Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire elvárható egy 3 éves...

Mennyire elvárható egy 3 éves gyerektől, hogy csendben üljön végig egy híradót? Vagy kell-e ennyi idősen erre tanítani, nevelni? Adott szituáció lent!

Figyelt kérdés

Tegnap este a párom nézni szerette volna a híradót. A kislányomnak mondtuk, hogy akkor menjen addig játszani. El is ment, persze megunta. Akkor leültem vele rajzolni, de közben folyamatosan beszélt, énekelt, magyarázott. A párom meg folyamatosan veszekedett vele, hogy nem igaz, hogy nem tud csendben lenni.

Szerinte az én hibám, nem neveltem meg rendesen a gyereket, mert nem fogad szót, és nem marad csendben, meg nem megy el egyedül játszani.

Egy ennyi idős gyereknél ez már tényleg elvárás? Ki kéne bírnia egy órát? (Februárban lesz 3 éves.)

2013. nov. 29. 06:50
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Valóban nem az apja, sokszor úgy gondolja, majd ő megneveli a gyereket, mert hogy nekem nem sikerült eddig. :/

A vége az lett, hogy elküldtem a hálószobába tv-t nézni, mi pedig játszottunk tovább.

2013. nov. 29. 10:57
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom 3,5 éves,és ő sincs csendben soha :) Én abszolút nem nézek tv-t,a férjem ha néz vmit,akkor majdnem max hangerőn,de a lányom akkor is beszél,vagy játszunk,de mi nem csinálunk ebből gondot,a párom sem.Ezt nem lehet elvárni egy kicsi gyerektől,hogy üljön csendben míg apa nézi a híradót.

Mondd meg Apunak,ha a lánya majd 15-18 éves lesz,akkor majd fogja sajnálni,hogy nem beszélgettek most míg kisebb,mert akkor már tuti nem fog akarni vele beszélgetni,és hogy fogja ő sajnálni.

2013. nov. 29. 11:01
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

"Valóban nem az apja, sokszor úgy gondolja, majd ő megneveli a gyereket, mert hogy nekem nem sikerült eddig. :/ "

Ez jo otlet. Egész pontosan nevelni együtt kellene. Mondjuk ez a "maradjon a harom eves csendben, nyugton gy órán keresztül épp nem nevelés kérdése...... De egy párnak együtt kellene nevelni a gyereket.

2013. nov. 29. 11:18
 14/21 A kérdező kommentje:
Igen, azzal egyet értek, hogy együtt kellene nevelni egy gyereket. Na de ő úgy gondolja, hogy én túl engedékeny vagyok, majd ő a szigorával nevel. Na mindegy is, a kérdésemre kaptam választ. :)
2013. nov. 29. 11:58
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire, egy három évesnek még az a "dolga", hogy cserfes és közlékeny legyen, anyukának hogy figyeljen rá és tanítgassa, csakúgy mint apukának, akire ráhagyhatnád egy hétre a gyereket, hogy egy aprócskát képben legyen azt illetően mennyi dologgal is jár a gyereknevelés.
2013. nov. 29. 13:26
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém lassan öt, de még mindig nem tudja befogni a száját :) Sőt, jobbára én sem :) A híreket az interneten is el lehet olvasni - szerintem inkább a férjednek kellene alkalmazkodnia a gyerekhez ez esetben.
2013. nov. 29. 13:44
 17/21 anonim ***** válasza:
Az enyém 2,5 éves csak akkor nem jár a szája mikor alszik,szerintem nem lehet elvárni,de azért néha megkérem hagy beszéljek meg az apjával valamit,ilyenkor azért 2-3 percet elhallgat és elfoglalja magát,aztán persze ugyanúgy neki áll magyarázni,de ez egy ilyen kor.
2013. nov. 29. 14:22
 18/21 anonim ***** válasza:
0%
Igen meg kell nevelni. Hogy ne pofázzon amikor más beszél.Igen ki tudja bírni.
2013. nov. 29. 23:09
 19/21 anonim ***** válasza:
utolsó,te hülye vagy?
2013. nov. 30. 00:04
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
31 éves létemre én sem bírom ki :D sajnos Apát ketten is zavarjuk, én és a gyermekünk:) és ő bizony tűri férfiasan.
2013. dec. 1. 21:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!