Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elvárható ez egy 5 éves...

Elvárható ez egy 5 éves kislánytól?

Figyelt kérdés
Hétfôn kezdek dolgozni, 6.00-14.00 a munkaidô. Az óvoda csak 6.30-kor nyit ki, így arra gondoltam, hogy az egyik szomszédlányt megkérem (megkértem...), hogy vigye el óvodába... De mivel a lánynak babája van, mégsem kopogtathatok be fél6-kor, hogy odavigyem a lányomat, aki tuti locsogna amíg el nem viszi az óvodába.. Így arra jutottam, hogy itt hagyom a szobánkban, beállítom neki az ébresztôórát meg esetleg valakit megkérek nézzen rá, felkelt-e, készíteki ki ruhát neki, ennivalót, innit, ha éhes lenne és amíg a lány nem jön érte, addig ô megreggelizne, felöltözne... Képes lehet rá? Nagyon okos lány, tegnap míg ën átléptem a munkahelyre (kb 2 percre lakunk tôle), hogy intézzük a papírokat, ô itthon maradt. Ez egy anyaotthon, tehát van gondozó, van sok szomszéd... Egy szobába csak mi vagyunk ketten. De a gondozóra nem hagyhatom, a lányt meg nem akarom teljesen leterhelni.
2014. okt. 31. 12:08
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem ehhez még kicsi az ötéves. Persze az előre odakészített ruhát fel tudja venni egyedül, de az egyedüli összekészülődésre még úgy gondolom nem elég érett akármilyen okos, értelmes kislány is.
2014. okt. 31. 12:12
 2/33 anonim ***** válasza:
0%
Hát ha úgy érzed menne neki mármint a kislányodnak akkor szerintem igen. Ha vanna emberek akik oda oda pillantanak rá csak nem lehet gond. A lényeg hogy mind veszélyes dolgot tégy el ha meg nem megy a dolog úgyis találsz másik megoldást. Sok sikert. :)
2014. okt. 31. 12:12
 3/33 anonim ***** válasza:
91%

6 éves kor alatt kiskorú veszélyeztetése felügyelet nélkül hagyni. Törvény bünteti, ha bármi történik (vagy valaki jelenti). Csak hogy tudd....

Más megoldást kell találnod, mert 5 évesen akármilyen érett, hogy lenne képes arra, amit leírtál????

2014. okt. 31. 12:13
 4/33 anonim ***** válasza:
81%

Ez elég durva, már az is, hogy 6:30kor az oviban kell lennie, de hogy egyedül is legyen az még jobban.

Ha van gondozó, mindenképpen betennék egy babamegfigyelöt, és ha akármi van akkor azon hallja. LEgyen füstriasztó a szobába, akármi kigyulladhat(habár az amikor ott vagy akkor is), pl tv vagy ami elektromos.

Te csak pár perccel 6 elött mész el, akkor a gyerek max 6:30-kor keljen, ébressze a gondozó, és segítsen neki, ha kell. Majd ö adja át a lánynak aki elvinné az oviba.

Teljesen ne hagyd egyedül, lelkileg is nehéz lesz neki.

2014. okt. 31. 12:15
 5/33 anonim ***** válasza:
87%
Eléggé lefagytam, ahogy olvastam. Én ezt nem tenném meg vele. Nem érdekelne semmi, egyedül nem hagynám az 5 éves gyerekem!
2014. okt. 31. 12:18
 6/33 anonim ***** válasza:
39%
Anyukám fél 7re járt dolgozni,előtte el kellett vinnie,öcsémet oviba,addig én otthon maradtam 6 évesen,szépen felkeltem felöltöztem,megreggeliztem amit anya kikészített és vártam amíg nem kellett indulnom suliba,majd egyedül becsuktam az ajtót kulccsal és elmentem iskolába ami 2 utcával arrébb volt,mondjuk anyukám munkahelye tőlünk 5 percre volt.Ekkor 6-6,5 éves voltam. Neked kell tudnod,mennyire érett és megbízható,pl féltestvérem 7 éves na de Őt még most sem lehet 5 percre sem egyedül hagyni.
2014. okt. 31. 12:23
 7/33 anonim ***** válasza:
83%
Eszembe sem jutna ilyen, az én fiam is 5éves ,nagyon okos, megkeni magának a kenyeret ah éhes, egyedül öltözik stb...biztos vagyok benne hogy képes lenne rá, de soha nem jutna ilyesmi az eszembe! ha anyaotthon akkor valakit nem lehetne megkérni hogy amikor elmész ő menjen be legyen a gyerekkel amíg nem jön érte a szomszéd,hogy oviba vigye?
2014. okt. 31. 12:26
 8/33 anonim ***** válasza:
Én nem igazán merném egyedül hagyni 5 évesen. Esetleg csinálhatnál pár "próbát" mielőtt élesben menne a dolog.
2014. okt. 31. 12:31
 9/33 anonim ***** válasza:
76%

nekem 5 éves a gyerekem. nem, nem tudom itthon hagyni egyedül. míg átszaladok a szomszédba se, nekem már ez is durva volt, hogy tegnap otthon hagytad. bár biztos más egy anyaotthon, nem tudom hogy nézhet ki egy ilyen otthon, de

akkor sem lehet egyedül hagyni egy ilyen kicsit.

már szerintem az egyedül öltözéshez is kell a felügyelet. enyém l. reggel fordítva vette fel a nadrágját, levette, de az egyik szára kifordult és nem sikerült visszafordítania.

mennyire mélyen alszik? esetleg vidd át hajnalban a szomszédba úgy, hogy még alszik, akkor nem csacsog, ki is piheni magát és nincs egyedül

2014. okt. 31. 12:32
 10/33 anonim ***** válasza:

Én csak azt nem értem, milyen óvoda az, ahol csak fél 7-től vannak? Nálunk fél 6-tól be lehet adni a gyerekeket. A bölcsődében is így volt. Van is olyan a csoportban, ahol van, hogy a gyerek 6-kor már ott van, mert úgy mennek dolgozni. Egészen biztos, hogy nem lehet korábban beadni?

Én 5 évesen nem merném ezt így megoldani. Szerintem túl kicsi még ehhez.

2014. okt. 31. 12:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!