Mennyire elvárható egy 3 éves gyerektől, hogy csendben üljön végig egy híradót? Vagy kell-e ennyi idősen erre tanítani, nevelni? Adott szituáció lent!
Tegnap este a párom nézni szerette volna a híradót. A kislányomnak mondtuk, hogy akkor menjen addig játszani. El is ment, persze megunta. Akkor leültem vele rajzolni, de közben folyamatosan beszélt, énekelt, magyarázott. A párom meg folyamatosan veszekedett vele, hogy nem igaz, hogy nem tud csendben lenni.
Szerinte az én hibám, nem neveltem meg rendesen a gyereket, mert nem fogad szót, és nem marad csendben, meg nem megy el egyedül játszani.
Egy ennyi idős gyereknél ez már tényleg elvárás? Ki kéne bírnia egy órát? (Februárban lesz 3 éves.)
Nem, nem lehet elvárni tőle. Majd iskolaéretten.
Legkozelebb menj ki vele a konyhába játszani.
A kislány természetesen és egészen normálisan viselkedett. Ha ebben az életkorban próbáljátok fegyelmezett viselkedésre kényszeríteni, csak stresszes lesz a teljesíthetetlen elvárástól a kicsi. Kár vele veszekedni, nem érti még, mit akartok tőle.
Jobban jártok mindnyájan, ha valóban átviszed egy másik helységbe, és hagyod hogy beszéljen, énekeljen és magyarázzon neked. Ezzel valóban segíted a fejlődését,és egy fajta bizalom kialakulását, nem pedig azzal, hogy csendre és szófogadásra kényszeríted. (Élettanilag nem alkalmasak rá kb.: 6-7 éves korig. Ha megérik rá, magától is leül majd a sarokba játszani, de az elején se fog tovább tartani 20 perc/félóránál.)
Legyetek türelmesek és olvassatok gyermekpszichológiát! :)
Az én lánIm sem marad csendben 1 percnél tovább, hiàba kérem...
Viszont mikor én, meg Hugom kicsik voltunk, emlékszem ha azt mindták itt ülsz csendben, akkor ott ültem csendben, s bizony ha ment a hírek, akkor addig csendben voltunk néztük, vagy a másik szobában játszottunk.
Valamit mi mai szülők rosszul csinálunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!