Erőltetett szobatisztaság? Ugye nem rontottam el semmit?
EGy hete nincs a lányomon(20 hós múlt) napközben pelus, kérdezgetem kell e neki pisilni, ha hosszú ideig is nemet mond, akkor szépen együtt a bilire sétálunk,és elvégzi a dolgát. Együtt örülünk, kiöntjük, ő húzhatja le a wc-t.
Az első pár napban be be csurgott neki, tegnap viszont egyszer kellett csupán bugyit cserélni,mert bekakilt. Elmondtam neki,hogy azt is a bilibe kell,nem szidtam le,nem voltam rá mérges.
Alváshoz kapott még pelust, és most éjszaka többször is felébredt, egyszer bekakilt(pedig éjszaka már nem szokott), és szólt,hogy kaka.
Ma viszont később ébredt, 9kor levettem a pelsut,és mostanáig nem pisilt.
Elvagyok keseredve, ugye nem erőltetem rá?? Első baba teljesen tanácstalan vagyok, körülvéve olyan ismerősökkel, akiknek már másfél évesen teljesen szobatiszta votl a gyerekük, még éjszakára is:(:(!!!!!!!
Ha kellene neki akkor pisilne ugye???
Nem csinálom rosszul???
Nekem meg pont, hogy többet pisilnek most.
Szerintem visszatarja a pisit, esetleg volt valami rossz élménye ezzel, talán tényleg erőlteted picit.
Többi gyerekhez ne hasonlítsd ezt, mert nem egyformán működnek, csak idegesíted magad vele, még csak 20 hónapos nem vagytok lemaradva. A mi barátaink, rokonain 2,5-3 év között lettek mind szobatiszták szinte egyik napról a másikra.
Egyébként ahogy nőnek a gyerekek, úgy lesz egyre több az eltérés, eleinte még csak 1-2 hónap, majd akár 1 év is kézügyességben, önálló evésben, könyvválasztásban stb.
A lényeg, hogy ezt fogadd el és a kislányod kicsit se érezze, hogy elégedetlen vagy vele, ő neki ez most így megy (amúgy tök átlagos).
Az első két napban sokszor kérdezgettem,hogy kell-e neki,és mindig nem volt a válasz,nem ült a bilire, be is csurgott neki egy pici,akkor viszont szalad,és ült a bilire, oda ment a többi.
Azóta óránként,másfél óránként megkérdezem,kell-e, és ha nem szól,megyünk a bilire, szépen ráül, próbálkozik, ha nem kell,feláll és mondja,hogy nem. Ilyenkor is megdicsérem,hogy nem baj, majd jövünk kicsit később.
Tegnap a kakától ijedt meg kicsit:(
Nagyon jó, olvasd el szerintem:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!