Akiknek 18 hósan még szopizik a gyerekük, hogy fér ez a napirendjükbe?
Nálunk napi 2-re sikerült "leredukálni", szó szerint tudatosan csökkentettem a szopik számát.
Reggel 6-7 körül ébred (mivel keveset alszik születésétől fogva), majd kiszellőztetünk fent-lent kb. fél óráig, ezidő alatt átöltözünk, peluscsere a fürdőben. Utána fél-3/4 órás szopi, majd hozza könyvet, hogy olvassunk. Ezt is igyekszem leredukálni, hogy 8 körül el tudjuk kezdeni a reggelit, ami kb. 9-fél 10-ig húzódik. (Ált. 1 órásak az evések, mivel ebben az ütemben eszik, az elejétől így van.) Utána kicsit takarítok, majd elmegyünk sétálni. Mivel itt olyan meredek az utca, hogy nem lehet, csak autóval menni akármerre, átöltözök én is...stb, így kicsit hosszadalmasabb, mire elindulunk. Kb fél-1 óra séta után délre érünk vissza, és ált. elaludt az autóban. (Ha kimarad a séta, később alszik, ilyen is sűrűn előfordul.) Kb 1-1.5 órát alszik, ezidő alatt főzök, és bekapcsolom a számítógépet, informálódok. Ált. fél3-ra kész az ebéd, utána ér haza a férjem, eszünk. Majd nekem rendrakás, megbeszélünk mindent. Míg én rendet rakok, apa játszik a gyerekkel. Kb 5 óra körül újra szopi, szintén minimum fél óra, majd szintén könyv, amire délután kicsit több idő jut. Estig még játszunk, hiszen alig volt rá időnk eddig! Majd 7-kor fürdetem, masszírozom (masszőr vagyok), utána kb. fél8-8tól vacsorázunk (apa eteti), kb. fél 9-9-re kész.
Ami kimaradt: napi min. fél órát tornásznom kellene egüszségügyi okokból. Tisztálkodás. (e 2-őt azért utána beiktatom, de nem a legjobb, mert a szobával szomszédos a fürdő, de még szerencsére nem ébredt fel a vízcsobogástól.) És jó lenne többet informálódni valamikor.
Szerintetek mikor kellene? Ti hogy csináljátok?
Elsősorban olyanok válaszát várom, akik addig szeretnének szoptatni, míg a gyerek igényli.
jézusom
hát ez szerintem tök egyszerű
ne szoptasd 3/4 óráig. nem is értem, mi a kérdés.
miért kell ilyen sokáig szopnia naponta kétszer?!
és én azt sem értem, miért tart egy étkezés 1 órahosszáig...
Nálunk is min. 2 -szer van még szopi, viszont olyan szempontból "rosszabb" hogy azzal alszik csak el. Délután és este, sőt ha éjjel felébred.
Egyébként én nem is tartok ilyen szigorú napirendet, szerintem így jobb, mert magamat sem stresszelem ezzel. Bár nálunk este később jön haza apa, így is belefér napi 20-30 perc Rubin Rékázás, vagy Leg magic, este meg "informálódom", jógázom, bár én mindig 11 után fekszem le, de ált. 8-ig alszunk.
Szeritnem azzal hogy 2-szer szopizik, nappal, semm gond nincs, inkább feleslegesen stresszeled magadat azzal, hogy ez sok, bár a 3/4 órát tényleg le lehetne csökkenteni mondjuk 20 percre, biztos sikerülne.
Nekünk az is belefér hogy alszom a lányommal 1,5-2 órát délután, mégsem hanyagolom el sem a házimunkát, sem a kislányt, és még magamra is jut időm.
Szervezés kérdése, vedd kicsit lazábbra :)
Köszönöm mindenkinek!
A normál evések 1 órás időtartamával nem tudok mit kezdeni ez megint ugyanaz, mint az alvás, ki kevesebbet/többet, ki lassabban/gyorsabban eszik, ez van, ez a "szakértők" válasza.
Szerintem is le kellene rövidíteni a szopikat, de hogyan?
Ezt hogy képzelitek a gyakorlatban?
Írtam erről egy kérdést, amire inkább olyan hangnemű válaszokat kaptam, hogy ennyi idősen még nyugodtan szopizhatna megszokásból is, ha megszokás:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Részemről tényleg rendben is lenne, csak az a baj, hogy a nap 24 óra és nem több, másra is kell(ene) időt fordítani. Pl a homeopátiánál sem tudom tartani az előtte/utána nem evést, de mikor kéne emellett adnom?
Amikor még 3-4 óránként szopizott, a végén már csak 6 perceket, így ez nem kérdés, hogy a fél óra nagyobb része csak megszokás. Amióta ritkítottuk, ami nem volt egyszerű, de addig a napi sétára is csak elvétve került sor, muszáj volt, azóta lett hosszabb a szopik ideje.
Most a fél-3/4 órát úgy értettem, hogy kb. 20 perc után kezdem elterelni a figyelmét az odakészített könyvekkel (az ötlet onnan, hogy ő kezdte el kérni, amikor még nem volt odakészítve), zenés játékkal. De erősködik, hogy cici, kevés sikerrel ment eddig... (Mondóka, fejből meséltem, csip-csip csóka, szóval mást is kipróbáltam már.)
A reggeli cici nem nagyon hagyható ki, mert már felkeléskor sír a cici után, amikor bemegyünk pelust cserélni, akkor is teljesen csalódott...stb. A délutáni szerintem könnyebb lenne, de ált. amikor apa hazaér, ebéd után ő is pihenne, és előfordul, hogy elalszik a tévén, kislányom ilyenkor fut a konyhába, hogy "cici". De ha nem alszik el, apa kicsit lazábbra veszi a játékot, akkor is, eddig még nem maradt ki a délutáni cici se, és mindig ő jött kérni.
Köszönöm az ötletet: a reggeli tejet ki fogjuk próbálni majd. (Még nem ivott tejet, az én tejallergiás dolgaim miatt később javasolt.)
16.53.: "Szervezés kérdése, vedd kicsit lazábbra", ugyanakkor nincs nálad ilyen szigorú napirend - akkor most hogy van? Ez kicsit ellentétes, mert a napirenddel lehet kialakítani, hogy (több)minden beleférjen.
Nálunk nincs idő Rubin Rékázásra, jógázásra még ilyen szigorú napirend mellett sem, hát meg még, amikor kicsit lazítok!
(Csak ha segít: A cicin elalvás is egy szokás egyébként, nálunk is ez volt 15.5 hós koráig, emiatt addig éjszakánként is 3-4 óránként felkeltem, a napirenddel kezdtük helyesen szoktatni.)
Hát akkor vegyél fel most egy bejárónőt!!!
Eszméletlen.
Szia!
Légy vele határozottabb. 10, max. 15 perc, aztán hagyjátok abba. Hidd el, nem fog lelki sérülést szenvedni, hiszen megkapni úgyis megkapja, csak rövidebb időre.
Nekem egy hónap múlva 2 éves a fiam, és napi 5-6x szopik még, de olyan gyorsan elintézzük, hogy csak na. 5 perc és aztán szalad tovább, persze azért is, mert nem hagyom tovább, hiszen a 16 fogával és jó erős állkapcsával teljesen kinyuvaszt 5 perc alatt is. Szóval ne légy ilyen lágyszívű, ha egy kicsit hisztizik is az abbahagyás miatt, majd egy pár órahossza múlva úgyis megkapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!