5 éves kisfiam sokszor nem fogad szót, visszabeszél. Mit rontottam el, mit kéne csinálnom?
A kérdésből kb semmi nem derül ki, úgyhogy csak tippelni tudok, de valahol ott ronthattad el, hogy nem nevelted hanem ráhagytad a dolgokat.
Általában 2 dolgot szoktak elrontani a szülők: vagy félnek a gyerektől és azért nem nevelik, vagy pedig istennek tartják és "nehogy már rászóljunk, a gyerek szent, azt csinál amit akar" és ezért nem nevelik.
Döntsd el melyik csoportba tartozol és kezd el nevelni is a gyereket, ne csak eltartani.
Ennyiből nem derül ki, nem ismerünk titeket. Az én 5 évesem is csinál hasonlókat, nem hiszem, hogy azért, mert "nem nevelem", a feleselést, szófogadatlanságot igyekszem megfelelően lereagálni, soha nem hagyom rá. Sok ismerősöm van ilyen korú gyerekkel, mindegyikük küzd ezzel a problémával többé-kevésbé, de a gyereknevelés az ilyen, minden életkornak megvannak a maga nehézségei.
De ha írnál konkrét helyzeteket, talán jobban el tudnánk dönteni, hogy a fiad viselkedése belefér-e még, vagy valami tényleg nagyon félrecsúszott.
Legyel kitarto! A gyerekneveles bizony tud ilyen lenni (bar konkretan az edessegre megoldas lehet, ha nincs otthon). En az 5 eves fiamat siman felzavartam a szobajaba ha igy viselkedett velunk. Soha nem kiabalok, de mindig tudatom, hogy epp mi van bennem (hangot adok neki). Pl.: "Idefigyelj Kisbence! Mara nagyon eleg volt ebbol a hisztibol, lehet igy is jatszani! Ha nem fejezed be, iranyithatsz fel a szobadba, majd ha tudsz velem normalisan viselkedni, meghallgatlak! Nincs "deigen", nem van, es kesz! ...Azert mert azt mondtam!" Utana aztan vaghatja magat foldhoz, ordibalhat, maximum beiranyitom a szobajaba. Nem vagyok kifejezetten szigoru, de vannak csatak, amiket meg kell vivni ahhoz, hogy ne egy undok, szemtelen gyerek legyen.
Ami szabaly: SOHA, DE SOHA NEM ALAZOM MEG!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!