A hortobágyi húsos palacsintát milyen húsból érdemes készíteni? Melyikből a legfinomabb? A neten többféle recept is található.
A darált hús is lehet baromfi, vagy sertés, vagy marha.
Lehet csinálni csirkepörköltből, de mi darált sertéscombból szoktuk.
bár ha jobban meggondolom, akkor borjúpaprikás kell legyen az eredeti receptben, marhából több van a Hortobágyon :D
de semmikép nem darálthús
Tegyük fel borjúhúsból kell készíteni. (Bár felnőtt marha is lehetne, abból még több van a Hortobágyon.)
De miért nem jó a darált hús? Ha a fűszerezés ugyanaz, mint a borjúpaprikásnál, akkor nem mindegy, hogy utána daráljuk le a húst, hogy elkészült a pörkölt, vagy már eleve daráltan sül meg?
Az állaga másabb, ha nyersen van darálva, vagy ha a kész pöri (paprikás) van ledarálva.
De közel hasonló, nincs olyan túl nagy különbség.
Meg ha a darált hús jól meg van csinálva, (jól szétfőzve, megfelelő mennyiségű-sűrűségű szafttal) akkor elhanyagolható a különbség.
apróra vágott csirkemellből pörit készítek, leszűröm, a húst ledarálom, a levét pedig tejföllel besűrítem
Nekem csirkemellből az igazi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!