetesen nem fogyasztunk el semmit fizetés előtt.
13/39 anonim válasza:
Pedig lopás fizetés előtt enni/inni. Bírja ki. Nyilván nem kieheztetve viszi az ember a gyereket a boltba.
14/39 anonim válasza:
14 hónaposom van. Néhány hete kicsit megcsúsztunk a teendőinkkel, de még be kellett ugranunk vásárolni, azonban a gyerkőc kezdett éhes lenni. Kivettem egy teljes kiőrlésű rudat, félbetörtem és odaadtam neki enni. Míg a pénztárhoz értünk, kb. 10-szer elmondtam neki, hogy a pénztáros néninek szólunk, mit vettünk le a polcról és kifizetjük. Rendszert nem csinálunk belőle, de 1-1 alkalom még nem a világ vége.
15/39 A kérdező kommentje:
Nem lopas ha szólunk. Amugy köszi. Akkor mi is igy gogunk tenni.
2015. szept. 9. 19:57
16/39 anonim válasza:
Én is ara tanitotam hogy fizetünk és megeheti ,megihatja
17/39 anonim válasza:
De, lopás. Az a tied, amit kifizettel. Amíg nincs kifizetve, addig az üzlet tulajdona. Ne lepodj majd még, ha a biztonsági őr radszall, vagy kihivjak a rendőrséget. Adj enni a gyereknek vásárlás előtt és még van oldva a probléma.
18/39 A kérdező kommentje:
Milliárdnyi gyerek kap be egy ket falaot a boltba es egyiket sem zartak börtönbe.
2015. szept. 9. 20:37
19/39 anonim válasza:
Csak hogy mindenki tisztánn lássatok. A jogszabály szerint a boltban akármit meg ehetsz és nem lopás addig amíg ki fogod fizetni vagyis a pénztárnál ha ki fizeted amit elvettél akkor nem loptál ha valamit elfelejtesz akkor lopás de most nem azt értettem az akármit meg ehetsz dolgonn hogy nagy lakomát kell csapni a Tesco közepénn hanem pl. Egy kiflit vagy ilyen dolgot elveszel és meg eszi a gyereked az nem lopás csak ha nem fizeted ki. Plussz ha valami pékárút adsz a gyerekednek akkor tuti többet veszel nem csak azt az egyet és a pénztárnál +1 et be ütni valamiből a gépbe sem nagy dolog. És most tuti le leszek pontozva. És az hogy boltban nem eszünk mert lopás az csak lopásnak van mondva és azért ellenzi sok szülő mert az illem szerint gondolkodnak, hiszen az illem szerint ilyent nem szabad...
20/39 anonim válasza:
Azért az már nevetséges lenne, ha egy 8 forintos kifliért valakire rá hívnak a rendőrséget és meg is tudnák büntetni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!