Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek jogosan vagyok...

Szerintetek jogosan vagyok felháborodva?

Figyelt kérdés
22 éves fiú vagyok csak egy érettségim van. Szüleim kivánságra 20 évesen elmentem 3 műszakba gyárba robotolni, én szakmát akartam tanulni. Havi 70-80 ért dolgoztam. Most már kiléptem mert elegem van én tanulni szeretnék hogy legyen későbbikben leetsőgem jobb munkahelyen dologozni vagy küföldre kimenni egy 20 éves korú embernek még építeni kell az életét. Na és ezt nem értik meg nincs pénzük nem tudnak támogatni azt mondták. Hogyan csináljam akkor? Egy érettségivel nincs munka, 2. Miből fizessek ki 400 ezer forintos felnőttképzési tanfolyamot?? Az a baj manapság csak ilyen kétkezi munkát villanyszerlő, hegesztő stb CNC szeretnék tanulni hogy az embernek legyen munkája. De hogyan fizessek ki 400-450 ezer forintot? Szüleim nem támogatnak, Munkaügyi nem támogat szakmát jelenleg, ingyenes államilag támogatott szakmák közül ezek nincsnek benne. Az emberek akkor hogy tanulják ki ezeket a szakmákat. Azt mondják cégük fizeti, igen ám, de hoogy menjek egy céghez dologozni szakma nélkül??? Nagyon nem értem hogy ezt hogy kell csinálni.
2015. márc. 22. 16:24
 1/7 anonim ***** válasza:
93%
Nem igazán értem kire vagy felháborodva, a szüleidre, vagy csak magára az életre, de probálj meg munka mellett esti sulit végezni, mert másként nem fog menni.
2015. márc. 22. 16:32
 2/7 anonim ***** válasza:
78%
Mit csináltál 18 és 20 éves korod között? A szakmák, amiket írtál, érettségi után sok helyen ingyenesek. Miért nem teszel félre a fizetésedből a sulira?Nyilván nem azonnal, de összejönne a pénz.
2015. márc. 22. 16:38
 3/7 anonim válasza:
89%
En 90 ezer forintot keresek, havonta felrerakom a felet es abbol finanszirozom a tanfolyamaimat
2015. márc. 22. 16:51
 4/7 anonim ***** válasza:
11%
Miért mentél el a "szüleid kivánságára" dolgozni 20 évesen, ráadásul egy gyárba?
2015. márc. 22. 17:00
 5/7 anonim ***** válasza:
78%

[link]

Itt pl. online tanfolyam van. Ha tényleg ez a vágyad, akkor ne válogass a melók között, csináld, amit találsz, fizesd a tanfolyamot és csináld meg meló mellett.

Nem hiszem, hogy jogos lenne a felháborodásod. Ha egyszer nincs pénzük a támogatásodra, akkor ez van, 22 éves férfi ne rinyáljon, hanem váljon le a köldökzsinórról és tegyen önállóan azért, amit el akar érni.

2015. márc. 22. 17:03
 6/7 A kérdező kommentje:
Online CNC? Ez vicc :D:D Ilyen nem létezik biztos csak pénzlenyúlás.. 5 millió forintos hiteltartozási vannak szüleimnek, stb.. és én meg a tesóm issza levét.. Azért kellet dolgoznom, mert különben kajára sem lett volna pénz. De ha elvégeznék egy hegesztőt, vagy villanszerelőt lenne munkám jó pénért,. Sajnos nem hiszem hogy összetudnám egyeztetni az iskolával mert azt mondták hogy később lehet menni ha mondjuk beiratkozok villanyszerelőnek gyakorlatra külső gyakorlatra vagyis dologozni fogok 8 órában ingyen tehát nem kapnék érte fizetést, mivelhogy tanfolyam, a többi napot meg iskolában tölteném. Egyik sem ingyenes tanfolyam hegesztő bevontelektrodási kézi ívhegesztőt nem is oktatják iskolarendszerben. De mindenki mondja hiányzskma stb.... mégsem ingyenes. Eszem meg nincs hozzá hogy mérnők informatikusnak egyetemen.
2015. márc. 22. 17:19
 7/7 anonim ***** válasza:
86%
Elmész megint dolgozni és megkeresed az árát. MEgmondod, hogy X ezret te havonta elraksz, mert iskolát akarsz végezni, szakmát szerezni és nem adod le a teljes fizud. Elvégre most se haltok éhen ezek szerint, hogy te nem dolgozol.
2015. márc. 22. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!