Mit tennétek ha a nagymama így beszélne a gyereketekkel?
Én örülnék ha anyós vigyázni a gyerekre... És anyaként énis ki szoktam borulni, és kiabálok sokszor. Túlreagálod, nem is kicsit.
3 gyerekes anyuka.
Szia!
Szerintem egy darabig hanyagolnám a nagymamát gyermekfelügyelet terén, főleg nálatok.
A gyerekek nem buták, ha otthon vannak azt csinálják amit megszoktak. Persze nem kell mindent megengedni. A gyerekek tudják a határokat, amit mindig és mindenkinél próbálnak feszegetni.
Amúgy meg miért nem kockázhatott egyedül a lányod? Vagy játszott volna vele a kanapén? Terhesen, meg a picivel én sem kuporodtam a földre, hozták a játékokat a kanapéra és ott játszottunk.
Anyósoddal el kéne beszélgetni (akár a férjednek), hogy ha nálatok van, mi az amit Ti engedtek a gyereknek, és mi a tilos.
Nálunk is mozoghatnak szabadon, vannak bizonyos tiltások (ami alól persze próbálnak kibújni), és ezzel kell együtt élni. Nem szólok rájuk mindenért, de ha tényleg veszélyes amit csinálnak akkor szólok.
Az én anyósom hasonló a tiedhez. Ha itt van nálunk, még a jelenlétünkben is állandóan tilt (ne fusson, ne ugráljon, stb). (Mellette meg jön azzal, hogy le kellene foglalni a gyerekeket, mert sok az energiájuk.) Mi meg mondjuk neki, hogy ezt nálunk szabad.
Ő is azt szeretné, hogy ha itt van, a gyerekek legyenek mellette, neki ne nagyon kelljen mozogni. Csak éppen mindkettő igazi sajtkukac...
Nem is nagyon engedjük, hogy ő vigyázzon rájuk, ha úgy adódik.
Így betámadni a kérdezőt...el vagyok csodálkozva...
Szerintem jogosan vagy mérges. Én anyósom ugyanilyen, csak az én gyerekem 16 hónapos. Állandóan azt hallgatom, hogy ő a világ leghisztisebb gyereke, nem igaz, hogy nem tud leülni egy helyre, miért nem marad órákig a járókában, a gyereknek egyedül kell játszani, úgy önállósodik stb. A hajam égnek áll tőle. A gyerekem nem hisztis, mindenki szerint egy angyal, nagyon jó kisfiú. Anyósnak sose kell rá vigyázni, csak sajnos együtt lakunk, mi a tetőtérben ugyan, de az udvaron együtt vagyunk.
Szóval én megértelek, biztos mondanám neki, hogy ne beszéljen így a kislánnyal. Ahogyan az én anyósomnak is mindig megmondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!