Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elvárható ez egy 5 éves...

Elvárható ez egy 5 éves kislánytól?

Figyelt kérdés
Hétfôn kezdek dolgozni, 6.00-14.00 a munkaidô. Az óvoda csak 6.30-kor nyit ki, így arra gondoltam, hogy az egyik szomszédlányt megkérem (megkértem...), hogy vigye el óvodába... De mivel a lánynak babája van, mégsem kopogtathatok be fél6-kor, hogy odavigyem a lányomat, aki tuti locsogna amíg el nem viszi az óvodába.. Így arra jutottam, hogy itt hagyom a szobánkban, beállítom neki az ébresztôórát meg esetleg valakit megkérek nézzen rá, felkelt-e, készíteki ki ruhát neki, ennivalót, innit, ha éhes lenne és amíg a lány nem jön érte, addig ô megreggelizne, felöltözne... Képes lehet rá? Nagyon okos lány, tegnap míg ën átléptem a munkahelyre (kb 2 percre lakunk tôle), hogy intézzük a papírokat, ô itthon maradt. Ez egy anyaotthon, tehát van gondozó, van sok szomszéd... Egy szobába csak mi vagyunk ketten. De a gondozóra nem hagyhatom, a lányt meg nem akarom teljesen leterhelni.
2014. okt. 31. 12:08
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Itt nincs olyan anyuka nagyon, aki dolgozik, aki meg igen, az 6-ra jár és eddig én vigyáztam a fiára (nem kértem érte semmit, mert tudtam, milyen ha nincs segítség, gondoltam ennyi belefér) a legtöbb meg kisbabád vagy egy 'kannibál' a gyerek (ma pl fôztem a konyhában, aztán a kislány beleharapott a lányomba, megpróbálta elvenni a gyufát a kezembôl, lenyúlta a lányom papucsát... stb...), aztán az óvoda meg teljesen a város szélén van, kiesik a legtöbb embernek, nincs arra más, csak 2 kisbolt, egy húsũzem meg 'mintaboltja' a húsũzemnek. Heteken át kerestem, de nem találtam senkit. :( ez már végsô megoldás lett volna. Már csak a nôben reménykedem, hogy megengedi, hogy késôbb kezdjek. És én amúgy sem várok senkitôl semmit ingyen.
2014. okt. 31. 14:47
 22/33 anonim ***** válasza:
Elég szomorú h ott a sok munkanélküli anyuka és senki nem vállalja pénzért sem:( Esetleg közelebbi ovi nem lenne megoldható? Drukkolok a főnökkel való beszélgetés miatt!
2014. okt. 31. 15:14
 23/33 anonim ***** válasza:
Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagytok! - hihetetlen, hogy ott mindenki nehéz helyzetben van, mégsem fognak össze az anyukák... az lenne az ésszerű, ahogyan te is segítettél egy másik nehéz sorú anyukának... csak sajnos sokan nem véletlenül vannak ott ( tisztelet a kivételnek, és te az vagy!) - tenni semmit sem tesznek, csak várják a csodát, meg a segítséget, mert vagy gyerekük....
2014. okt. 31. 15:20
 24/33 anonim ***** válasza:

Tegnap óta gondolkodtam a kérdéseden. Az jutott még eszembe, hogy mi lenne, ha az ovistársak anyukáit környékeznéd meg? Gondolom közel laknak, ha körzeti ovi van. Megbeszélhetnéd, hogy fél6kor odaviszed hozzájuk a gyereket és a sajátjával együtt majd elviszi az oviba. A gyerekednek meg csomagolsz egy szendvicset és addig megreggelizik, vagy néz kicsit tv-t amíg a másik anyuka meg a gyereke összekészülődnek. Nem lenne nagy dolog, ha már amúgyis viszi a sajátját oviba, és akkor egy kis bevételhez is jutna. Esetleg ha vacillál felajánlhatod h a pénz mellett te meg elhozod néha az övét is az oviból,ha úgy alakul,vagy mondjuk egy-egy szombaton vigyázol rá (csak ezt fektessétek előre pontosan, h pl. minden második szombaton vigyázol egy egész napot, v minden szerdán este 7-ig vállalod nehogy ingyen bármikor ugró bébiszitternek nézzen.) Talán egy egyedülálló anyukának pl. ez a segítség jobban is jönne mint egy nagyobb pénzösszeg amit amúgyis bébiszitterre költene.

