Mit tennél, ha a nagymama a kérésed ellenére levágná a kislányod haját?
Most először aludtak nála a gyerekek. Amikor átvittük őket, megkérdezte, mit szólnék, ha kicsit kiigazítaná a kislányom haját, kértem, hogy ne, mert növesztjük (és egyébként se szeretném, hogy olyan nyúljon a hajához, aki nem ért hozzá, de ezt nem mondtam.) Erre mikor másnap értük mentünk, a kislányom hullámos szőke fürtjei tövig le voltak vágva. Kérdésemre, hogy miért tette, azt felelte, hogy:
1. Nem gondolta, hogy komolyan gondolom, hogy ne.
2. A kislány maga kérte, hogy vágja le a haját (2 éves gyerekről beszélünk, akinek még soha nem volt vágva a hajából).
3. Ezen egyébként sem kéne pörögni, mert nem nagy dolog.
Mit tennétek a helyemben? Ennek már több napja, de én még mindig csak hüledezem. És főleg: szerintetek mi járhatott a fejében, amikor a határozott kérésem ellenére megnyírta a gyereket?
Az már csak a hab a tortán, ahogy most kinéz a kislány...
Nagy levegő, megszámolod a végtelen+2-t és várod, hogy a kicsi haja igazítható legyen. Ezen túl mást nem tudsz tenni.
Javaslatom sincs. Nálunk is érdekesek a nagyik, én is sokat számoltam már a végtelent.
Az elmúlt 1 évben nem tettem be hozzá a lábamat, és a lányomat, csak akkor láthatja, ha felhív, egyeztet velem időpontot, és eljön hozzánk. Korábban is a saját feje után ment, amit nehezen toleráltam, de a béke érdekében nem szóltam. Hát most uszíthatja ellenem a férjemet, hogy tiltom tőle az unokáját, de nem engedem oda a gyerekemet.
Nálunk az volt a válasz, hogy a szemébe lógott a haja, amit elcsatoltam, és azért növesztettem, hogy össze lehessen kötni.
Nem újkeletű dolog, hogy az unokák ottmaradnak a nagyszülőknél. Én 30 éves vagyok és másfél évesen már a nagyszüleimnél aludtam.
Kérdező, én szólnék a nagyinak, hogy nemm viccből mondtam, hogy nem szeretném a gyerek haját levágatni. És biztos nem hagynám nála jó ideig a gyereket.
"Az elmúlt 1 évben nem tettem be hozzá a lábamat, és a lányomat, csak akkor láthatja, ha felhív, egyeztet velem időpontot, és eljön hozzánk. Korábban is a saját feje után ment, amit nehezen toleráltam, de a béke érdekében nem szóltam. Hát most uszíthatja ellenem a férjemet, hogy tiltom tőle az unokáját, de nem engedem oda a gyerekemet.
Nálunk az volt a válasz, hogy a szemébe lógott a haja, amit elcsatoltam, és azért növesztettem, hogy össze lehessen kötni."
Azt uigye tudod, hogy nagszülő gyámügyön kérhet láthatást, amit meg is itélnek neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!