Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miként tanítod meg 1- 1,5 -2...

Miként tanítod meg 1- 1,5 -2 éves kisgyereknek, hogy játszón megvédje magát, illetve ne engedje, hogy kitépjék a kezéből, amivel játszik?

Figyelt kérdés
2014. júl. 28. 15:50
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
74%
A fiamnak nem kell ezt tanítani, amit nem akar, azt nem adja oda és megvédi magát, ha kell. Szerintem ez habitus kérdése is. 26 hónapos lesz.
2014. júl. 28. 15:57
 2/25 anonim ***** válasza:
41%
Ennek a korosztalynak ez a sajatossaga. Nem kell se megvedenie magat, se felhaborodni, ha elvesznek valamit. Majd visszaadjak.
2014. júl. 28. 15:58
 3/25 A kérdező kommentje:
Először is, ne tépjék ki a kezéből, amikor játszik valamivel, másodszor sajnos éppen az ilyen gyerekek nem szokták visszaadni. Harmadszor jellemzően ezek a szülők vagy nincsenek közelben, vagy nyugodt szívvel elnézik neveletlen gyerekeik erőszakosságát.
2014. júl. 28. 16:03
 4/25 anonim ***** válasza:
70%
1. vagyok. Az, hogy egy 1,5-2 éves gyerek kivesz valamit a másik gyerek kezéből nem neveletlenség, általában ebben a korban ezt csinálják a gyerekek. Igen, az enyém is. Rászólok, visszaadja, ettől még nem neveletlen. Egyik gyerek hagyja, hogy kivegyék a kezéből a játékot, a másik nem, ez mint írtam természet kérdése nem nevelésé. Ha a tiéd inkább eltűri, hogy elvegyék, akkor te hiába csinálsz bármit, nem fog érte küzdeni.
2014. júl. 28. 16:10
 5/25 anonim ***** válasza:
71%

Ne is mondd...

1,5 éves a fiam, szóval tavasszal kezdtünk játszóra menni, de komolyan mondom, utálom.

Bemegyünk a kisbicajjal, beleül a hintába és egy gyerek rögtön viszi a biciklit, szó nélkül. És nem 2 éves, hanem 5!!!! A másik meg, h durván megy vele.

A szülő miért nem tanítja meg a gyereket, h hogyan kell viselkedni?? Egy 5 évesnek már tudnia kéne. Egy 1,5 évesnek nem tudom megmagyarázni a dolgokat, bár szerencsére, amikor kinéz magának vmit, mondom neki, h nem szabad, az nem a tiéd. Szóval ő nem vesz el semmit.

De ha el is vesz, kérdezze már meg, h lehet-e, meg játsszon vele normálisan!

Szerintem ilyen picit nem nagyon lehet megtanítani még. Azt folyamatosan kell, h 3-4-5 éves korára már normálisan viselkedjen.

2014. júl. 28. 16:11
 6/25 anonim ***** válasza:
71%
Sajnos mi is ebben a helyzetben vagyunk 2 eves kislanyommal, jo nem az idegen gyerekek veszik ki a kezebol a jatekot, mondjuk a jatszoteren, mert akkor rogton lepek, de akkor van gond amikor unokatestver vagy barat gyereke eroszakoskodik....mar almaban is azt mondja hogy : enyeem..:)
2014. júl. 28. 16:12
 7/25 anonim ***** válasza:
41%
Sehogy. Mitől kéne megvédenie magát? Ha meg a kezéből elvesznek valamit, hát istenkém, van ott elég másik játék, amivel játszhat. 2,5 éves
2014. júl. 28. 16:16
 8/25 anonim ***** válasza:
43%

Utolsónak: a mi játszóterünkön ez úgy működik, hogy ha egyértelmű, kié az adott járgány, akkor elkérjük, de ha csak áll magában, és nincs a közelében senki, akkor rá lehet ülni kérdezés nélkül. Soha senki nem háborodik fel rajta, ez minden normális játszótéren így van.

Nyilván nem lökünk le a járgányról senkit, és elkérni sem illik, ha a gazdája épp rajta ül, de egészen biztos vagyok benne, hogy pár hónap, és a te fiad is végig fogja próbálni az összes kismotort, amit talál a játszón, és ez így lesz rendjén.

9/25 anonim ***** válasza:
Közben már írtak, az 5-ös válaszolónak szólt, amit írtam.
 10/25 anonim ***** válasza:
27%

7es vagyok, közben rájöttem, hogy van amitől meg kell védenie magát.

A tizenéves unatkozó debelláktól, akik sajnos egész nap a játszón vannak, ahelyett, hogy az anyjuknak segítenének otthon. A múltkor egy ilyen kis ribi hintázás közben felrúgta a gyerekemet. Nyilván 2,5 éves szalad amerre lát, örül a sok játéknak, nekem meg le kellett állítani a babakocsit, hogy ne legyen útban senkinek, hát nem tudtam elég gyorsan utána szaladni.

De továbbra is fenntartom, hogy saját korosztályán belül nincs kitől tartania.

2014. júl. 28. 16:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!