Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én gyerekem, te gyereked....

Én gyerekem, te gyereked. Hogyan oldjátok meg a nyári szünetet, hogy mindig legyen valaki a gyerekek mellett?

Figyelt kérdés

Ősszel költöztünk össze a párommal, szóval még nem nagyon van gyakorlatom a dologban. A gyermekeim (másfél, 3, 5 évesek) vagy velem lesznek itthon vagy a szüleimmel. A párom gyermekei az egész nyarat nálunk fogják tölteni (12 és 13 évesek), tehát az ő felügyeletüket is meg kell oldanunk.

Amikor én itthon leszek, akkor nincs gond, mert megoldom, de a szüleimet maximálisan lekötik az unokák. Nincs sem idejük, sem energiájuk a párom gyermekeire. A párom nem tud itthon lenni, mert év elején egy makacs tüdőgyulladás miatt kivette az éves szabadságát.

Ilyen esetben hogyan szoktátok megoldani a nyári időszakot?

2015. máj. 20. 06:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
48%

Nos, normális családban a partner gyerekei is unokanak számítanak. ...

Tudogyulladasra tappenzt szokás kivenni, másfél éves mellett még gondolom gyeden vagy.

2015. máj. 20. 06:39
 2/16 anonim ***** válasza:
73%

És a párod gyerekeinek anyja hol van, nagyszülők? Táborok, csak így.

És nem, a te nagyszüleidnek semmi köze a párod gyerekeihez. Ráadásul 3 picire bőven elég vigyázni.

2015. máj. 20. 06:57
 3/16 anonim ***** válasza:
81%

Nem érthetö, hoyg miért nálatok vannak a gyerekek az egész szünet alatt?

Normál esetben felét töltik csak egy-egy szülövel.

Egy nyári tábor vagy hasonló megoldás lehetne, legalább a szünet egy részében.

2015. máj. 20. 07:05
 4/16 anonim ***** válasza:
39%

Faxa egy család, ahol a partner gyerekei nem számítanak csaladtagnak. ...

Amúgy meg nyilván azért toltik az apukanal a teljes nyári szünetet, mert így beszélték meg. Simán lehet, hogy pl távol élnek egymástól és a kétheti lathatas helyett így egyben "kapja meg" őket a szülő

2015. máj. 20. 07:14
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem írta, hogy a férfi byerekei nem családtagok.

Viszont nem is lehet elvárni, hogy pl. 2 nyugdíjas ember két kicsi mellett még 2 másik gyerekre is vigyázzon. Szerintem a kérdező annak is örül,hogy az ő gyerekeit elvállalták.

2015. máj. 20. 07:21
 6/16 anonim ***** válasza:
89%

Azért nem midnegy, hogy a szülöknél nem számítanák családtagnak - amiröl ebben az esetben szó sincs -, vagy a másik fél szülei nem vállalnak el három pici gyerek mellé még két kamaszt is.

Ugyanis a legtöbb nagyszülö korú embernek nincs akármennyi energiája 5 - igen eltérö igényü - gyerekre vigyászni egész nyáron, ez még a legtöbb fiatal, szülökorú embernek is megterhelö.

Emellett nem a nagyszülök azok, akik még két gyereket vállaltak, hanem a szülök, ezért nem is a nagyszülök dolga a felügyeletüket biztosítani.

Eleve két ilyen idös gyerek felügyelete még akkor is problémás, ha régóta, azaz kisgyerek kor óta ismerik öket, de így, hogy kamaszok, még rpoblémásabb. Ugyanis ez az a korszak, amikor alapból nem fogadnak szót senkinek, nemhogy olyan idösebb embereknek, akik nekik nem rokonok, azaz a gyerekek szerint nincs semmi joguk öket nevelni, megmondani, hogy mit tehetnek és mit nem.

Akik azon hözöngek, hogy miért nem vállalják el a kérdezö szülei a párja gyerekeit egész nyárra, azok nem goldolnak bele, hoyg ez mekkora felelöség lenne a két idös embernek.

Itt nem arról van szó eleve a kérdésben, hogy nem akarnak a két naggyal foglalkozni, hanem arról, hogy hogyan lehetne ezt megoldani.

2015. máj. 20. 07:22
 7/16 A kérdező kommentje:

A szüleim szeretik a párom gyermekeit, de 70 évesen már nem tudnak 5 gyerekre figyelni. Már a három is sok nekik.

Igen, táppénzre szokás menni, ha beteg az ember, de akkor a pénz is sokkal kevesebb lett volna, akkor meg a gyerekeknek nem tud eléget fizetni.

Gyeden vagyok és dolgozok is mellette.

Az anyuka ilyenkor külföldön szokott dolgozni, amúgy gyet-en van. Az ő apja idén csak a kicsit vállalja (3 éves), mert a felesége egy agyvérzés miatt ágyhoz van kötve és nem tud kimozdulni, maximum a kertig.

A párom szülei nem alkalmasak a gyerekek felügyeletére.

Napközis angol táborba mennek, de az csak 2 hét (8-16-ig). Többre sajnos nem jut.

2015. máj. 20. 07:40
 8/16 anonim ***** válasza:
83%

Azért a két nagy már jól elvan magában is, max enni kell adni nekik, nem értem mi a gond....

Amúgy a párod mit tervez?

2015. máj. 20. 07:44
 9/16 anonim ***** válasza:
92%

Engem 10 éves koromtól egyedül mertek otthon hagyni nyári szünetre, amíg dolgoztak. Az ebéd a hűtőben volt, meg melegíteni meg tudtam (direkt szét volt szedve műanyag dobozba egy adag, hogy azzal se kelljen bajlódnom), néha átjöttek a "haverok" vagy elmentünk strandra, esetleg bicikliztünk vagy csak egész nap ültem a tévé előtt, mert annyira hihetetlenül meleg volt, hogy jobb volt a hűvös lakásban. Bár tény, mi egy 5 ezer fős településen laktunk. Ha eltanyáltam a ház előtt 10 percen belül anyu vagy apu tudta a munkahelyén mi történt, mert terjedt a "pletyka".

Öcsém most 12 éves (kései gyerek) és megyeszékhelyre költöztünk (én már nem lakom otthon) ráadásul szeleburdi, ezért anyu nem meri otthon hagyni egyedül. Nem enne vagy beengedne idegent ha jó a meséje. Szóval neki úgy van megoldva, hogy ilyen napközis táborokba megy, reggel megy, délután hozza anyu, napközben kézműves foglalkozás vagy nyelvtanulás vagy sakk, attól függően milyen tematikájú. 1,5 hétig majd velem nyaral a Balatonon (kamaszokat táboroztatok évek óta és idénre már őt is merem hozni, van olyan idős), anyuval meg szintén otthon lesznek 1 hetet és még nem találták ki mit csinálnak. Valamint lesz egy hét, amikor az egyik barátjánál lesz "napköziben", mert tavaly a barát volt nálunk egy hetet. Szóval összeadogatva kijön a nyári szünet, nálunk nagyszülő már nincs, így teljesen önállóan kell megoldani.

2015. máj. 20. 07:44
 10/16 anonim ***** válasza:
5%

"Azért a két nagy már jól elvan magában is, max enni kell adni nekik, nem értem mi a gond...."

KÉT ekkora gyereket nem hagynék egyedül, mert igen veszélyes lehet, éppen abban a korban vannak, amikor már sok mindent kipróbálnak, de még nem tudjak felmérni a következményeket.

"Amúgy a párod mit tervez?"

EZT hogy érted? A kérdezö világosan leírta, hogy az apának végig dolgoznia kell, mert nincs szabadsága!

2015. máj. 20. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!