Másik ötletem, hogy azokat megkörnyékezni, akik abban az otthonban dolgoznak. Gondolom vannak takarítók vagy ilyesmik, és feltételezem nem valami sokat keresnek. Lehet bevállalják kis plusz pénzért hogy korábban bemennek munkába és elviszik előtte gyors a gyereket oviba.

Vagy: összefogsz a másik dolgozó anyukával és ketten béreltek egy bébiszittert aki minden reggel elviszi a két gyereket oviba. Ez gondolom max egy óra, ha még ezer Ft is az órabére, akkor havonta 20 nappal számítva 20ezret fog kérni, aminek a rádeső fele 10ezer. Talán ez lenne a legtisztább.

2014. nov. 1. 12:53
 25/33 anonim ***** válasza:
Es a másik anyuka akinek eddig te vigyaztal a fiára, az most hogy oldja meg hogy te mar nem tudod vállalni? Gondolom neki mar megvan a megoldás, tőle kene megkérdezni, es lehet hogy az a segítség neked is jól jönne. Ha eddig szívességből vállaltad a kisfiát, akkor itt az ideje hogy o is segítsen valahogy. Talán ugyanaz a valaki aki az o kisfiára vigyaz, vigyázhatna a te lányodra is.
2014. nov. 1. 21:57
 26/33 A kérdező kommentje:

Sajnos egy ilyen helyen senki nem fog segíteni. Fiatal vagyok, az idôsebbek eleve maximum elvárnak dolgokat, lenéznek, kinéznek innen. Ez semmi, itt farkastörvények uralkodnak. A lányom szelíd kislány (nem mintagyerek, mint ahogy én sem vagyok mintaszülô, nekünk is megvannak a hibáink), ezért ha a közös konyhában kap enni résen kell lenni.. Épp arra nevelem, hogy védje meg ami az övé, jelenleh jutalom csokoládé van kilátásbahelyezve, ha nem hagyja magát megharapni, hanem odacsap, ha a gabonapelyhét nem hagyja elvenni, ha nem hagyja magát megcibálni. Az az anyuka, akinek a gyerekei ezt csinálják, tesz rá, hogy a gyereke mit mũvel.

Nincs nagyon olyan, akivel össze lehetne fogni. Az anyuka, akinek a fiára vigyáztam.. Aznap, mikor 100% lett, hogy mehetek dolgozni, szóltam a nônek. Másnap a kisfiú este belopogott hozzánk, hogy az anyukája többet nem akar dolgozni menni. Esküszöm, az utolsómat is odaadnám, ha kérnék, de úgy gondolom, hogy semmi oka haragudni rám ennek a nônek, hogy dolgozni szeretnék. Amikor szóltam neki, ha tudott volna, megölt volna a szemeivel, azóta amúgy mégcsak nem is köszön. Jön a tél, a kisbabásoktól nem várhatom el, hogy elvigyék a lányom, az ovistársak szüleit nem nagyon ismerem, egy ideje keresek olyant, aki elvinné óvodába a lányom pénzért, de sajnos nem találtam. Az óvodában leteremtettek, hogy hogy képzelem, hogy egy gyerekért, aki igaziból nem az övék lenne,.hanem másik ovié, de nem fért be oda ôk majd korábban nyitnak meg amúgy is...kevés az ember az óvodában, oldjam meg... Bár egyre rosszabb embernek érzem magam, mert az óvodában meg kb sajnálják a lányomat, hogy én vagyok az anyja... volt, hogy kajár csomagoltak neki, mert szerintük nem etetem, azt mondták EGÉSZ HÉTVÉGÉN nem adok neki enni... Mondtam, hogy be van kamerázva a konyha, tehát fel van véve, hogy eszünk...

