Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire elvarhato egy 2 es...

Mennyire elvarhato egy 2 es fel evestol hogy megossza a jatekait?

Figyelt kérdés
Ugy tudom ebben a korban meg nem eleg erettek ehhez. Nem jar bolcsibe. Eddig csak velem volt otthon. De most rendszeresen van tarsasagunkban egy masik gyerek es folyton kapok megjegyzeseket h milyen irigy a fiam. Kenyszeritenem kene?? Magyarazom neki miert kell osztozni de pont nem erdekli.. en nem akarom ugy kenyszeriteni hogy kozben sir a jatekaert..mi a megoldas?
2013. okt. 15. 20:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
14%

Bizony, nem árt tanítgatni. Látszik, hogy eddig nem volt korbeli társasága, és hogy egyke. A fiam még nincs másfél, és bizony elvárható, hogy odaadja a testvérének: Persze, nem mindig örül ő sem az osztozkodásnak, de ez van. Ez az élet :)

2,5 évesen nagyon okosak, csak mi azt hisszük, hogy nem azok. :)

2013. okt. 15. 20:55
 2/14 anonim ***** válasza:
87%
Pont ennyi idősen szokott kifejlődni bennük az a tudat, hogy valami az övék, úgyhogy ha úgy tetszik, az irigykedés egyfajta "érettség" jele. Lehet trükközni, pl. cserét ajánlani (Ha te odaadod Petinek a lapátodat, ő odaadja a kisautóját"), ez gyakran bejön, néha nem. Kényszeríteni semmiképp nem kell, hogy a saját cuccait megossza, de azt meg kell tapasztalnia, hogy amíg ő nem osztozik, addig ő sem játszhat a máséval.
2013. okt. 15. 20:56
 3/14 anonim ***** válasza:
89%

2. vagyok.

Másfél évesen az enyém is vígan osztozkodott, 3 éves kora táján kezdte félteni a dolgait. Pedig neki is van tesója.

2013. okt. 15. 20:57
 4/14 anonim ***** válasza:
0%
Ilyen idős korban már érti h mit lehet mit nem ha mondod. Igenis idő és kitartás az h nem irigykedünk. Oviba lassan majd kezdeni fog. Akkor neki lesz rosszabb ha nem tud osztozkodni. Bizony sírni fog mert ott nagyon sok gyerekkel kell megosztani a játékokat. Az ő előnyére válna ha "erőltetnéd" neki h ne irigykedjen. Ha meg nem érdekli baja nem lesz tőle ha elveszed tőle a játékot és mondjuk sírni kezd. Persze itt nem arra kell gondolni h kézbe vesz vmit a másik meg már akarja is és ki kell kapni a kezéből. Meg neki magyarázni h most játszhat vele de át kell adnia vagy legalább mutassa meg hogyan működik. Ha erre sem hajlandó és továbbra is irigy én erre értettem. Persze humánusan. :) Kicsit zavarosan írtam de remélem azért érthető volt vmennyire :)
2013. okt. 15. 20:58
 5/14 anonim ***** válasza:
21%

Szerintem minden 2,5 éves gyerek a sajátjának tudja az összeset. Igenis normális, hogy irigy. Még nincs tudatában az ÉNen kívül mással, csak jelen van, és csak én. Ezért bömböl (egyébként az hiszti, és azt meg el kell folytani, mert nagyon fogz vele szívni később), ha nem kapja meg azonnal. Megkérni lehet arra, hogy adja oda másnak, vagy elvinni a másik gyerekhez, és ott megmondani neki, hogy látod, a Balázska hogy odaadja neked! aztán otthon, mikor balázska kéri, megint elmondani, hogy emlékezz, ő is odaadta. Meg előtte megbeszélni vele, hogy oda kell adni neki, mert nem fog játszani veled. Megbeszélt dolgot lehet rajta számon kérni, mást miért tudna magától? Ha hisztizik, azt meg hisztihez méltóan kell kezelni. Pohár víz, hideg vizes arcmosás, hideg zuhany ruhástul. Az egyik mindig beválik.

Megjegyzem, aki irigynek tart egy 2,5 éves gyereket, az önmaga is elég ostoba...

2013. okt. 15. 21:01
 6/14 anonim ***** válasza:
32%
Hát nem tudom.. Nekem 2,5 éves lesz a fiam, de nem mindent tart a sajátjának. Ha hozzánk jönnek játszhatnak bármivel a kis cimbik. Bár nekünk nagy társaságunk van, mindig is hozzá volt szokva ehhez. Ma volt nálunk egy kisfiú.. A fiam beült a saját hintájába, és arra is féltékeny volt, mert az övé az is.
2013. okt. 15. 21:05
 7/14 anonim ***** válasza:
84%

Ajánlom Vekerdy előadását, főleg a vége felé (4. vagy 5. rész, már nem tudom fejből): egyáltalán nem várható el, hogy megossza, az "én határai" még nem tiszták, nem csak a sajátjának tartja, hanem ő saját magának. Majd idővel. Kényszeríteni nem szabad!

http://www.youtube.com/watch?v=WdW8jhIoy2Q

2013. okt. 15. 21:37
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Pontozzatok le nyugodtan 0- ra de szerintem igenis elvarhato h ne irigykedjen. Vagyis ha meg most az is ilyenkor kell elkezdeni megtanitani neki h nem helyes. Manapsag mar mindent ra kell hagyni a ygerekre??? Mert nem elvarhato tole meg a korral jar ez ennek az idoszaka. Igenis a jora meg kell tanitani. Szepen nem eroszakosan termeazetesen. Az elejen nagyon jo peldakat olvastam erre igy ezt javaslom en is. Neki lesz nehezebb bekerulni kozossegbe. Az o erdeke ha megtanitod. Nem egyzseru es nem ket nap alatt jon ossze de vele teszel jot.
2013. okt. 15. 21:41
 9/14 anonim ***** válasza:
83%
Nem akarlak lepontozni, de először gondolkodj el azon, hogy bizonyos életkoroknak megvannak a maga sajátosságai. Nem kell mindent ráhagyni a gyerekre, de nem árt megérteni azt sem, hogy benne mi zajlik le, amikor olyasmit erőltetsz rá, amire nem érett meg!
2013. okt. 15. 21:44
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül várható el, ezért is kell tanítgatni, terelgetni, mi is a "közös", a "megosztás"... A lányom 2,5 éves, van kistestvére. És vannak saját játékok dobozban, polcon, amikkel nem játszhat a tesó, mert az csak az övé, azokat el kell tőle kérni (persze én kérem el a tesó nevében) és vannak közös játékok, ez utóbbiakat megosztjuk a hozzánk érkező barátokkal is, míg a kis saját doboz tartalmát olyankor kibővíthetjük, ha kéri, és el is tesszük. Próbálkozunk. Ez a korszak valóban arról szól, hogy a saját határait felismeri és ebbe a tárgyi tulajdon is beletartozik. Tanuljuk azt is, hogy kell kínálni. Sütit, kekszet a játszótéren, otthon a nagyinak, szülőknek. Ha van, megosztjuk azzal, akit szeretnünk, attól még marad nekünk is..
2013. okt. 15. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!