Én gyerekem, te gyereked. Hogyan oldjátok meg a nyári
szünetet, hogy mindig legyen valaki a gyerekek mellett?
Figyelt kérdés
Ősszel költöztünk össze a párommal, szóval még nem nagyon van gyakorlatom a dologban. A gyermekeim (másfél, 3, 5 évesek) vagy velem lesznek itthon vagy a szüleimmel. A párom gyermekei az egész nyarat nálunk fogják tölteni (12 és 13 évesek), tehát az ő felügyeletüket is meg kell oldanunk.
Amikor én itthon leszek, akkor nincs gond, mert megoldom, de a szüleimet maximálisan lekötik az unokák. Nincs sem idejük, sem energiájuk a párom gyermekeire. A párom nem tud itthon lenni, mert év elején egy makacs tüdőgyulladás miatt kivette az éves szabadságát.
Ilyen esetben hogyan szoktátok megoldani a nyári időszakot?
Az én fiam is 13 éves. 3 éve egyedül van itthon nyaranta, míg én dolgozom. Havonta 2 hetet szokott táborban lenni, fel szokott menni a közeli nagyvárosba mozizni, fagyizni, haverokkal lenni. Én nem pörögném túl, de nyilván ti ismeritek a srácokat.
2015. máj. 20. 08:59
12/16 anonim válasza:
Az anyuka szépen itthon marad a seggén,és vigyáz a gyerekeire.Vagy viszi magával őket.Hogyan gondolta hogy egész nyárra lepasszolja őket ? Oldja meg ő a helyzetet.
2015. máj. 20. 10:13
13/16 anonim válasza:
És ez miért is a Te problémád? Annak a két gyereknek van apja és anyja is, Te így is vigyázni fogsz rájuk. Oldják meg a szülők egymás között, pl. Apuka vegyen ki fizetés nélküli szabadságot, ha anyuk külföldön dolgozik, és ő meg fizesse ki apuka kieső bérének a felét, elvégre a rá eső időt is apuka oldja meg. ha meg sehogy nem megoldható, akkor felezzék el a nyári szünetet, és mindneki gondoskodjon a saját feléről úgy ahogy tud.
2015. máj. 20. 11:36
14/16 anonim válasza:
Apuka ne fizessen gyerektartást arra a 3 hónapra és annak árából fizessék be még több táborba a gyerekeket vagy babysiter. Illetve az iskolában van nyári felügyelet, oda is mehetnek 1-2 hétre.
Viszont ha anyuka kifizetteti a gyerektartást akkor meg ne passzolja le 3 hónapra a gyerekeket, mert ő dolgozik, hisz apukának is kell dolgoznia h ki tudja fizetni...
2015. máj. 20. 13:00
15/16 anonim válasza:
Ki mondta, hogy egyedül kell őket Hagyni? A nagyszülők vigyáznak a kicsikre - elfernek ott a nagyok is.
Az egy dolog, hogy apa dolgozik, de elsősorban mégiscsak z ő dolga lenne megoldani gyerekek felügyeletét
2015. máj. 20. 13:58
16/16 anonim válasza:
A 12 és a 13 éves szerintem már nem igényel egész napos felügyeletet. Legalábbis régen minket ilyenkor már bőven egyedül hagytak, én a családi presszóban délelőttönként egyedül dolgoztam 13 évesen. Esetleg beszéljétek meg velük, hogy kétóránként "bejelentkeznek" telefonon, hogy minden ok, ilyesmit tudok elképzelni. Vagy szomszédot, barátot megkérni, hogy nézzen rájuk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!