Miként tanítod meg 1- 1,5 -2 éves kisgyereknek, hogy játszón megvédje magát, illetve ne engedje, hogy kitépjék a kezéből, amivel játszik?
szerintem meg ez olyan jó kis korszak :)
simán kitéphetik a kezéből a lapátot, max lebiggyed a szája, de amint a kezébe nyomsz másikat, már vigyorog :D
nem gond, ha ezek megtörténnek vele, tapasztalatot gyűjt, tanul ezekből is, ha lelkére veszi akkor meg ott vagy te és szépen megkéred a nagyot, hogy ne vegye már ki a kezéből :)
kicsit nagyobb lesz, hidd el más szemszögből fogod látni.
enyém 4 éves, nem agresszív, oviban sem verekedett soha, de ha a játszón ki akarják venni a kezéből a játékot, hát nem hagyja magát, akár meg is üti a másikat :/ ez sokkal nehezebb kor már, hogy mit tegyél vele... :)
Ne haragudj, nem szoktam privát üzenetre válaszolni.
Nem keltem fel bal lábbal, csupan próbáltam rávilágítani, hogy mindenki a sajat gyerekéért felelos.
És ezt ugyan ki vitatta?
Vagy tán jogos az is, ha a gyerekemmel játszok, és közben fellökök egy másik gyereket, mert ügyeljen rá az anyja? NEM, én vagyok a felnőtt, nekem kell odafigyelni, függetlenül attól, hogy én szültem vagy sem az éppen lábam alatt lévő gyereket. És ugyanezt mástól is elvárom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!