Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tennétek ha a nagymama...

Mit tennétek ha a nagymama így beszélne a gyereketekkel?

Figyelt kérdés
Tegnap anyós vigyázott nálunk a 3 éves lányunkra. Mikor mentem haza már az udvaron hallottam hogy kiabál a kicsivel. Azt üvöltözte neki hogy nem igaz hogy ennyire nem érted meg hogy mit mondok, miért nem csinálod amit én mondok. Hihetetlen hogy milyen buta vagy, kis nyavalygós hisztérika. Annyira kiabált vele hogy arra mentem be hogy sír a lányom. Rákérdeztem mi történt, erre anyós el kezdte ecsetelni hogy nem azt csinálta amit ő mondott neki. Ezerszer elmondta hogy ne fusson mert elesik, ne ugràljon mert megüti magát, csak sorolta hogy ezt ne csináld azt ne csináld... Azt mondta teljesen kikészítette. Pedig alapvetően nem egy rossz gyerek a lányom. Egyszerűen ő nem az hogy leültetik és órákig ott marad egy helyen. Anyós meg azt szeretné, hogy leüljön és nézze a tv-t vagy olvasson neki órákig, vagy álljon be az ablakba és nézelődjön onnan. Még azt sem engedte neki hogy a kockákkal építsen mert ő nem tud leülni mellé a földre. Borzasztó dühös lettem rá és mondtam neki hogy köszi de többet nem kell vigyázni a gyerekre ha ennyire kikészültél. Persze ezen megsértődött.
2015. aug. 14. 07:50
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Én sokkal inkább úgy látom hogy anyósom tv-t akart nézni meg leselkedni az ablakból, a kislányom meg játszani.. Ezen borult ki.
2015. aug. 14. 08:24
 12/36 anonim ***** válasza:
66%
Miért volt nála a gyerek? Ő akarta, vagy neked volt dolgod?
2015. aug. 14. 08:27
 13/36 A kérdező kommentje:
Dolgom volt de ő mondta hogy szívesen vigyáz rá, és nem náluk volt hanem anyós jött hozzánk.
2015. aug. 14. 08:29
 14/36 anonim ***** válasza:
28%

Én örülnék ha anyós vigyázni a gyerekre... És anyaként énis ki szoktam borulni, és kiabálok sokszor. Túlreagálod, nem is kicsit.

3 gyerekes anyuka.

2015. aug. 14. 08:33
 15/36 A kérdező kommentje:
Akkor gratulálok anyosnak hogy ezen kiborult hogy nem ült le a gyerek tv-t nézni meg az ablakba kukucskálni... Igen volt hogy kiborultam de nem üvöltöttem úgy hogy a szomszéd is hallja és nem mondtam azt a gyereknek hogy buta.. Még a szomszéd is megkérdezte mi baja volt anyosnak, mert a kicsinek egy hangját nem hallották de anyós már akkor kiabált ahogy kitettem a lábam..
2015. aug. 14. 08:43
 16/36 anonim ***** válasza:
87%
Én nem gondolom, hogy túlreagálod. Nekem egy 3 éves fiam van, nem az az egy helyben megülő típus, rossz is időnként, dacos és szemtelen. Nem hagyjuk, rászólunk, büntetést is kap (szülők, nagyszülők egyaránt) de egy 3 éves gyereknek azt ordítani, hogy buta, nyavalygós kis hisztérika, az az a kategória, amit magamnak sem engednék meg, nemhogy a nagyszülőnek. Mondjuk nálunk ennél jóval intelligensebb nagyszülők vannak, ez eszükbe sem jutna. Tanulság: a mama nem alkalmas a gyerekfelügyeletre, ha dolgod van, máshogy kell a jövőben megoldanod.
2015. aug. 14. 08:43
 17/36 anonim ***** válasza:
32%
Nem kell gratulálni anyósnak. Nyilván nem volt helyes, amit tett, de nem is kell érte maglyara vetni. Örülök, hogy neked több a türelmed. Másnak kevesebb. Mit érdekel amúgy, hogy a szomszéd mit szól? Ha te nem szoktál üvölteni a gyerekkel, max annyit szur le, hogy anyós nem olyan, mint te. Ennyi
2015. aug. 14. 08:53
 18/36 aHermann ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem egy darabig hanyagolnám a nagymamát gyermekfelügyelet terén, főleg nálatok.

A gyerekek nem buták, ha otthon vannak azt csinálják amit megszoktak. Persze nem kell mindent megengedni. A gyerekek tudják a határokat, amit mindig és mindenkinél próbálnak feszegetni.

Amúgy meg miért nem kockázhatott egyedül a lányod? Vagy játszott volna vele a kanapén? Terhesen, meg a picivel én sem kuporodtam a földre, hozták a játékokat a kanapéra és ott játszottunk.

Anyósoddal el kéne beszélgetni (akár a férjednek), hogy ha nálatok van, mi az amit Ti engedtek a gyereknek, és mi a tilos.

Nálunk is mozoghatnak szabadon, vannak bizonyos tiltások (ami alól persze próbálnak kibújni), és ezzel kell együtt élni. Nem szólok rájuk mindenért, de ha tényleg veszélyes amit csinálnak akkor szólok.

Az én anyósom hasonló a tiedhez. Ha itt van nálunk, még a jelenlétünkben is állandóan tilt (ne fusson, ne ugráljon, stb). (Mellette meg jön azzal, hogy le kellene foglalni a gyerekeket, mert sok az energiájuk.) Mi meg mondjuk neki, hogy ezt nálunk szabad.

Ő is azt szeretné, hogy ha itt van, a gyerekek legyenek mellette, neki ne nagyon kelljen mozogni. Csak éppen mindkettő igazi sajtkukac...

Nem is nagyon engedjük, hogy ő vigyázzon rájuk, ha úgy adódik.

2015. aug. 14. 09:18
 19/36 A kérdező kommentje:
A legjobb az volt mikor egyszer megjegyezte hogy nyugtató teát kellene adni a kicsinek mert túl mozgékony.. Ekkor kb 2 éves volt.
2015. aug. 14. 09:23
 20/36 anonim ***** válasza:
96%

Így betámadni a kérdezőt...el vagyok csodálkozva...

Szerintem jogosan vagy mérges. Én anyósom ugyanilyen, csak az én gyerekem 16 hónapos. Állandóan azt hallgatom, hogy ő a világ leghisztisebb gyereke, nem igaz, hogy nem tud leülni egy helyre, miért nem marad órákig a járókában, a gyereknek egyedül kell játszani, úgy önállósodik stb. A hajam égnek áll tőle. A gyerekem nem hisztis, mindenki szerint egy angyal, nagyon jó kisfiú. Anyósnak sose kell rá vigyázni, csak sajnos együtt lakunk, mi a tetőtérben ugyan, de az udvaron együtt vagyunk.

Szóval én megértelek, biztos mondanám neki, hogy ne beszéljen így a kislánnyal. Ahogyan az én anyósomnak is mindig megmondom.

2015. aug. 14. 09:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!