Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nálatok beleszól a nagymama...

Nálatok beleszól a nagymama (anyukád) a gyerek nevelésébe? (bocs kicsit hosszú lesz)

Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék másoknál ez hogy van. Anyukámtól nem messze lakunk, napi kapcsolatban vagyunk, nagyon sokat segít is, vigyáz az 5 éves kisfiamra. Nagyon sokat támogat, ahogy csak tud. De néha kihoz a sodromból. Egy példa: Ma nekemállt, hogy mi teljesen elneveljük, elkényeztetjük a gyereket, de megoldást pl nem tud mondani hogy mit kellene másképp csinálni. Én és a férjem megpróbáljuk megfelelően nevelni, nem veszünk neki hetente játékot (ellentétben vele), próbálom a jóra szépre nevelni, de nyilván nem tudok mindent jól csinálni, mert az nagyon nagyon nehéz, nem minden helyzetben tudom mi a megfelelő, de gondolom ezzel más is így van. Alapvetően szerintem rendes, aranyos kisfiam van, persze nem szeret rendet rakni, szereti az édességet, de ezek olyan nagy problémák? Vmelyik reggel megígértem neki , hogy ha nagyi megy érte az oviba, viszi a kedvenc játékát, ami jelen esetben egy régi fényképezőgép. Odaadtam a nagyinak hogy vigye be, de nem azt vitte, mert véletlenül itthagyta nálam, hanem egy másikat, mondván hogy annak biztos jobban fog örülni. De hát természetesen nem örült és csapott egy kisebb hisztit. Szerinte ezt meg kellene értenie, hogy nincs most az a játék csak egy másik. A probléma csak az hogy én megígértem neki, és ő egész nap azt várta. Ez valóban nem egy nagy probléma, de neki fontos volt. Ezért most én vagyok a hibás, hogy ilyen hisztis a gyerek. (ilyet egyébkéntritkán csinál). A problémám csak az hogy nem tudja megmondani hogy mit csináljak másképp, csak cseszeget, és 33 évesen nem esik már olyan jól. Bocs ha hosszú lett, akinél vannak hasonló szituk, vagy éppen nincsenek, írjanak. Csak épp 8 hónapos terhes vagyok, biztos a hormonok miatt is, de nagyon szarul esett ez a nekem esés, mikor én mindent megpróbálok, és mégis szar anya vagyok?
2014. szept. 11. 09:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Én nem engedem h beleszóljon, mevel ő az én gyerekem, ő felnevelte a sajátját úgy ahogy akarta, én is úgy szeretném ahogy én akarom. Persze van h elmondja v épp próbálkozik de megköszön és ennyi.
2014. szept. 11. 09:58
 2/5 anonim ***** válasza:
nálunk is mindennaposak,anyám szarik mindenbe ,minden mindegy, ígéret nem számít másnak mi a fontos nem számít, más elkésik miatt nem számít, és ha bárki megjegyzi akkor az balhézik...
2014. szept. 11. 10:50
 3/5 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez nagy probléma volt. Mindenbe beleszólt, abba is, hogy egy adott pillanatban ne menjek a szobajaba, amikor sírt. Mossak neki kezet, igy mossak az én modszerem nem jo, mit adjak ra stb. Ebből állandó konfliktus volt, mert ha szoltam, hogy én másképpen akarom, borzasztó indulatos lett es sokszor hazament mérgében. Akkor is, amikor éppen valamiért fontos lett volna a jelenléte. Mostanában sokkal kevesebbet jon unokazni es Megmondom őszintén én sem hívom annyit. Mas midszereink vannak, allandoan elbizonytalanít, raadasul ezt a fiam is érzi es elutasítja a mamát, mire o meg inkabb megsértődik. Nem jo ez így, nagyon nem. Szerintem ember függő, hogy ki mennyire tudja átadni az anya szerepet, ki nem. Az én anyám a nagymama szerepet túlságosan alantasnak érzi, mert ugy fogja fol, hogy o ugrál masoknak. Ilyen egy nárcisztikus ember, nem lehet vele mit kezdeni.
2014. szept. 11. 12:15
 4/5 anonim ***** válasza:
csináld ugy ahogy neked jó ,és ne ugy ahogy a nagyinak tetszik.anyukám engem mai napig csesztet azal hogy miért járok vicces polokba ,mire én multkor közöltem vele hogy azért járok pl kuka törpös(hóferke és a hét törpéböl az egyik törp)poloba mert én imádom az ilyen polokat én ez vagyok ezeket szeretem ,igy leszált erröl a témárol.
2014. szept. 12. 10:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Az én fiam még csak 2 éves,de mivel mi anyumékkal együtt lakunk rengetegszer előfordul,hogy anyum kiborít valamivel.Egyik dolog az,hogy borzasztóan elkényezteti a fiamat,mindent megenged neki,teljesen a fejére nőtt már a gyerek.Aztán persze,ha nyilvános helyen hisztizik a gyerek,vagy akaratos,akkor azért én vagyok a hibás,mert ugye én vagyok az anyja,nekem kéne megnevelni...

A másik,amivel teljesen az őrületbe kerget,hogy állandóan ellenőriz,hogy mindent jól csinálok-e.Ha indulunk valahova a gyerekkel 100x megkérdezi,hogy hozok-e a gyereknek inni-ennivelót,van-e nálunk váltás ruha,viszek-e kabátot,ha netán később hűvös lenne...Szóval,úgy viselkedik,mintha én idióta lennék és nem tudnám,hogy mit kell vinni a gyereknek,mire lehet szükségünk,ha elhagyjuk a házat.

Otthon is képes naponta többször megkérdezni,hogy adtam-e a gyereknek enni,nem szomjas-e...Szóval őrület.

Múltkor egy alkalommal elmentünk sétálni a párommal és fiunkkal.Idő közben eleredt az eső,mi pedig beálltunk egy fedett helyre és hívtunk egy taxit,hogy haza tudjunk menni.Amíg a taxit vártuk,anyám felhívott és elkezdett őrjöngeni a telefonba,hogy mi milyen felelőtlenek vagyunk,hogy ilyen időben lődörgünk a gyerekkel.Ilyenkor nagyon ki tud borítani,de igyekszem türelmes lenni és inkább elengedem a fülem mellett az ilyen piszkálódásokat,mert különben naponta 50x összevesznénk.Néha,amikor már sokadszor kérdezi,hogy adtam-e inni a gyereknek,beszólok,hogy "Nem,nem adtam.Már napok óta szomjazik".Ilyenkor anyum forgatja a szemét,de veszi az adást,hogy túllőtt a célon. :)

Szóval van súrlódás rendesen,de egyébként nagyon sokat segít és imádja az unokáját,csak néha nem veszi észre,hogy átlép egy határt.

2014. szept. 15. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!