Mennyire elvarhato egy 2 es fel evestol hogy megossza a jatekait?
Bizony, nem árt tanítgatni. Látszik, hogy eddig nem volt korbeli társasága, és hogy egyke. A fiam még nincs másfél, és bizony elvárható, hogy odaadja a testvérének: Persze, nem mindig örül ő sem az osztozkodásnak, de ez van. Ez az élet :)
2,5 évesen nagyon okosak, csak mi azt hisszük, hogy nem azok. :)
2. vagyok.
Másfél évesen az enyém is vígan osztozkodott, 3 éves kora táján kezdte félteni a dolgait. Pedig neki is van tesója.
Szerintem minden 2,5 éves gyerek a sajátjának tudja az összeset. Igenis normális, hogy irigy. Még nincs tudatában az ÉNen kívül mással, csak jelen van, és csak én. Ezért bömböl (egyébként az hiszti, és azt meg el kell folytani, mert nagyon fogz vele szívni később), ha nem kapja meg azonnal. Megkérni lehet arra, hogy adja oda másnak, vagy elvinni a másik gyerekhez, és ott megmondani neki, hogy látod, a Balázska hogy odaadja neked! aztán otthon, mikor balázska kéri, megint elmondani, hogy emlékezz, ő is odaadta. Meg előtte megbeszélni vele, hogy oda kell adni neki, mert nem fog játszani veled. Megbeszélt dolgot lehet rajta számon kérni, mást miért tudna magától? Ha hisztizik, azt meg hisztihez méltóan kell kezelni. Pohár víz, hideg vizes arcmosás, hideg zuhany ruhástul. Az egyik mindig beválik.
Megjegyzem, aki irigynek tart egy 2,5 éves gyereket, az önmaga is elég ostoba...
Ajánlom Vekerdy előadását, főleg a vége felé (4. vagy 5. rész, már nem tudom fejből): egyáltalán nem várható el, hogy megossza, az "én határai" még nem tiszták, nem csak a sajátjának tartja, hanem ő saját magának. Majd idővel. Kényszeríteni nem szabad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!