Elvárható egy közel 4 éves gyerektől, hogy délben hagyjon fél órát pihenni?
Én apa vagyok, és 5 éves a fiam.
Néha hétvégén egy tartalmasabb ebéd után vágynék én is egy kis szundikálásra. Nekikezdek megbeszélni vele a dolgot. Még tódítja is, hogy oké apa, megyek én is aludni veled :-)
Leheveredünk. 20 másodpercig becsukja a szemét, és mozdulatlanná válik. Aztán kipattan a szeme és megszólal: - Oké apa, jót aludtunk. Most aztán mehetünk játszani!!!
[Hát tudok erre nemet mondani?]
Én amikor a második fiammal voltam terhes, azt csináltam, hogy bizony felkeltem 6-7 óra felé, megcsináltam amit kellett (főzni, mosni, takarítani) A gyerek olyan fél8-8 között ébredt, addigra már a kaja a tűzön volt, így csak neki kellett reggelit adni, illetve játszani vele. Délben ebéd után pedig mindketten pihentünk, mint az oviban :)
Miért nem próbálod őt is lefektetni veled, hogy ő is pihenjen?
Egyébként én egy 3-4 éves gyereket nem hagynék fél órára magára, ezért kérdezem, hogy ebéd után miért nem tartasz vele pihenőt?
Nem tudom, elvárható-e, de határozottan jól esne. :) Én is a várandósságom vége felé járok (35. hét), és nekem két kisgyerekem van itthon: a nagy 4, a kicsi 2 éves múlt. A kicsi általában még alszik délután (épp 5 perce aludt el), de a nagy nem. Úgyhogy én azt csinálom, hogy amikor úgy döntök, alvásidő van, megyünk egy mesekönyvvel az ágyba mind a hárman. Olvasás közben jó esetben a pici elalszik. A nagy meg jön velem ki a konyhába, és amíg én picit netezek, addig ő mesét néz. Van hogy annyira álmos vagyok, hogy bealszom a picivel, olyankor 20 percet - fél órát szokott hagyni békén a nagy (múltkor pl kiment, szedett egy tálkányi barackot amíg aludtunk :)), de aztán benyújtja az anyaigényét, az én sziesztámnak meg lőttek... Akkor legózunk vagy dominózunk együtt, van hogy olyankor is bealszom a szőnyegen fekve, vagy legalábbis félálomban beszélgetek vele.
Ez ilyen, ki kell bírni.
Szerintem elvárható, ha elmondod neki, hogy fáradt vagy, szeretnél pihenni, kicsit hagyjon.
Nekem 3 évesem van, s képes erre. A 14 hónaposom viszont nem sajnos.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!