Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Olvastam előző kérdésben hogy...

Olvastam előző kérdésben hogy 20 éves csaj pasija 40 és az új otthonukból kiakarja semmizni a pasi 1 házasságából a gyerkeit? Miért akkora baj ez?

Figyelt kérdés

az én férjem 15 évvel idősebb tőlem. Vett az 1. feleségének és a kislányának 1 lakást. Bankszámlára helyezett el X összeget ezt az összeget a kislány 18 évesen megkapja. ügyvéd jelenlétében írtunk szerződést hogy az ő halála után illetve az én halálom után ezt a házat kizárólag a közös lányunk örökölheti. Ezt hitelesítettük meg minden ezzel járó ceremóniát elintéztük. 1 szóval kitagadta az 1 gyerekét az örökségből.

Ez miert akkora baj? utal a kislány anyukájának bizonyos összeget havonta, ha szeretne hozzánk is eljöhet ( bár én nem szeretem ha itt van).

Az eljén tisztáztam vele hogy ha engem akar akkor el kell válnia és a mi gyerekünk kell hogy legyen az első. be is tarotta ezt. A 1 kislánya is kap 18 évesen pénzt és az anyukája is havonta a neki járó összeget. örüljeenek ennyinek.

az a régi élete ez meg az új

2014. szept. 14. 22:06
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
100%

Azért baj, mert ideális esetben egy gyerek nem egy tárgy, amit ott lehet hagyni a "régi életben" és lecserélni egy újra. Egy gyerek felelősség, nem egyedül vállalja az anya, hanem az apával együtt, és kutyakötelessége megfelelően (és a későbbi gyerekekhez képest egyformán) gondoskodni róla a válás után is.

Gyanítom, ha nem lenne kötelező, a férjed még a gyerektartást sem fizetné, te meg még támogatnád is ebben. Gratulálok a gondolkodásmódodhoz, de azt ne felejtsd el, hogy belőled is lehet még "régi élet", és a gyerekedet is kisemmizheti egy új kapcsolat. Biztos az sem zavarna.

2014. szept. 14. 22:09
 2/37 anonim ***** válasza:
100%
Ha Veled szakít, akkor az új élete miatt Veletek is így tegyen?
2014. szept. 14. 22:10
 3/37 anonim ***** válasza:
100%
Szegény kislány. Ugye tisztában vagy azzal, hogy ezt az élettől visszakapod, amit csináltál ezzel a gyerekkel? Mondjuk én az anya helyébe 1 fillért nem fogadtam volna el egy ilyen pasitól,sem lakást, sem semmit, mert messze van ez a férfitól, az apától meg évezredekre.
2014. szept. 14. 22:12
 4/37 A kérdező kommentje:

én úgy érzem a gyerek kap elég összeget az apjától.

Az én lányomnak meg nincs testvére nem is szeretnék ´´igy nem szeretném hogy egyszer örökségen keljen osztoznia. ez miért nem érthető?

2014. szept. 14. 22:12
 5/37 A kérdező kommentje:
és az 1 kislányának is tettünk félre egy nagyobb összeget 18 éves korára. Igaz nagy ajándékokat nem szoktunk neki venni. Mivel az apuka fizeti a gyerektartást nem költünk havonta rá más összeget. tegye bele többit az anyukája. Nálunk is teszek bele én is a gyerek nevelésbe
2014. szept. 14. 22:14
 6/37 anonim ***** válasza:
100%
De van testvére...egy féltestvére...
2014. szept. 14. 22:17
 7/37 A kérdező kommentje:
nem igazán tekintem őt annak a valóságban. és nem is úgy neveljük őt hogy van neki.
2014. szept. 14. 22:18
 8/37 anonim ***** válasza:
96%

4+5 Aki egy gyereket félre lök, az nem nő, nem anya, nem ember.És hidd el, egy nem ússza meg, aki ilyet tesz. Vagy te, vagy majd a gyereked fizeti meg azt,amit most te tettél.

Láttam már ilyet, volt nagy visitása az illetőnek, és szaladt fühöz-fához, de nem tudta megállítani a folyamatot, amit egykor ő maga indított be.

2014. szept. 14. 22:18
 9/37 A kérdező kommentje:

a kislánynak nyilván ha nagy szüksége lenne valamire megvennénk neki. Az apja szereti őt. Azert kapja azt a nagy összeget malyd az örökség helyett. így ő se szenved hiányt és az én lányomnak se kell osztozkodnia.

mi új életet kezdtünk együtt. A kislány 1 napot szok havonta az apjával tölteni. aztán hazaviszi őt. nálunk ritkán van.

A volt felesége nyáron elvárta volna hogy fizessünk neki meg a lányának kirándulást egyébként. mivel mi 3 an voltunk tengernél.

2014. szept. 14. 22:22
 10/37 anonim ***** válasza:
100%

az nem számít, Te minek tekinted:)) az és kész

ne utálkozni tanítsd meg a gyereked...

persze, fontosak az anyagiak, teljesen jó, hogy gondoskodott a férjed a gyerek jövőjéről...na de úgy tekinteni rá, mint egy korábbi hiba...hááát...elég csúnya bizonyítvány rólad...

2014. szept. 14. 22:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!