Meg nem beszelo 2 ev koruli gyermekeitekkel hogy telik egy napotok? Mivel jatszanak a kicsik? Mozgasfejlodesben hol tartanak? Ha nem sikerul valami, hogy fejezi ki magat?
Az enyém kettő éves és nem beszél, illetve néhány szót mond, de nagyon kevés. Szerintem nem strapálja magát, mert tudom mit szeretne. Odahúz odavezet aminél szeretne valamit és mutat arra a tárgyra, közben olyan hangot, babanyelvet mond amit mindig akkor mond amikor kér valamit.
Szoktunk játszóházba menni, játszótérre, járással nincs gond, szalad, lépcsőzni is szeret, próbál váltott lábbal is lépni már, lépcsőn tud már kapaszkodás nélkül is menni, fel is le is, váltott lábbal még nem. Szereti a csúzdát, néha kell segítenem hogy felmásszon rá, hintázni is szeret.
Nektek nem mondtak valamit hogy lehetne segíteni a beszéd feljődést? nekünk semmit nem mondtak, hogy ez normális, van ilyen hogy később beszél.
Egyáltalán nem mond semmit? Mármint az sem hogy baba, papa, mama? Az enyém ezeket mondja, meg még pár szót, vagy inkább szótagot, de ahogy hallom a többi gyereket, már szinte mondatokat is mond némelyik. Ezért én is kicsit aggódom. Pont tegnap olvastam ebben a témában cikkeket. Van mikor a száj izom nem megfelelő, de lehet szimplán nem akar még beszélni.
A hallásást pár hetesen megnézték.
Én is sokkal tartalmasabbnak érezném a játékokat, ha már beszélne, jobban komunikálnánk. Sokat beszélek hozzá én is.
Amúgy az enyém mindent megért, pl tedd az asztalra a könyvet, odarakja.
enyém már nagyobb, de mi végig jártuk az utakat...
nem csak beszéddel lehet kommunkálni és 2 évesen nem is fontos még a beszéd, viszont kommunikálnia kell!
ezzel hogy álltok? mutogat csóválja a fejét, nézéssel jelez, odahozza, stb. ezek megvannak?
ha igen, akkor ne aggódj! ha nem, akkor viszont tovább kell menni!
A formabedobót az enyém is most kezdi használni egész ügyesen megtalálja a formákat.
Fiam van,állítólag a fiúk később beszélnek.
Nem voltunk mi még semmi plusz vizsgálaton. Születés után néztek hallásvizsgálatot amit írtam, meg most a 2 éves stáuszon azt mondták nem kell aggódni.
Azt hogy nem képzi jól a betűt hogy vetted észre?
Szerintem hogy azt mondja, hogy áááá mikor nem azt kapja amit akar, az biztos azért van, mert valahogy jelzi neked hogy nem azt kéri. Az enyém is ad hangot közben, de nem tudom leírni, inkább n betűt mond hosszan talán. Vagy csak szimplán hisztizni kezd.
Játszani lehet sokmindent, gyurmázni szoktunk, rajzolunk, építőkockával játszunk, mostanában a fa kockákkal.
Fima két éves, szókincse talán 4-5 "szó": mama, baba, pápá, papa, stb ill kb 6 állathangot utánoz, már ha olyanja van.
Lányomhoz képes a fiam 2 éves nagyon babás: nem beszél, sokkal kevésbé őnálló, nem eszik egyedül, szobatizstaságnak a közelében sem vagyunk. Nekem is nagyon fura ez a helyzet,mivel lányom ennyi idősen mindenben lepipálta fiamat.
A beszédfejlődés miatt kb fél év múlva fogom dokihoz vinni, eddig is megemlítettem már ez a "gondot" a védőnőnek, dokinknak, de a lényeg az, hogy megért-e mindent illetve reagál, kifejezi-e magát, ezzel nála nincs gond szerencsére.
Szaladni szeret, mocizni, hintázni, ugrálni nem, táncolni annál inkább. kb 4 hónapja bukfencezik egyedül, ill felmászik egy kb 210 cm magas csúszdára, ja és nagyon szép köröket rajzol, felismeri a aformákat, színeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!