2014. nov. 1. 22:35
 27/33 A kérdező kommentje:

Volt még pár beszólás, pár 'elbeszélgetés' velem, aztán befejezték, mikor kijelentettem, hogy akkor jöjjenek, nézzék meg a hũtônket, hogy van benne kaja. Faggatják, hogy mit eszik, hogy mit csinálunk, valami Rita nénivel 'foglalkozásra' is jár, amirôl nem is tudtam, amíg nem mondta el a gyerek...

Az utolsó reményem, hogy a fõnöknô megengedi, hogy 7-re járjak. Szeretnék dolgozni, jobb életet, jobb körülményeket, de ilyenkor olyan nehéz hinni benne.. És az is itt van, hogy azt mondják, mindenki azt kapja, amit megérdemel... Tehát valamit rosszul csinálok, ha minden ilyen elcseszett körülöttünk és nem nagyon találok segítô kezet. És igazából nem magamért, hanem a kicsiért akarok jobb megélhetést. Nem jó ez a helyzet. És az sem, hogy itt lakunk, mert nem érzem õt ide valónak. Mivel tényleg nem bánt senkit, de ôt letámadják, elveszik a kajákát, beleturkálnak a poharába... Az sem zavarja õket, hogy ottvagyok. A 3 éves kislány engem is nekiállt cibálni... Rászólok szépen, és az arcomba nevet... De nem tehetem, hogy lekiabálom vagy valami.. ahhoz nincs jogom. Sajnos ez egy bonyolult helyzet.

2014. nov. 1. 22:45
 28/33 anonim ***** válasza:

Semmilyen bébiszitter szolgáltatás nincs a városban, ahol laksz?

Hol laksz? Hátha tudna valaki írni valamilyen ötletet helyismeret esetén. Esetleg írj ki itt külön kérdést, h a címben benne legyen.pl: Szegeden lakó anyukák ti ezt hogy oldanátok meg?

Minden városban vagy faluban annyira mások a helyi viszonyok.

Védőnőt kérdezted? Ő is tudhatna esetleg megfelelő anyukát a feladatra.

Van helyben valamilyen jótékonysági egyesület/szolgálat? Ott is akadhatna egy önkéntes aki segít.

Helyi templomban/plébánián is lehetne érdeklődni.

Ha van valamilyen felsőoktatási intézmény abban a városban, menj be, tegyél ki hirdetést az üzenőfalra, hogy napi 1 órában bébiszittert keresel. Pont diákoknak való munka lenne! Legvégső esetben akár középiskolás lányt is kereshetnél, egy 17-18 éves már elég felelősségteljes. Pont lenne ideje suli előtt elvinni a gyereket, és mondjuk 10ezer Ft már szép zsebpénz érte.

Családsegítőben se segítenek semmit?

Másik ovi nem venné esetleg át?

2014. nov. 2. 13:30
 29/33 anonim ***** válasza:

15. és 19. vagyok.

Hogy ment, Kérdező? Tudtál beszélni a főnököddel? Sikerült intézni valamit?

(tényleg érdekel, mert szurkolok, hogy sikerüljön!)

2014. nov. 3. 18:15
 30/33 A kérdező kommentje:
Holnap lesz csak bent, így a holnap olyan képlékeny még, mivel nem biztos, hogy akire a gondozó gondolt, elvállalja. Este jön meg, akkor lesz vele beszélve... ha nem vállalja jó, ha nem... így jártam. Hiába egy nap, kollektíven utálnak, mert túl nagy helyet foglalok meg csúnya vagyok (ezt maga az mondta, aki szította az egészet... 40 akárhány évesen. :D ) a fônöknô pedig remélem nem fog kiakadni...
2014. nov. 3. 18:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!