Mit tennél, ha a nagymama a kérésed ellenére levágná a kislányod haját?
Most először aludtak nála a gyerekek. Amikor átvittük őket, megkérdezte, mit szólnék, ha kicsit kiigazítaná a kislányom haját, kértem, hogy ne, mert növesztjük (és egyébként se szeretném, hogy olyan nyúljon a hajához, aki nem ért hozzá, de ezt nem mondtam.) Erre mikor másnap értük mentünk, a kislányom hullámos szőke fürtjei tövig le voltak vágva. Kérdésemre, hogy miért tette, azt felelte, hogy:
1. Nem gondolta, hogy komolyan gondolom, hogy ne.
2. A kislány maga kérte, hogy vágja le a haját (2 éves gyerekről beszélünk, akinek még soha nem volt vágva a hajából).
3. Ezen egyébként sem kéne pörögni, mert nem nagy dolog.
Mit tennétek a helyemben? Ennek már több napja, de én még mindig csak hüledezem. És főleg: szerintetek mi járhatott a fejében, amikor a határozott kérésem ellenére megnyírta a gyereket?
Az már csak a hab a tortán, ahogy most kinéz a kislány...
72%-nak viszont a kérdező válaszán fennakadt a szeme és erre az egy pontra is reagált, ilyen azért sokszor van itt, kár kifogásolni. amúgy emellett a kérdést is megválaszolta. a többiek meg lepontozták, és azóta erről beszélünk, ha kérdés, ha nem. én is, és te is. :)
nem posztom védeni, nem ismerem, meg téged se. asszem a kelleténél több szót is vesztegettem a kérdésre, úgyhogy a z én oldalamról lezárom az (ál)vitát és nem írogatok többet mert ez már csak szőrszálhasogatás.
szép napot 82%!
Nem akartam vitát keverni, csak leírtam ,ami a véleményem. Manapság divat lett "beolvasni" kritikátlanul akár a családon belül is, a szerepeket teljesen semmibe venni. Ez nem oldja, csak generálja a konfliktust. Arról nem is beszélve, hogy milyen példát állít a gyerekek elé.
Anno, mikor iskolás voltam és felháborotva teli szájjal fricskáztam valamelyik pedagógust, a vélt, vagy akár valós igazam miatt, a szüleim sosem pártolták ezt. Nem mondták, hogy nincs igazam, e azt is megtanították, hogy a pedagógust tisztelni illik akkor is, ha haragszom rá. Aztán, mint utólag kiderült, nem hagyták annyiban ezeket, személyesen, kultúrált hangnemben, de határozottan kiálltak mellettem a tanárral szemben, ha igazam volt. Ezt úgy, hogy ne okozzanak elmérgesedő konfliktust, de mégis tisztázzák a helyzetet. Én ebben az útban hiszek, hiába tűnik filozofálásnak, a családi egység nagyon fontos.
Én nem eltiltottam a gyerekemet a nagyanyjától, csupán nem megyünk hozzá látogatóba. Ha ő jönni akar, akkor jöhet.Csak előtte telefonáljon. Ha olyan helyre kell mennem, ahová nem vihetem, akkor megoldom barátnővel a kislányom felügyeletét.
Nem én tettem fel a kérdést korábban.
Egyébként, ahhoz, hogy egy házasság jól működjön az apának férfinek, az anyának, pedig nőnek kell maradnia, és igenis időnként kell csak kettesben lenniük, kimozdulni otthonról. Ha megbízható a nagymama, és a gyereke/ek elfogadják szeretik, akkor az egy logikus döntés, hogy vigyáz rá/juk. Velem a nyugdíjas nagymamám volt otthon 2 éves koromtól, hogy anyu vissza tudjon menni dolgozni.
Mi lett veletek?
Talalkoznak a gyerekek a nagyival?
Nektek milyen a kapcsolatotok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!