Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tennél, ha a nagymama a...

Mit tennél, ha a nagymama a kérésed ellenére levágná a kislányod haját?

Figyelt kérdés

Most először aludtak nála a gyerekek. Amikor átvittük őket, megkérdezte, mit szólnék, ha kicsit kiigazítaná a kislányom haját, kértem, hogy ne, mert növesztjük (és egyébként se szeretném, hogy olyan nyúljon a hajához, aki nem ért hozzá, de ezt nem mondtam.) Erre mikor másnap értük mentünk, a kislányom hullámos szőke fürtjei tövig le voltak vágva. Kérdésemre, hogy miért tette, azt felelte, hogy:

1. Nem gondolta, hogy komolyan gondolom, hogy ne.

2. A kislány maga kérte, hogy vágja le a haját (2 éves gyerekről beszélünk, akinek még soha nem volt vágva a hajából).

3. Ezen egyébként sem kéne pörögni, mert nem nagy dolog.

Mit tennétek a helyemben? Ennek már több napja, de én még mindig csak hüledezem. És főleg: szerintetek mi járhatott a fejében, amikor a határozott kérésem ellenére megnyírta a gyereket?

Az már csak a hab a tortán, ahogy most kinéz a kislány...

2014. máj. 15. 15:33
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%

9.

szerintem is lesznek gondok. főleg, ha a kérdező nem ad hangot a nemtetszésének, csak magában dúl-fúl és morfondírozik. ez már Hamletnek sem jött be...

2014. máj. 15. 15:47
 12/36 A kérdező kommentje:

Nagyon vártam már egy olyan hozzászólást, hogy minek passzolom le a gyereket. :) Azért, mert egyrészt a mama normális esetben ugyanúgy családtag, aki szereti a gyereket, a gyerek szereti őt, és ha utánaolvasok az általad, gondolom, preferált kötődő nevelésnek, megtudhatod, hogy egy kisgyerek nem csak 1-3, hanem akár 4 emberhez is tud biztonságosan kötődni. Csak gazdagabb lesz attól, ha sokan szeretik és nem csak az anyukája fenekében érzi biztonságban magát. Rám is kezdetektől vigyázott a nagymamám, úgy szerettem, mint a saját szüleimet.

Igen, mi is azon vagyunk, hogy ilyen ottalvás többet nem lesz. Csak az a baj, hogy a gyerekeink se robotok, hanem érző lények, és a kisfiam azóta a mamánál alvást emlegeti, hogy milyen jó volt, ugye máskor is mennek, és hogy ő annyira szereti a mamát...

2014. máj. 15. 15:47
 13/36 A kérdező kommentje:
Ja, és nem hagytam szó nélkül, konkrétan leüvöltöttem a fejét, pedig még soha nem szóltam neki semmiért, minden bizonnyal ezért is gondolta, hogy nem kell a kéréseimet komolyan venni.
2014. máj. 15. 15:49
 14/36 anonim ***** válasza:
100%
Jól tetted de a szoványos forgatókönyv szerint most fog jönni a megsértődés
2014. máj. 15. 15:50
 15/36 anonim ***** válasza:
9%
Családtag felülírta a te döntésedet. Ő hozzá is úgy kötödik a gyerek mint hozzátok akkor miért ne dönthetne akár ő a hajáról is.
2014. máj. 15. 15:51
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

15.

mert te vagy a szülő. az én gyerekem nagyija is tömte bele a banánt úgy, h sírva-köhögve fuldoklott - de ha ő okozza a fulladást, akkor is én rohanok vele a kórházba, hiszen én vagyok az anyja. most persze sarkítottam, csak éreztetni akartam az elvet magát. van, ami a szülő kompetenciája, a szülő döntése. ettől még szeretheti a nagyit is borzalmasan, és a nagyszülő is őt, de ettől még a nagyi más szerepet tölt be az életében

2014. máj. 15. 15:54
 17/36 A kérdező kommentje:

Kedves 70%-os, akkor az óvónőnek is hagyod, hogy tetszése szerint csúfítsa el a gyerekedet? Hiszen galád módon rábízod egész nap, több ébren töltött órát tölt vele a gyereked, mint veled.

Az meg, hogy a természete eddig nem tűnt fel? De. De erősebb volt a sajnálat felé. A férje elhagyta, a fiaival (köztük a férjemmel) nagyon rosszban van. A férjem mindig mondta, hogy milyen az anyja de úgy gondoltam, hogy csak felnagyítja a rossz tulajdonságait. Anyósom velem a szemembe mindig nagyon kedves, alapvetően kedveltem is, persze vannak idegesítő dolgai, de az meg, ahogyan a gyerekekkel foglalkozik, és ahogy a gyerekek ragaszkodnak hozzá, meggyőzött, hogy nem lesz semmi baj. Tévedtem.

2014. máj. 15. 15:57
 18/36 anonim ***** válasza:
100%

Kötődés oda-vissza nem egyenlő a szülő döntésének felülbírálásával. Arra nincs joga egy másik félnek

Teszem azt a kislány érti mi az a hajvágás és kéri a mamát, akkor sem ugrunk neki, hanem telefonálunk anyának, hogy szabad e hajat vágni.

És ettől a kötődés nem sérül egyik oldalról sem.

2014. máj. 15. 15:58
 19/36 anonim ***** válasza:
100%
Hát, én tuti megfodrászolnám a nagyit. Az egyik oldalon, de ott kopaszra...
2014. máj. 15. 16:06
 20/36 A kérdező kommentje:
Régebben valóban volt itt egy nagyon hasonló kérdés, de nem találtam rá, azt Te tetted fel, 7-e válaszoló?
2014. máj. 15. 16:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!