Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jogosan vagyok felháborodva?

Jogosan vagyok felháborodva?

Figyelt kérdés

A volt férjem tavaly megkérte az élettársa kezét. Amikor a lányunk ezt megtudta, közölte, hogy ő szeretne a koszorúslány lenni.

A minap kiderült, hogy júliusban lesz a lagzi, de a volt férjem kerek perec kijelentette, hogy a gyerek nem lehet koszorúslány, és nem mehet az esküvőre sem!!!

Jogosan vagyok kiakadva ezen? Vagy ez normális, hogy a saját lánya nem vehet részt az esküvőn?

2015. márc. 23. 12:10
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 anonim ***** válasza:
69%
Nem az "apa seggét " kell mentegetni, hanem a gyerek lelkét, ezt nem sikerül felfogni. Akármilyen xarnak is tartja az ember, soha de soha nem szabad rosszat mondani a másik szulorol, mert azzal a gyerek onbecsulese sérül. Apuka majd mond valamit a gyereknek - ez vagy jó lesz, mármint érthető, elfogadható indok a gyerek számára, nem anyukának, a gyereknek jó és elfogadható. Vagy rossz lesz, akkor viszont sérül a gyerek lelke. Első esetben anyuka kutya kötelessége az apa indokat elfogadni, nem puffogni a gyereknek. Második esetben szintén kutya kötelessége segíteni a gyereknek feldolgozni az indokot és ha szükséges, bizony tompitani rajta. Pl legyünk szélsőségesek : utallak kislányom, azért nem lehetsz ott. Ez igen xar egy indok -bár nyilván őszinte-egy gyereknek ez hatalmas sérülés. Ha anyukát érdekli a gyereke, akkor erre nem azt mondja, hogy "persze, apad az a szemét mocskos állat, stb ", hanem hogy "apa most ideges, csak azért mondta, egyáltalán nem gondolta komolyan, nagyon szeret téged, csak azért nem lehetsz ott az esküvőn, mert nem lesz ott másik kisgyerek/mert csak ketten lesznek/mert akarmi". Azért mert az apa hülye, anyának nem fontos annak lennie
2015. márc. 26. 12:09
 62/65 A kérdező kommentje:

Nem indokolta meg még mindig. Mondjuk nyilván azért, mert a héten 2x találkoztunk a gyerek miatt, és mindig rohant.

Én egyáltalán nem is említettem ezt a témát a gyereknek, ma mégis menyasszonyos-koszorúslányos játék volt a porondon. És tegnap volt az apjáéknál. Szóval elég egyértelmű, hogy ott azért van szó az esküvőről.

Igazából nem tudom, miért nem lehet ott, de érdekelne, mert hát majd előbb-utóbb a gyerek kérdezni fog. Ha máskor nem, hát az esküvő után, hogy ő miért nem volt ott. Szóval megpróbálom jövő héten egy optimális pillanatban elcsípni az exemet, és beszélni vele erről.

2015. márc. 28. 15:21
 63/65 anonim ***** válasza:
69%
Bocs, de én nem feltételezem a kérdezőről hogy otthon puffogna a lányának, hogy "apád mekkora p@raszt, hogy nem akarta hogy ott legyél az esküvőn"! Normális szülő nem mond ilyet, és nem is ez volt a kérdés! Maga a történet igen felháborító, de nem gondolnám hogy ezt a kislánnyal is ilyen részletesen kitárgyalná. Direktbe nem szidnám a gyerekem apját, de nem is mentegetném.
2015. márc. 28. 15:38
 64/65 A kérdező kommentje:

Na végre sikerült beszélnünk. Telefonon, szóval nem értem, a múltkor miért nem lehetett.

A lényeg, hogy a templomi szertartás illetve a lakodalom innen tőlünk 300 km-re lesz. (Az exem és a menyasszonya is arról a környékről való, csak mindketten itt dolgoznak.)

A lakodalom egy panzióban lesz, ahol le tudná ugyan fektetni este a gyereket, de nem akar senkit azzal terhelni a rokonságból, hogy fel kelljen mennie a gyerekkel lefeküdni.

Aztán mondta, hogy a polgári szertartás viszont itt lesz, arra a barátok és a kollégák mennek. Lesz egy kisebb kerti party is utána. És akkor majd keres valami megoldást. Mondtam, hogy el is tudok menni a gyerekért este, ha elfáradt, nem probléma.

És bár nem lesz habos-babos esküvői ruha, attól még a gyerek felvehet valami habos-babos királylányos ruhát.

Nem fix még, de mondta, hogy akkor e szerint megpróbálnak szervezkedni.

Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha rögtön az elején elmondja... akkor nem idegeskedek én sem.

2015. márc. 31. 14:19
 65/65 anonim ***** válasza:
Örülök hogy sikerült megbeszélnetek!:)
2015. ápr. 6. 23:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!