Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyit és mit játszotok 3-4...

Mennyit és mit játszotok 3-4 év körüli gyermekeitekkel?

Figyelt kérdés
Főleg ha fiú. :) Nem igazán tudom sokáig lekötni. Szokunk szinezni, puskázni, orvosost, de hamar megunja. Nagyon várom már hogy kint lehessünk az udvaron. Mert most ha ki is megyünk sokat kint sem vagyunk, mert ott is elunja magát a hidegbe. Bezzeg az x-box mehetne neki bármennyit. Nem tudom,hogy más kisgyerekét is ennyire érdeklik a számitógépes kütyük?
2014. febr. 13. 16:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia, a kisfiam 3,5 éves, ovis.

Teljesen normális életet élünk, nem vagyunk különcök, ennek ellenére a kisfiam még sosem játszott xbox-szal, a közelében sem volt (nintendónak sem, számítógépes vagy tévés más játékoknak sem).

Ilyenkor a korán sötétedős időszakban tényleg gond a kimenetel, az vígasztal valamennyit, hogy az oviban nap közben van tornatermi foglalkozás is a levegőre is legalább egy órát kiviszik őket.

Nálunk hétközben, a késő délutáni órákban tévézés sincs (annyira kevés ez az együtt töltött idő- 5-1/2 6 között érünk haza, max. 1/2 9kor már alszik, közben fürdés, vacsora- én ilyenkor szeretem azért ezt a kis idő együtt tölteni).

Nálunk nagy sláger a lego duplozás- mostmár kitalál hozzá történeteket (pl. a kedvenc kicsi krokodil állatkájának épít fürdőszobát meg hasonlók)- ugyanígy a fa vonatsínekből épített pályák hidakkal, felüljárókkal stb. kanyarog akár a konyhában is :)

Rendszeresen szoktunk társasozni együtt: pl. kisvakondos GYERE Játszani! (ki nevet a végén típusú, csak formák vannak a dobókockán), Thomas figurás figurix, Bogyó és Babóca Úton az oviba stb.

Mennek nálunk a LOGICO és LÜK játékok is fél-egy óra hosszáig tudunk velük játszani egyben.

Az esti meseolvasás is legalább fél óra.

Időnként veszek elő hullámos ollókat és azzal vágunk, illetve zsírkrétával firkálgatunk vagy van a GEOPEN kiadónak ovi kiadványa, a 111 labirintus, most nagy újdonság az útvesztő/vonalvezető.

Szoktunk nagyobb gyöngyöt fűzni vagy pötyizni, padlóra kevesebb darabos puzzle-t rakni.

Van kis autópályája, playmobil szettje, azokkal is nagyszerűen tud játszani és sztorizni közben :)

2014. febr. 13. 16:24
 2/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 3,5 éves a fiam. 3-ra megyek érte az oviba. Onnantól számítva 1-2 órát vagyunk lent. Ha rossz idő van, akkor egy boltba megyünk, vagy beirattam gyerekkönyvtárba és olyankor ő választ. Nagyon nagy élmény neki. Ráadásul 6 könyvet lehet kivenni egyszerre (hangoskönyvet, zene cd-t is lehet) és azzal elég sokáig elvan. A múlkor a pöttyös pannit egy egész hónapon keresztül minden nap meghallgatta. (1,5 órás kb. ). Ezen felül, minden este olvasok neki, mindig mást, de van hogy olyan könyvet nézünk, ahol a tárgyakat kell megnevezni és ő "tanítja" az öccsét.

Aztán ebben a lehangoló időben szoktunk vendégeket hívni, máshova látogatni.

A lényeg, hogy kb. 5-től vagyunk itthon. Itthon szokott LÜK-özni, van egy bogyó és babóca társasunk, azzal ritkán játszunk, mert az öcsi mindig lerombolja. :-(. Van egy nagy habtapis kirakó, azzal mindketten elszórakoznak egy fél órát. Van 3 éveseknek való fejlesztő füzete, ha olyan kedve van, azzal is elvagyunk egy ideig. Az autók között van egy olyan, ami megy emelkedőn is, annak épít bukkanót, azzal is elvan, de nem túl sokat. Ő nem rajzolni hanem ollózni szeret. Kapott cikk-cakkos ollót, meg hullámosat meg egy simát. Apró miszlikekre vágja nekem a szórólapokat, azzal jó ssokáig elvan. Aztán egyszer régen ping-pong ütővel lufit ütögettünk egymásnak, ez azóta gyakran előkerül, nagyon élvezi már a kicsi is.

