Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én gyerekem, te gyereked....

Én gyerekem, te gyereked. Hogyan oldjátok meg a nyári szünetet, hogy mindig legyen valaki a gyerekek mellett?

Figyelt kérdés

Ősszel költöztünk össze a párommal, szóval még nem nagyon van gyakorlatom a dologban. A gyermekeim (másfél, 3, 5 évesek) vagy velem lesznek itthon vagy a szüleimmel. A párom gyermekei az egész nyarat nálunk fogják tölteni (12 és 13 évesek), tehát az ő felügyeletüket is meg kell oldanunk.

Amikor én itthon leszek, akkor nincs gond, mert megoldom, de a szüleimet maximálisan lekötik az unokák. Nincs sem idejük, sem energiájuk a párom gyermekeire. A párom nem tud itthon lenni, mert év elején egy makacs tüdőgyulladás miatt kivette az éves szabadságát.

Ilyen esetben hogyan szoktátok megoldani a nyári időszakot?

2015. máj. 20. 06:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
96%
Az én fiam is 13 éves. 3 éve egyedül van itthon nyaranta, míg én dolgozom. Havonta 2 hetet szokott táborban lenni, fel szokott menni a közeli nagyvárosba mozizni, fagyizni, haverokkal lenni. Én nem pörögném túl, de nyilván ti ismeritek a srácokat.
2015. máj. 20. 08:59
 12/16 anonim ***** válasza:
15%
Az anyuka szépen itthon marad a seggén,és vigyáz a gyerekeire.Vagy viszi magával őket.Hogyan gondolta hogy egész nyárra lepasszolja őket ? Oldja meg ő a helyzetet.
2015. máj. 20. 10:13
 13/16 anonim ***** válasza:
50%
És ez miért is a Te problémád? Annak a két gyereknek van apja és anyja is, Te így is vigyázni fogsz rájuk. Oldják meg a szülők egymás között, pl. Apuka vegyen ki fizetés nélküli szabadságot, ha anyuk külföldön dolgozik, és ő meg fizesse ki apuka kieső bérének a felét, elvégre a rá eső időt is apuka oldja meg. ha meg sehogy nem megoldható, akkor felezzék el a nyári szünetet, és mindneki gondoskodjon a saját feléről úgy ahogy tud.
2015. máj. 20. 11:36
 14/16 anonim ***** válasza:
30%

Apuka ne fizessen gyerektartást arra a 3 hónapra és annak árából fizessék be még több táborba a gyerekeket vagy babysiter. Illetve az iskolában van nyári felügyelet, oda is mehetnek 1-2 hétre.

Viszont ha anyuka kifizetteti a gyerektartást akkor meg ne passzolja le 3 hónapra a gyerekeket, mert ő dolgozik, hisz apukának is kell dolgoznia h ki tudja fizetni...

2015. máj. 20. 13:00
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

Ki mondta, hogy egyedül kell őket Hagyni? A nagyszülők vigyáznak a kicsikre - elfernek ott a nagyok is.

Az egy dolog, hogy apa dolgozik, de elsősorban mégiscsak z ő dolga lenne megoldani gyerekek felügyeletét

2015. máj. 20. 13:58
 16/16 anonim ***** válasza:
29%
A 12 és a 13 éves szerintem már nem igényel egész napos felügyeletet. Legalábbis régen minket ilyenkor már bőven egyedül hagytak, én a családi presszóban délelőttönként egyedül dolgoztam 13 évesen. Esetleg beszéljétek meg velük, hogy kétóránként "bejelentkeznek" telefonon, hogy minden ok, ilyesmit tudok elképzelni. Vagy szomszédot, barátot megkérni, hogy nézzen rájuk.
2015. máj. 20. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!