Mit rontottam el? Én hibám?
27 hónapos a lányom, és észrevettem hogy befelé dől a bokája.
Elég tudatos szülőnke tartom magam, mindig mindenre figyelek, utánanézek, így nem is kapott használt cipőt, és mondhatni "gagyit"sem, nyárom a fűben, homokban kavicsos udvarunkon sokat volt mezítláb. ÉS mégis bedől az egyik bokája.
Gyerekorvos nem ad beutalót ortopédiára, azzal az indokkal, hogy ha ragaszkodom, ad egyet, de úgyis elküldenek,mert ezzel a problémával a gyermek 3 éves kora után foglalkoznak csak.
D.D. step cipői vannak, az őszi most jó lesz rá tavasszal is, vagyek bele egy szupinált talpbetétet, vagy mit csináljak???
Nem igaz,hogy nem foglalkoznak vele. Sőt! Amikor a gyerek önállóan elindul, nagyon ajánlatos elvinni ortopédiára.
Ennyi idős korban a bokafogós cipők a javasoltak, és nem kizárt, hogy supinált sarkat tesznek az egyikre.
Mindenképp menjetek el, mert később gondok is lehetnek, lábfájás pl.
Ugyanezzel a problémával vittem 2évesemet ortopédiára. Kerestem a neten egyet és bejelentkeztem.
3évesen kell visszavinni, de addig is ajánlott cipőmárkákat amit otthonra kellett megvenni. Mi a salust vettük, most lesz 3éves és nagyon szépen kezd "kiegyenesedni".
Ugyanez volt a problémám, 2,5 éves kora óta nyúzom a dokit egy beutalóért. Erre a 3 éves státuszon nézte, hogy befele áll a térde ezért adott beutalót. Az ortopéd doki megnézte, annyit mondott, hogy még fejlődik a lába, majdnem hogy normális még 3 évesen a lenti boka, vegyek supinált cipőt: szamos, salus, szupi, és két év múlva kontroll.
A befelé néző térde még formálódik, ha a combizma erősödik, a lábtornát pedig majd akkor érdemes elkezdeni, ha már rendesen megérettek rá, hogy csinálják 4-5 évesen.
(tényleg nem érdekli a fiam, hiába próbálkozok vele játékos lábtornával, kb. 2 percig csinálja és megunja)
Lehet, hogy még azért ide elmegyünk: mackorendelo.hu
egyenlőre veszek neki tavaszra szamos szupinált cipőt, meg bentinek is.
Én is sokat vaciláltam, hogy milyen legyen a jó cipő, és a superfit mellett döntöttem. Kérdeztem a dokit, hogy akkor függhet ettől, vagy ez genetika? Mert van egy 6 hónaposom, és ha azt mondja, hogy neki egyből supináltat vegyek és nem lesz ilyen probléma, akkor azt veszek, bár erről is megoszlanak a vélemények, de te is tudod :) Azt mondta, hogy nem kell, nem ettől függ, majd vigyem el, ha már stabilan jár, és megnézi.... Hát ezzel sem lettem okosabb...
Nekünk is így volt fiammal...
Elvittük egy magán céghez aki gyógycipőkkel foglalkozik és 10.000 forintért adtak neki egy olyan szandált aminek a belső oldala fél centivel magasabb volt mint a külső és tökéletesen helyre hozta. Supi szandálnak hívják, éjjel nappal rajta volt.
Ilyenünk volt!
Nem kellett betétezni (azt kinövi gyorsan és tesómon se segített soha...) 1 év után mikor kinőtte semmi gond nem volt... Lekopogom...
Én ortopédián dolgozom, 3 év alatt is rengeteg gyerek jön ilyen problémával. Eddig még senkit nem küldtek el vagy néztek hülyének emiatt!
Az, hogy tartja a bokáját, az egy dolog, a másik ugyanilyen fontos, hogy a talpa hajlítható legyen!!! Tehát ne legyen merev, tudjon benne gördíteni!
A doktornőnek az újpesti gyerekszakrendelőben van egy kis "műszere" is, amire ráál a gyerek és a lenyomat alapján látszik, hogy hogyan terhel!
Kedves utolsó váalszoló, remélem még visszanézel:)
Köszönöm, igyekszem minél hamarabb elvinni szakemberhez.
Arra mindig figyeltem,hogy kemény legyen a bokánál/hátul a kérge, a talpa megfelelően hajlékony legyen(d.d step-eket is ezért szeretem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!