Ti hogy oldjátok meg ezt a sok óvodai szünetet?
nyári/téli/őszi/tavaszi szünet, nevelés mentes napok, ünnepségek, kirándulások....
mindenre legyen elég szabadság... ezek kb. 55nap...
Nálunk most nyáron is összevont csoportok lesznek. A mi ovink júl. 15-től aug. 15-ig lesz zárva, addig ki van jelölve egy másik óvoda ügyeletbe. Aug. 15-től szeptemberig meg megint ügyelet azoknak, akik sehova nem tudják tenni a gyereket.
Tavaszi és őszi szünetben is összevont csoport volt, mindig tartott az ovi ügyeletet, 1 csoport mindig volt azoknak, akik nem tudják megoldani a felügyeletet. Ünnepnapokon meg sem én, sem a párom nem dolgozik szerencsére. Nevelésmentes napon nagyszülőnél voltak a gyerekek. Kirándulás miatt nem volt zárva az ovi.
...és a sulihoz képest ez még nem is sok! :)
A mi ovink 5 hétig van zárva, ebből 3 hétre biztosítanak ügyeletet egy másik oviban, de oda nem szoktunk menni, mert sok a kisebbség (bocsi).
Az iskola viszont konkrétan egész nyárra bezár és azért egy 1-2.-os, 6-7-8 éves gyereket még nem lehet egyedül hagyni!
A nyarat úgy oldjuk meg, hogy 2 hétig én vagyok szabin, kettőn a párom, ebből 1-et közösen. 1 hét az egyik, 1 hét a másik nagyszülőnél és már le is telt az 5 hét! :) A nagy pedig megy egy szuper táborba, ami csak 5e Ft/hét, vagyis most szerencsére sikerült megoldanunk.
A téli szünetben is mindig úgy intézzük, hogy szabin legyünk. A tavaszi/őszi szünetben a kicsi 1-1 nap kivételével megy az ügyeletbe, a nagy meg a nagyszülőkhöz, hiszen a suli akkor zárva van.
Ünnepségek reggel/délután vannak, olyankor később megyek dolgozni vagy korábban eljövök, szerencsére a munkaidőm elég rugalmas.
Közös kirándulások nálunk nincsenek hétköznap, nevelés mentes nap pedig talán 1-1, azt megoldjuk szabival.
Nyáron a kisfiam az 1 hónap bezárást kivéve sajnos megy oviba:( Remélem, elengednek a munkahelyemről 2-3 hetet szabira. Tavaly 2 hetet engedtek, ez volt az egész évben az össz szabim, így az ovibezárás alatt 1 hetet magánoviba kellett beadnom a kicsit. Nem tartom ideális megoldásnak, hogy így oldjuk meg, de az a szerencsém, hogy van egy középiskolás gyerekem is, aki szünetekben a tesójával van, amíg mi dolgozunk. Férjem vállalkozó, gyakran hazanéz, vagy haza tud ugrani, ha szükséges, de eljönni nem tud, mert akkor nem halad a munka, úszik a megrendelés, nincs pénz.
Folyamatos szívfájdalom ez nekem, hogy nem lehet az első a gyerekem:( Nagyszülők meg nincsenek, akikkel lehetne néha.
Mindig van ügyeletes óvoda, és az iskolák is biztosítanak napközi ügyeletet. A gyerekek persze nem szívesen mennek, pláne a kicsiknek stresszes az idegen hely.
Minél kevesebben veszik igénybe az ügyeletet, annál nagyobb rajtuk a nyomás, hogy ők se tegyék. A gyerekek is utálják, ha nincsenek ott a barátaik, és nem a megszokott óvónőkkel vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!