Érdemes lenne most palacsintát adni neki?
Nem, nem kap rendszeresen ilyet, nagyjából havi kétszer. Most egyrészt anyukám lerakott egy raklap palacsintát nálunk, másrészt fél óra múlva indul az apjával úszni.
Egykor evett húsos főzeléket.
Azért gondoltam most palacsintára, mert az gazdag gyorsan felszívódó szénhidrátban, ami valószínűleg úszásnál nem lenne hátrány, mire hazaérnek, "ledolgozná".
Vagy más típusú ételt adjak most neki?
15 hónapos
Úristen, nehogy már egy gyerek ne ehessen a mama palacsintájából néhanapján!!!
Szerintem adj neki nyugodtan.
Evett már ilyet. A időzítésén gondolkoztam. Este szénhidrátot nem adok, de sport előtt (én felnőttként kávét iszom, kisgyereknél meg a szénhidrát pörgető) "belefér" kategóriába gondoltam.
Amúgy 30 napos hónappal és napi 5 étkezéssel számolva, 150 étkezésből kb. 2 "egészségtelen". Ha a palacsinta annak számít. Amúgy kifejezetten szem előtt tartom az egészséges étkezést, de a ló túloldalára sem esnék át, hogy vallásos szigorral tiltok mindent.
Iparilag túlfinomított ételeket nem kap, azt majd későbbi életkorban. De ha vendégségben egyszer majd megkínálják chipsszel - amit nem is tartunk itthon - akkor nem fogok visítva ráugrani a házigazdára. Akkor megvolt a féléves chipsevése, ennyi.
Nem hiszem, hogy ebből elvi kérdést kell csinálni. Én nem diétáztatom a gyerekeimet ilyen szinten. :)
Én adnék , semmi baj az időzítéssel sem, nem hiszem, hogy le kell dolgoznia egy 15 hónaposnak, hacsak nem beteg.
A ledolgozást úgy értettem, hogy ha itthoni csendesebb tevékenység előtt adnám neki, akkor a hátán pörögne.
Ezért gondoltam mozgásos tevékenység elé időzíteni, mert utána már nem sokkal aludnia kellene (kimaradt a délutáni alvása, ezért korábban fog feküdni).
Tehát a ledolgozást nem felnőtt értelemben írtam, nem a vonalaira figyelek, azok egyelőre korának megfelelőek :)
Magamnál már szempont lenne ez is, de én pöppet idősebb vagyok nála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!