Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire elvarhato egy 2 es...

Mennyire elvarhato egy 2 es fel evestol hogy megossza a jatekait?

Figyelt kérdés
Ugy tudom ebben a korban meg nem eleg erettek ehhez. Nem jar bolcsibe. Eddig csak velem volt otthon. De most rendszeresen van tarsasagunkban egy masik gyerek es folyton kapok megjegyzeseket h milyen irigy a fiam. Kenyszeritenem kene?? Magyarazom neki miert kell osztozni de pont nem erdekli.. en nem akarom ugy kenyszeriteni hogy kozben sir a jatekaert..mi a megoldas?
2013. okt. 15. 20:50
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. Nem arrol van szo hogy nem szolok neki mondom neki hogy igy xy-ka se adja oda majd neked, mondom neki hogy osztozni miert kell. Vannak olyan jatekok amiket nem ad ki a kezebol hiaba nem jatszott vele epp akkor is neki all sirni olyankor rahagyom hogy sirjon elmondom neki hogy te massal jatszol nem kell most neked nem veszi el orokre..stb. ilyenkor masik anyuka szol a gyereknek hogy adja mar vissza mert nem birja hallgatni a visitast.. na erre mit kell mondanom?? Vannak viszont olyan jatekok amik nem a kedvenceibol valok azzal sokszor sikerul rabeszelnem cserere..de masik gyereknek is vannak olyan dolgai amiket magasra felpakolnak nehogy a fiam tonkre tegye..ilyenkor en arra aztmondom neki az nem a tied nem vehetem le neked majd neked is lesz olyan ha nagyobb leszel. Ezzel o tudomasul veszi hogy nem az ove es nem sir erte..ezek utan hogyan mondjam el neki hogy adja oda a kedvenc jatekait ha epp nem jatszik vele hiszen a masik gyerek sem jatszik a szekreny tetejen levo jatekkal megsem kenyszeritjuk ra hogy megossza.. en nem akarom dugdosni a kedvenceket ne legyen vita cimszo alatt..a masik gyerek meg persze sir ha a fiam nem ad neki oda vmit..az en fiam miert vegye tudomasul hogy van valami amivel csak a masik jatszhat de neki minden epp nem jasznalatosat oda kell adni??
2013. okt. 16. 07:33
 12/14 anonim ***** válasza:

Így más a helyzet. Ezt az elején nem írtad le. :) Így érthető h nem szívesen osztozkodik hiszen ő vele se teszik meg. Teljesen megértem. Szóval itt nem csak vele van a gond hiszen más miatt ütközött ki. Semmiképp nem mondanám irigynek inkább azt mondom h nagyon is okos mert felfogja azt ha neki nem adnak oda valamit akkor ő miért is tenné. Tök igaza van. :D

8-as vagyok am. :)

2013. okt. 16. 08:58
 13/14 A kérdező kommentje:
Mas jatekokat a masik gyerek odaad ha neki is kell vmi a fiamtol..de azok a bizonyos kedvencek amik naluk el vannak pakolva nalunk kint vannak hagyva..hiszen azok a kedvencek..minek dugdossam..nem tudom mit tehetnek hogy ne legyen a fiam az irigy gonosz aki nem osztozik. Mondtam mar hogy a masik gyerek kedvencei elvannak rakva o se adja a fiamnak erre az a valasz h mert az draga es apro darabokbol van nem akarjak elveszteni..na most nem felvagasbol de a fiamnak is eleg draga izlese van nagyon sokba kerulnek a verdass autok igy akkor indokolhatnam en is ezzel..de ez persze hazugsag lenne mert pont lesz.rom ha vmelyik megkarcolodik vagy vmi baja lesz. A masik oldslrol is azt gondolom h inkabb arrol van szo hogy xy-ka esze agaba sincs odaadni a kedvenceit es hogy nehogy mar o ra aztmondjak irigy igy inkabb a nagyon feltjuk azokat mert dragak cimszo alatt egyszerubb nekik. A kerdes meg mindig az bennem mit kezdjek a fiammal. Szoljak ra hogy adja oda siras aran is vagy hagyjam neki hogy "irigy legyen" es akkor meg a masik sir?
2013. okt. 16. 11:09
 14/14 anonim ***** válasza:
Szerintem meg lehet probalni h megkered szepen h adja oda de ha nem afja nem kell elvarni tole. Foleg h meg sirjon is. En szerintem probalkozni lehet de a fiad erzi azt h a masik is irigy vele szemben es ezert nem akar vele ilyeneket megosztani. Ez meg h draga stb es elrakjak. Haaaat eleg erdekes. Ha nem akarsz hisztit esetleg lehet tenyleg jobb volna ha te is elraknad arra az idore. Vagy mar magam sem tudom ilyenkor mi is a helyes. Nem egyszeru az biztos. Nem irigyellek.
2013. okt. 16. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!