Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jogosan vagyok felháborodva?

Jogosan vagyok felháborodva?

Figyelt kérdés

A volt férjem tavaly megkérte az élettársa kezét. Amikor a lányunk ezt megtudta, közölte, hogy ő szeretne a koszorúslány lenni.

A minap kiderült, hogy júliusban lesz a lagzi, de a volt férjem kerek perec kijelentette, hogy a gyerek nem lehet koszorúslány, és nem mehet az esküvőre sem!!!

Jogosan vagyok kiakadva ezen? Vagy ez normális, hogy a saját lánya nem vehet részt az esküvőn?

2015. márc. 23. 12:10
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
23%

Nyilvánvaló volt látatlanban is, hogy a te gyereked maga a csoda. :D Mindegy, ha nem akarják, a gyerek nem mehet.

Inkább a gyereknek magyarázd el, hogy nem lesz koszorúslány, mert apa kis esküvőt csinál, ahol vendégek se lesznek. De ti pl feloltozhettek és játszhattok esküvőt

2015. márc. 23. 13:03
 22/65 A kérdező kommentje:

Nem azt mondtam, hogy az én gyerekem maga a csoda. Szó sem volt erről. De adott esetben tud viselkedni. Na de mindegy.

Mostanában amúgy is 180 fokos fordulatot vett az exem, szóval azt hiszem nem igazán kellett volna meglepődnöm ezen most.

2015. márc. 23. 13:12
 23/65 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem nem jogos a felháborodásod. A gyereketek 4 éves. Téged meghívtak? Nem valószínű... Akkor ki vigyázzon a gyerekre? A vőlegény? Az "örömszülők"? Alapból nem hiszem, hogy egy komoly szertartás 4 éveseknek való, vagy kisebbeknek. Az, hogy a négy évesed és te hogyan képzelttek ezt? Nagyon ki vagy akadva azon, mikor valaki azt írja, hogy nem jogos a kiakadásod. Itt az új párról van szó, és az ő kapcsolatukról, és nem a ti hármatok családi viszonyairól.
2015. márc. 23. 13:14
 24/65 anonim ***** válasza:
81%
Érdekesen gondolkodtok jópáran! Itt nem azon kell fennakadni, hogy a kérdezőt miért zavarja, hanem a kislányt hogy fogja érinteni. Azt senki nem firtatja igaz? Valószínűleg nagy csalódás lesz neki! És ha a mi családunkban történne ilyen (bár szerencsére apával együtt vagyunk), anyós/após, sőt a gyerek apja is megoldaná.Egyenesen ragaszkodna ahhoz hogy ott legyen a gyereke! Ha nem is végig (mert ahhoz még kicsi), de a szertartás alatt biztosan. Kivàló apa lehet a kedves ex. Remélem majd a kislány sem hívja meg az esküvőjére a szeretetreméltó apját!
2015. márc. 23. 13:27
 25/65 anonim ***** válasza:
75%
akik azzal jönnek, hogy nem kellene meghívni...fordítsák már meg a kérdést...ha újra házasodnának, ott lenne a lányuk a második esküvőn??
2015. márc. 23. 13:28
 26/65 anonim ***** válasza:
22%
Nos, evah, en pl nem akartam, hogy ott legyen. Igaz, én eleve két tanús esküvőt terveztem.
2015. márc. 23. 13:33
 27/65 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem jogos.De ne foglalkozz vele!Az új nő befolyásolja őt.Majd ha elmúlik neki a rózsaszín köd megbánja úgy is.
2015. márc. 23. 13:44
 28/65 anonim ***** válasza:
75%
Elég fura némelyik válaszoló hozzáállása. Nem egy 3-4 éves gyereket láttam esküvői szertartáson koszorúslányként/fiúként. Senkivel nem volt gond. Sőt ugyanúgy temetésen is láttam ekkora gyerekeket. Nyilván valakinek irányítani kell, hogy merre menjen, de ezt bármelyik ismerős megteszi, annyira nem kell már szemmel tartani egy ekkora gyereket. Furcsa, hogy apa ettől elzárkózik, sőt nagyon szomorú, hisz hatalmas élmény lenne neki is, egy gyönyörű kis koszorúslánnyal és a lánynak is. Jogosan vagy felháborodva, bár tenni nem tudsz semmit. Nem kívánatos személy a saját lánya. Szomorú. Megértem, hogy lagziba nem viszi, de a ceremóniára igenis minden jóérzésű ember elvinné. Sőt!
2015. márc. 23. 13:53
 29/65 A kérdező kommentje:
Főleg, hogy az elmúlt egy évben nem egyszer monda a kislány, hogy ő nagyon szeretne koszorúslány lenni. Nem csak nekem, az apjának is. És ő nagyon várja ezt az egészet, és rosszul érint, hogy csalódnia kell.
2015. márc. 23. 13:57
 30/65 anonim ***** válasza:
67%

Húha.

1.Az én kislányom éppen most volt koszorúslány a húgom esküvőjén, még nincs 3 éves. Mukkanás nélkül nézett végig mindent, majd késő éjjelig táncolt. Tavaly nyáron, 26 hónapos korában voltunk a legjobb barátnőm esküvőjén, ott ő volt a legidősebb gyerek a 10 közül, remekül bírta.

2.Gyanítom, hogy a közös gyermeketek apai nagyszülei ott lesznek, és amennyiben a kicsinek ez ilyen fontos, minden bizonnyal valaki vehetné a fáradtságot, hogy foglalkozzon a gyerekkel, míg apa új életet kezd.

3.Pszichológus vagyok, és merem állítani, hogy ezerszer láttam borzalmasan összeomló 2-6 éveseket apa újranősülése nyomán, általában a tanács az, hogy vonjuk be őket az új élet kezdetébe, hogy érezze, ő is része a nagy egésznek, ne kelljen azt hinnie/éreznie, hogy elveszít valamit. Jó lett volna, ha apa ebben partner. Próbáljatok beszélni, de ne erőltessetek semmit az apukára sem, mert nyilván azt sem akarja senki, hogy fintorogva legyen ott a szertartáson. Ha már tudja a kislány konkretizálva is, hogy mikor lesz a dolog, akkor ha semmiképpen nem lehet ott, talán szervezzetek kettesben egy különleges napot. :)

2015. márc. 23. 14:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!