Anyukák? Ti hogy oldjátok meg a nyári szünetet?
Nincs az ovi egész nyáron zárva. A nevelési évnek május végén vagy június elején vége van, onnantól nincsenek foglalkozások, rendszerint összevont csoportok vannak, és megkérik, hogy aki teheti, tartsa otthon a gyerekét, de maga az ovi nyitva van. Kb. egy hónapra zárnak be takarítási szünet címszóval, és ilyenkor is kijelöl az önkormányzat ügyeletes óvodát, ahova lehet vinni a gyereket.
Nem kell tehát egész nyárra anyósodhoz küldeni, nyugi. :)A szabi sem olyan kevés, hogy ne jutna belőle egy-két hét a nyárra, a mamánál szintén eltölt kb. két hetet, és nyit is az ovi.
a mi ovinkban egy hónap zárás van
július közepétől augusztus közepéig
az én fiam már csak a jövő héten megy oviba,utána nem megy három hétig.aztán két hetet megy ügyeletes oviba,utána megint nem megy szeptemberig
nálunk annyi szerencse van,hogy én nem hivatali munkaidőben dolgozok.egyik nap nappal,másnap éjszakás vagyok.amikor nappalos vagyok,csak azt a napot kell megoldani.egy júliusban egy nap lesz,mert leszek két hét szabin,két nappalos hétvégére esik,csak egy esik hétköznapra.akkor Tesóm fog rá vigyázni.Hatodikán kezd egy két hetes úszótanfolyamot,én fogom vinni minden nap,kivéve azt az egy napot,amikor nappalos vagyok.aztán ha vége a tanfolyamnak,egy hétre nyaralni megyünk.Vasárnap jövünk,hétfőn kezdődik az ügyeletes ovi.Nagyon várja,mert nagyon tetszik neki az udvar,lesznek csoporttársai is,így örül neki,és én is.Utána meg Anyukám vigyáz rá szeptemberig,amikor nappalos vagyok.Elég fárasztó amúgy,mert éjszakás után nem nagyon tudok pihenni,de majd kibírom valahogy,ez van négy éve,mióta visszamentem dolgozni
Sosem vettem ki szabadságot betegség miatt, erre való a táppénz. A szabadság kell a szünetekre. Egyébként az ovi még egyszerűbb eset, ott egy hónap a szünet, előtte-utána nyitva vannak, csak összevont csoporttal. A fiam mindig volt oviban nyáron, szerette, kint voltak egész nap az udvaron, pancsoltak, vizipisztolyoztak, sokkal kötetlenebb volt az egész, mint év közben. Szóval nem kell egész nyárra elküldeni a nagyihoz, csak akkor, amikor zárva van az ovi, és nektek már nincs több szabitok. De azért két hét szabadsága szokott lenni a legtöbb embernek nyárra, itt akár a férjeddel átfedésben is ki tudjátok venni (egy hét egyikőtök, második hét közösen, harmadik héten a másikotok), és még mindig elmehet egy hétre a nagyihoz a kislány, de a nyár folyamán akár többször is mehet, ha jól érzi ott magát, csak mondjuk nem egyhuzamban. Az brutál sok lenne egy ilyen pici gyereknek szerintem.
Anyós segítsége majd akkor lesz a legjobb, amikor a kislány már iskolás, mert a sulis nyári szünetet tényleg elég nehéz megoldani.
Kb. 1 hónapot van teljesen zárva az ovi, abból 1-1 hetet lehettek szabin a férjeddel felváltva, 1-et közösen (nyaralás) és 1 hetet ott lehet a mamánál, így mindenki jól jár.
A másik opció, hogy a mama jön hozzátok.
A legrosszabb viszont a suli lesz, mert akkor 10 hetet kell megoldani...
Kezdem az utolsó kérdéseddel: igen, nálunk minden nagyszülő teljesen rá van pörögve, alig várták hogy nyaralni vigyék a gyereket :-)
Idén 4 hétre zárt be az ovi. 1 hét apukámékkal (kb 250 km), 1 hét velem, 1 hét a férjemmel, 1 hét közös nyaralás.
De volt már anyósommal is idén nyáron és valószínűleg anyukámékkal is lesz még (szintén nem a szomszédban laknak).
Az egész nyarat nem kell megoldani - majd pár év múlva az iskolai szünetben. Na az lesz gáz :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!