Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Érdemes lenne most palacsintát...

Érdemes lenne most palacsintát adni neki?

Figyelt kérdés

Nem, nem kap rendszeresen ilyet, nagyjából havi kétszer. Most egyrészt anyukám lerakott egy raklap palacsintát nálunk, másrészt fél óra múlva indul az apjával úszni.

Egykor evett húsos főzeléket.

Azért gondoltam most palacsintára, mert az gazdag gyorsan felszívódó szénhidrátban, ami valószínűleg úszásnál nem lenne hátrány, mire hazaérnek, "ledolgozná".

Vagy más típusú ételt adjak most neki?

15 hónapos

2015. júl. 31. 15:10
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
99%
Azert ez nekem durva. 15 honaposnak le kell dolgozni a palacsintat? Ne haragudj, de nekem ez sok. Legyen mar normalis gyerekkora! Nem azt mondom, hogy chipset es kolat kapjon, de, hogy a mama palacsibtajabol sem kaphat ez magas! Akkkr gondolom egy szelet pitet sem ehet meg!
2015. júl. 31. 15:51
 12/32 anonim ***** válasza:
92%
A palacsinta ne nasi, aki már készített, az tudja. Miért ne lehetne enni??? Túróval pl. meg aztán teljesen kielégítő adag.
2015. júl. 31. 15:52
 13/32 anonim ***** válasza:
91%
Az én fiam 15 hónapos korában, akkor is pörgött a hátán mint a chemotoxos légy, már bocsánat a hasonlatért, ha valami miatt egész nap alig evett, nem volt étvágya. Szerintem ez életkori sajátosság, legalábbis a legtöbb ilyen korú gyerek megy, pakol, pörög, függetlenül attól,hogy mit eszik. De ekkora ügyet csinálni az étkezésből, hogy ilyenen agyalsz. És ha meglátta volna ebéd után és akart volna enni, akkor nem adtál volna neki, mert alvással nem tudja lemozogni? Én sem azt mondom, hogy egészségtelen ételekkel tömjük a gyereket, de azért van egy határ, amit nem kell átlépni, mert az életet élni kell. Egyébként este nem kap se anyatejet,se tápszert, se tejitalt? Mert ebben mind van szénhidrát, ráadásul gyorsan felszívódó.
2015. júl. 31. 15:59
 14/32 A kérdező kommentje:

"Azert ez nekem durva. 15 honaposnak le kell dolgozni a palacsintat? Ne haragudj, de nekem ez sok. Legyen mar normalis gyerekkora! Nem azt mondom, hogy chipset es kolat kapjon, de, hogy a mama palacsibtajabol sem kaphat ez magas! Akkkr gondolom egy szelet pitet sem ehet meg!"

Nem igazán olvastad el a hozzászólásaimat, ugye?

2015. júl. 31. 16:05
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

mondjuk a palacsintát eleve nem nevezném gyorsan bomló szénhidrátnak, hiszen a liszt (és a palacsinta lisztből van) lassan bomló szénhidrát.

este nem adsz neki szénhidrátot? egy 15 hónaposnak? úristen, ez nem normális! 15 hónaposnak tápláló vacsora kell, olyan ami kitart reggelig és azt még legurítani tejjel.

sport után (bár nem gondolom 1 évesnél sportnak a vízben pancsolást) pedig fehérje kell. csak ha már ennyire be akarod tartani ezeket, gondoltam leírom, hogy pont fordítva vannak a dolgok mint ahogy csinálod.

és ha már gyorsan felszívódó szénhidrátot említettél, itt vannak: cukor méz, tej, joghurt, gyümölcsök, gyümölcslevek.

ugye ezek mivel gyorsan felszívódnak, ezért köztes étkezéseknél fogyasztjuk, pl. a 10órai és az ebéd között azért van 1,5 óra, mert a gyümölcsöt, joghurtot ennyi idő alatt emészti meg a szervezet. míg egy jó kis krumplifőzeléket 3 óráig tart felszívni a szervezetnek

2015. júl. 31. 17:18
 16/32 anonim ***** válasza:
73%
11-es vagyok! Kerdezo! Nezd meg az idot, mikor a valszt potyogtem telefobrol, epp akkor irtal kommentet, igy csak utolag olvastam...
2015. júl. 31. 17:21
 17/32 A kérdező kommentje:

"este nem adsz neki szénhidrátot? egy 15 hónaposnak? úristen, ez nem normális! 15 hónaposnak tápláló vacsora kell, olyan ami kitart reggelig és azt még legurítani tejjel. "

Olvassatok már figyelmesebben!

A legelső kommentben leírtam, hogy tápszert kap vacsorára.

Egyetlen étkezéssel kapcsolatban tettem fel kérdést, amire egy igen/nem választ vártam, de mindenki a teljes étkeztetésén rugózik, úgy, hogy a rá vonatkozó hozzászólásokat el sem olvastátok.

Köszönettel a kérdés már okafogyottá vált, már megérkeztek, ő pedig alszik.

2015. júl. 31. 19:22
 18/32 A kérdező kommentje:
15-ös hogy megnyugodj, 11-12 órákat alszik éjjel ébredés nélkül. Kérlek olvass, utána úristenezz.
2015. júl. 31. 19:25
 19/32 anonim ***** válasza:
Kapott palacsintát végül, vagy nem?
2015. júl. 31. 23:51
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Oke, hogy odafigyelsz a gyerek egeszseges taplalasara, de ez azert tulzas. 15 honapos es mar problemas egy palacsinta elfogyasztasa... szegeny gyerek!
2015. aug. 1. 08:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!