Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elvárható ez egy 5 éves...

Elvárható ez egy 5 éves kislánytól?

Figyelt kérdés
Hétfôn kezdek dolgozni, 6.00-14.00 a munkaidô. Az óvoda csak 6.30-kor nyit ki, így arra gondoltam, hogy az egyik szomszédlányt megkérem (megkértem...), hogy vigye el óvodába... De mivel a lánynak babája van, mégsem kopogtathatok be fél6-kor, hogy odavigyem a lányomat, aki tuti locsogna amíg el nem viszi az óvodába.. Így arra jutottam, hogy itt hagyom a szobánkban, beállítom neki az ébresztôórát meg esetleg valakit megkérek nézzen rá, felkelt-e, készíteki ki ruhát neki, ennivalót, innit, ha éhes lenne és amíg a lány nem jön érte, addig ô megreggelizne, felöltözne... Képes lehet rá? Nagyon okos lány, tegnap míg ën átléptem a munkahelyre (kb 2 percre lakunk tôle), hogy intézzük a papírokat, ô itthon maradt. Ez egy anyaotthon, tehát van gondozó, van sok szomszéd... Egy szobába csak mi vagyunk ketten. De a gondozóra nem hagyhatom, a lányt meg nem akarom teljesen leterhelni.
2014. okt. 31. 12:08
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy nem ráadásul még az otthonból is kirakhatnak ha kiderül, mert ez kiskorú veszélyeztetése.
2014. okt. 31. 13:32
 12/33 anonim ***** válasza:
44%

Menj el szépen az önkormányzat jegyzőjéhez és mondd meg, hogy biztosítsák az ovi 6 órai nyitását! Kötelesek! Óvoda 6-kor kel nyisson! Az én gyerekeim is 6-ra jártak éveken keresztül, nem haltak bele. Sajnos ez még mindig nem vág a munkaidőddel, de próbáld megbeszélni a főnökkel, hogy késel pár percet!

Soha nem hagytam őket egyedül, nem mertem volna.

2014. okt. 31. 13:52
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg képes lehet rá, hogy megcsinálja amiket írtál, az én 5 évesem is fel tud egyedül öltözni és meg tudja enni az odakészített ételt (nem hagytam még sose egyedül, csak egyedül szokta ezeket csinálni). Viszont ott van az, hogy mi van, ha történik valami, amíg nem vagy ott. Azt már nem tudja megoldani. Akár egy apróság is történhet, amivel nem tud megbírkózni, például valaki kopog. Vagy elejti a bögréjét, és az eltörik. Vagy csak nem kel fel, hanem visszaalszik, mivel egy 5 évesnek még nem olyan a kötelességtudata. Vagy a szomszéddal történik valami, és mégse megy érte. Főleg az ilyen váratlan helyzetek miatt nem szabad ekkora gyereket egyedül hagyni.
2014. okt. 31. 14:00
 14/33 A kérdező kommentje:
Kilôve a megoldás, a lány mégsem viszi óvodába, mert iskolába kell mennie... mindegy is... majd megoldom valahogy. Dolgoznom muszáj, a fényevés nekünk nem megy sajna... 13700Ft meg esetleg 22800ft nem elég kb semmire, pláne nem arra, hogy ketten jól megéljünk, és ne kelljen 10x átgondolni, hogy megvegyek-e neki egy csomag 169ft-os kekszet vagy inkább ne és vegyek belôle egy kiló krumplit... De már egy munkahely elúszott ezért, ezt nem hagyhatom már. Az így bejövô 74ezer sem sok lesz... de több a mostaninál jóval.
2014. okt. 31. 14:11
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

A főnököddel beszéltél már erről? Esetleg írd le írásban a kérvényt és személyesen nyújtsd át neki. Nem lehet ennyire lehetetlen a helyzet! Vagy ez gyártósori munka, ahol időre indítják a gépeket?

6:45-14:45-ig nem tudnál járni?

Vagy késel, de lemondasz a szüneteidről és amíg a többiek ebédelnek, te dolgozol. Ilyet én is csináltam, nálunk nem volt gond.

Ne hagyd egyedül a kislányt SOHA!!!

2014. okt. 31. 14:19
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy gondolom, hogy a munkahelyeden beszéld meg, hogy amennyivel később mész, annyival tovább maradsz.

Nem 14h-kor jössz el, hanem mondjuk 14:45-kor.

Kicsi még a lányod, hogy egyedül hagyd.

2014. okt. 31. 14:25
 17/33 A kérdező kommentje:
Most derült ki, hogy a lány nem viszi, max egy órája. A családgondozómmal beszéltem... De hétfõn még csak 8-ra kell mennem, így elviszem én ugye.. aztán majd utána keddtôl ha mehetek 7-re oké, ha nem, akkor nem lesz munkám, a munkaügyi központ töröl a rendszerébôl, aztán marad a 13700ft-os szuper élet. :/ Ilyenkor utálom a legjobban magamat... mert én természetesen mindenkinek segítek akinek tudok, de nekem senki soha. :/
2014. okt. 31. 14:25
 18/33 anonim ***** válasza:

Esetleg nincs másik anyuka ott, akinek a munkaidejéhez meg az lenne jó, ha lenne aki du elhozná a gyerekét? Akkor reggel ő vinné a gyerekeket, du meg te hoznád el.

Legvégső esetben valakit felfogadni pénzért, de ilyen kevésből nyilván csak végső megoldás lehet:(

2014. okt. 31. 14:27
 19/33 anonim ***** válasza:

15. vagyok.

Utolsó jó ötletet írt szerintem! Te simán elhozod az oviból, az oké.

Esetleg keress olyan megbízható diáklányt, középiskolást, aki a közelben lakik és szívesen elvinné a lányodat oviba! Nem kellene sok pénzt adni neki, megegyezés kérdése. Még így is bőven több pénzből élnétek, mint eddig!

2014. okt. 31. 14:30
 20/33 anonim ***** válasza:
Én a munkaidő kezdést és annak végét oldanám meg másképp,ha a főnök engedné. Ha én lennék a főnököd,akkor simán megoldhatnánk a dolgot!
2014. okt. 31. 14:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!