Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elvárható egy közel 4 éves...

Elvárható egy közel 4 éves gyerektől, hogy délben hagyjon fél órát pihenni?

Figyelt kérdés
8 hónapos kismama vagyok, délben már nem alszik a gyerekem, én meg roskadok össze a fáradságtól meg hogy egész nap ugráltat. És amíg nem kiabálok, az istennek nem érti meg, hogy hagyjon picit. Tudna addig játszani, rajzolni, könyvet nézegetni, de inkább direkt jön piszkálni :((( és már úgy szégyellem magam, hogy minden nap emiatt üvöltözök vele. Régen olyan türelmes meg strapabíró voltam.
2014. júl. 30. 14:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%

Én apa vagyok, és 5 éves a fiam.

Néha hétvégén egy tartalmasabb ebéd után vágynék én is egy kis szundikálásra. Nekikezdek megbeszélni vele a dolgot. Még tódítja is, hogy oké apa, megyek én is aludni veled :-)

Leheveredünk. 20 másodpercig becsukja a szemét, és mozdulatlanná válik. Aztán kipattan a szeme és megszólal: - Oké apa, jót aludtunk. Most aztán mehetünk játszani!!!

[Hát tudok erre nemet mondani?]

2014. júl. 30. 14:32
 2/11 anonim ***** válasza:
72%

Én amikor a második fiammal voltam terhes, azt csináltam, hogy bizony felkeltem 6-7 óra felé, megcsináltam amit kellett (főzni, mosni, takarítani) A gyerek olyan fél8-8 között ébredt, addigra már a kaja a tűzön volt, így csak neki kellett reggelit adni, illetve játszani vele. Délben ebéd után pedig mindketten pihentünk, mint az oviban :)

Miért nem próbálod őt is lefektetni veled, hogy ő is pihenjen?

Egyébként én egy 3-4 éves gyereket nem hagynék fél órára magára, ezért kérdezem, hogy ebéd után miért nem tartasz vele pihenőt?

2014. júl. 30. 14:34
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Olvass neki mesét,akkor te is pihensz,és ő sem piszkál,vagy nézzetek meg egy mesét,én a 4 évesemmel gyakran leülök megnézni egy barbies mesét,addig is pihenek a kanapén :)
2014. júl. 30. 14:35
 4/11 anonim ***** válasza:
82%
A 2.válaszolót nem értem...hogy érted ,hogy nem hagynád fél órára magára,egy ennyi idős gyerek egy fél órát,többet is simán elvan egyedül a szobájában,és lefoglalja magát.Attól még hogy nem ülsz ott mellette reggeltől estig,attól még ott vagy vele,nyilván hallod ha vmi gondja baja van.
2014. júl. 30. 14:39
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Probalj olyan szorakoztato tevekenyseget kitalalni neki ami lefoglalja, s eszre se fogja venni hogy eltuntel fel orara... :)
2014. júl. 30. 14:49
 6/11 A kérdező kommentje:
Nem hagyom egyedül sosem, vagy játszana a hálóban, vagy molyol a saját szobájában, legalábbis ezt szeretném. Nem akar napközben pihenni, pedig ma is hatkor kelt. Ebéd után láttam, hogy álmos, ledőltünk, de kimászkált meg direkt rosszalkodott (kiöntötte a grízt, ilyesmik), amikor már nem bírtam, akkor jött az üvöltözős rész, amire nem vagyok büszke, hogy "ki ne merj menni az ágyból stb. stb.) és így sírva elaludt. Abszolút nem tudom, hogy csináljam, még a mesemondás a legjobb, csak annyira jól esne picit agyatlanul pihenni nekem is.
2014. júl. 30. 14:53
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, elvárható-e, de határozottan jól esne. :) Én is a várandósságom vége felé járok (35. hét), és nekem két kisgyerekem van itthon: a nagy 4, a kicsi 2 éves múlt. A kicsi általában még alszik délután (épp 5 perce aludt el), de a nagy nem. Úgyhogy én azt csinálom, hogy amikor úgy döntök, alvásidő van, megyünk egy mesekönyvvel az ágyba mind a hárman. Olvasás közben jó esetben a pici elalszik. A nagy meg jön velem ki a konyhába, és amíg én picit netezek, addig ő mesét néz. Van hogy annyira álmos vagyok, hogy bealszom a picivel, olyankor 20 percet - fél órát szokott hagyni békén a nagy (múltkor pl kiment, szedett egy tálkányi barackot amíg aludtunk :)), de aztán benyújtja az anyaigényét, az én sziesztámnak meg lőttek... Akkor legózunk vagy dominózunk együtt, van hogy olyankor is bealszom a szőnyegen fekve, vagy legalábbis félálomban beszélgetek vele.

Ez ilyen, ki kell bírni.

2014. júl. 30. 15:51
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
ha piheni szeretnél kapcsolj be neki mesét akkor piheni fogsz te is.
2014. júl. 30. 18:41
 9/11 anonim ***** válasza:
21%

Szerintem elvárható, ha elmondod neki, hogy fáradt vagy, szeretnél pihenni, kicsit hagyjon.

Nekem 3 évesem van, s képes erre. A 14 hónaposom viszont nem sajnos.:)

2014. júl. 30. 23:50
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszoló apuka esete nagyon édes, jót nevettem. :-)
2014. júl. 31. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!