Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fiús anyukák! Ti mit gondoltok...

Fiús anyukák! Ti mit gondoltok erről? Hogy álltok ezzel a témával/ehez a témához?

Figyelt kérdés
[link]
2014. aug. 13. 23:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én úgy állok hozzá, hogy anyósom tanácsára fiam születése óta minden fürdésnél hátrahúzom a bőrt a kukiján, így nem lett fitymaszűkülete. 16 hónapos, és minden rendben van.
2014. aug. 13. 23:13
 2/12 anonim ***** válasza:

Születése óta mindig hátrahúzom neki fürdésnél.

Nekünk a gyerekorvos mondta, h így kell.

Nincs és nem is volt neki soha letapadva egy kicsit sem. :)

2014. aug. 13. 23:19
 3/12 anonim ***** válasza:
Nekünk anno azt mondt a gyerekorvos, hogy 1 éves koráig nem szabad húzgálni a bőrt. Betartottuk, nemrég lett felválasztva a letapadt bőr, az ellenségemnek nem kívánom... Az ismerőseim körében azoknak a kisfiúknak nem tapadt le/szűkült be a bőr, akik húzgálták kezdetek óta, akik meg nem, azoknál gyakran van probléma. Ha még egyszer fiam születne, az első perctől kezdve húzgálnám a bőrt. Én ezt gondolom.
2014. aug. 13. 23:32
 4/12 anonim ***** válasza:

Mi minden fürdésnél hátrahúztuk a bőrt, mégis le van tapadva kicsit. De, szép fokozatosan válik el.

Szerintem megvan annak az oka, hogy miért ilyen, ez miért alakult így. Én nem akarom piszkáltatni, gondot most nem okoz. 27 hós anyukája

Utólag olvastam el, szerintem sok igazság van benne.

2014. aug. 13. 23:39
 5/12 anonim ***** válasza:

Nekünk is azt mondták, egy éves koráig tilos húzgálni, mert megsérül. Majd az orvos ellenőrzi.

Az orvos ellenőrzi is mindig és mindig azt mondja határeset, majd kiderül. Én nem piszkálom. 5hónapos.

2014. aug. 13. 23:53
 6/12 anonim ***** válasza:
Azoknak, akik olyan büszkék az első pillanattól való húzkodás eredményére üzenem, hogymi is ezt tettük a gyerekorvos tanácsára, mégis le van tapadva, és szűkülete is van:(
2014. aug. 13. 23:54
 7/12 anonim ***** válasza:
A családunkban mindenki húzogatta a kisfiának már születésétől kezdve mégis letapadt nekik. Egy ismerősöm nem nyúlt hozzá csak 2,5 évesen kezdte el "tornáztatni " és szépen fel is vált 3 éves korára, így nem volt szükségük orvosi beavatkozásra. Én elvittem egy gyermeksebészhez a kisfiamat aki szintén azt javasolta, hogy 3 éves koráig de legalábbis amíg pelenkás ne bántsuk mert mikrorepedéseket okozhatunk vele ami hegesen gyógyul és akkor aztán tényleg műteni kell később. Szóval én nem húzogatom. Most 20 hónapos
2014. aug. 14. 12:48
 8/12 anonim ***** válasza:
Nekünk is azt mondták, hogy amíg pelenkás, ne nyúljunk hozzá, mert csak elfertőződik, ha véletlenül megsérül. Én nem is húzgálom neki.
2014. aug. 14. 14:03
 9/12 anonim ***** válasza:

én a cikkel maximálisan egyetértek,olyannyira hogy már többször is belinkltem aggodó fiús anyukáknak ezen az oldalon(lehet neked is én mutattam vmikor??)

No nem ez a lényeg!

Több oldalon utánnaolvastam ennek a témának,és pl külföldön nemhogy pelenkás korig de még 4-5 éves korig is ráér!Persze pelenkás kor után szépen óvatosan esténként lehet húzogatni de ha nem teljesen is jön fel a bőr akkor sem kell rohanni felnyisszantatni!

2014. aug. 14. 14:09
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Kedves utolsó! Nem te ajánlottad, egy barátnőm küldte emailen, de nem is ez a lényeg.

Az én fiam 4,5 éves, és nem jön fel neki a bőr. Neki szűkülete van, nincs letapadva. Félek orvoshoz vinni, hogy feltépjék neki, ebben a cikkben bízok, hogy teljesen logikus dolgokat ír, hogy ez a "probléma" megoldódik magától.

Ja anno a gyerekorvos azt mondta, 1-1,5 éves korig hozzá se nyúljunk, utána is csak ameddig magától megy, nem szabad feszíteni.

Nálunk apa az esti fürdető, és ő meg annyira lazán kezeli ezt, hogy ha eszébe jut próbálkozik, ha nem, nem.

2014. aug. 14. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!