A nagymama mennyire szól bele a gyereketekkel kapcsolatos dolgokba?
Mi még a baba születése előtt leültünk mindkét nagymamával és nagypapával megbeszélni, hogy mik az elveink és hogy ezekben a támogatásukat kérjük, ugyanis mi leszünk a szülők és nem ők. Ezt be is tartják. Talán nincs még késő nálatok sem egy nagy beszélgetésre. Határozottnak kell lenni.
De az is fontos, hogy a pároddal a kapcsolatotok rendbejöjjön.
Már bármit ehet a kisfiam, de most keksz mániás és én nem igazán szoktam neki adni, csak evés után, vagy uzsi időben, hogy a főétkezések ne maradjanak ki a nasi miatt.
Meg az altatással is hadi lábon állunk. Én komolyan betartom a nappali alvását, de ők meg nem veszik komolyan, a múltkor is túlpörgött a kisfiam, még nem is láttam olyannak, mint akkor náluk, de egyfolytában azt mondták, nem álmos, jót játszik, persze. Most abban a korban van, hogy mindent kitalál, hogy ne kelljen aludni, főleg a mamáékkal. Aztán meg vinnyog nekem a fáradtságtól. A múltkor este alig tudtam elaltani, csak nagy sírással, annyira fáradt volt már.
Szóval minél többet vagyunk a mamáékkal egyre bizalmatlanabb vagyok. Mindig is sarkalatos gond volt az alvás és az evés nálunk és ők nem tartják be azt, amit én kialakítottam. Ők úgy vannak vele, ahogy esik, úgy puffan, úgy is felnő az a gyerek. Egyébként meg dícsérik, hogy mennyire okos, meg mennyit tud már, hogy biztos sokat foglalkozok vele, csak akkor nem tudom miért nem adnak ők is a szavamra. Meg kézben viszik az utcán is, mikor már fél éve stabilan jár, ettől is kész vagyok.
szerintem aludjon a nagyiéknál a babád.
amiket írsz, nem egy nagy problémák csak fáradt vagy, kimerült, sokat vagy egyedül, stb.
talán ha náluk lenne egy napot, sokat pihennél, kicsit lazábban tudnád felfogni. és most félre ne érts, nem azt írom, hogy nekik van igazuk, teljesen egyetértek veled, de egy nagymamának nem tudod megmagyarázni, hogy ne tömje a gyereket két étkezés között ;)
semmi baja nem lesz, most egy nap rendes kaja kimarad, lehet másnap jól fog enni :)
az alvást meg mondd meg nekik, hogy ragaszkodsz hozzá, igenis csinálják úgy ahogy mondod. de tudod mit? lehet ha nekik sírna a kimerültségtől akkor megértenék és nem lenne többé probléma. csak szegény babád... :(
Anyósom semmennyire sem mert, anyukám próbálkozott az elején ("miért nem adsz neki tízórait, főzzél neki külön, van rajta pizsama?" stb.), de aztán leállítottam, és látja hogy így is minden rendben a fiammal.
Ha bizonytalan vagyok, úgyis kérdezek.
Anyu - mivel ő is utálta, mikor beleszóltak a gyerekekkel kapcsolatos dolgokba (jó tanács kivétel!), valamint 3 gyerek után tudja, hogy minden gyerek más és más -, egyszer sem szólt bele, de tudom, hogy bármit megkérdezhetek tőle.
Anyósom már más tészta. Ő úgy gondolta, hogy akár szoptatás közben is nyugodtan bent lehet a gyerekszobában és beleszólhat a dolgokba. Na, ekkor közöltem vele, hogy ilyenkor maximum három személy kívánatos: Baba, Anya és Apa! Valamint lefektettem a szabályokat. Szerencsére a férjem is közölte vele, hogy itt nem az ő, hanem a mi szabályaink érvényesek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!