Hogy reagáljam le, ha a nagymama folyton szidja, becsmérli a kis unokáját nekem, persze a szemébe meg dícséri?
Ki vagy te ebben a történetben?
Anyósod? Anyukád? a "nagymama"?
Vagy más rokoni szál fűz hozzá?
Így van. Minek találkozni?
De ha muszáj, akkor kérdezd meg, miért bántja a háta mögött, amikor a szemébe meg nem meri mondani?
1. Visszakérdeznék: Ha ennyire szörnyűnek tarja az unokáját akkor ugye nem szeretné látni? No nem baj, másik nagyi/nagynéni/akárki örül neki. Mindezt mosolyogva, határozottan, teljes nyugalommal.
2. Közölném vele, hogy ezt nem vagyok hajlandó hallgatni, legyen szíves távozni/felállnék és hazaindulnék.
Előtte persze szólnék a férjemnek, hogy ilyen jellegű konfliktus van, különben a végén te leszel a gonosz aki nem engedi hozzá az ő drága unokáját.
Én anyámnál is felállok és eljövök, ha rossz hangulatot csinál, nemhogy anyósnál. Mindent a lehető legnagyobb lelki nyugalommal, szemébe nézve. Ha fel tud hergelni ő nyert... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!