Most kapott hűtőmágnest amin betük és számok vannak. A számokat már felismeri, és elszórakozik hogy kiválogatja a számokat a betüktől. Vagy szín szerint csoportosítjuk őket.

Legó egyszerűen őt nem köti le. Viszont igaz nincs xbox és társai, de az interneten van egy jó kis oldal. www.egyszervolt.hu. Értelmes mondókák, mesék és online játékok is vannak rajta. Oda van írva, pl. hogy egérhasználat gyakorlása pont ennek a korosztálynak való. Vagy képek különbség keresése, ezzel jó sokáig elvan, csak nem akarom hogy ez legyen a játékban a kedvence.

Gyurmázás, bábozás, autózás csak akkor köti le, ha vele játszok.

Most nemrég szereztünk egy nagy papírt körberajzoltam a testét és saját magát kellett megrajzolnia. Ez pl. egy egész délutános program volt.

Ezeken felül van 3 kedvenc meséje, azt 2-3 naponta együltő helyében végignézi.

Az óvónénink azt mondta, hogy ő azok közé tartozik, akik NEM találják fel magukat. Kiváncsi lennék, hogy akkor milyen a többi?

2014. febr. 13. 17:01
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi. Az enyém meg olyan mint egy 10 éves komolyan. Úgy bánik a kütyükkel, hogy megáll az eszem. De én jobban örülnék neki ha eljátszana a játékaival. Volt egy idő hogy nagyon szeretett szinezni. Egy halom kifestőt, szinezőt vettünk neki. Most ha hivom szinezni, akkor én szinezek, ő meg 5 perc után már unja és abbahagyja. :( Az apjuk vett nekik karácsonyra x-boxot és tabletet. Én nem örülök neki, mert azóta csak ezek a dolgok érdeklik. Úgy kell letiltanom őt. Mondtam is a férjemnek hogy elfogom dugni, mert ez nem mehet igy tovább. Egyébként ezen sem játszik semmi felnőtteset, házat és falut kell épiteni benne és ez nagyon tetszik neki. De én jobban örülnék ha legoból épitene. :)
2014. febr. 13. 17:07
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi neked is. Ez az egyszervolt. hu jó ötlet. Bekukkantunk. :)
2014. febr. 13. 17:09
 5/12 A kérdező kommentje:
És amit nagyon sajnálok, hogy hiába akarok neki mesét vagy versikét olvasni, azt sem akarja. :( Pedig vannak helyes könyveink. Talán az a baj, hogy nagy gyerekek közt nő és az érdekli őt is ami a nagyokat?
2014. febr. 13. 17:13
 6/12 anonim ***** válasza:
Nem mérem az időt fogalmam sincs mennyi időt játszunk :) de kb 2 éves korától már nem igazán élvezem mert nagyon csapong néhány dolog köti csak le,de ha apukájával játszik akkor akármivel elvannak akár egésznap,bár pár hónapja ez változott,most már velem egyre jobban eljátszik 2 hónap múlva lesz 3 éves.rajzolni szoktunk,festeni,gyurmázni,kirakózni,építőzni,vonatsínt építünk,autózunk,dublozunk,szereti ha olvasok neki mesét,mesét szoktunk együtt nézni,nagyon szeret sütit sütni,vagy tésztát gyúrni,formázni ezeket mind az igazi konyhába,és emellett persze a legnagyobb kedvenc a kis konyhája és az ott sütés-főzés.Számítógéppel,telefonnal nem játszik úgy gondolom elég korai 3-4 évesen,természetesen nagyon érdekli,és ha csak egy 2 percre a laptopom vagy párom gépéhez odajut nagyon ügyesen kezeli,de egyszerűen ők már beleszületnek a modern kütyük világába ezért is érdeklik Őket,és értenek hozzájuk,de ettől függetlenül szeretném ha egy jó darabig a zenehallgatáson,mese nézésen kívül másra nem használná, a telefont meg ugye csak telefonálásra.
2014. febr. 13. 18:44
 7/12 anonim ***** válasza:
ja lemaradt 3ig van oviba hétköznap,utána amíg le nem fekszik 7-fél 8ig (délután nem alszik ezért 7körül már esik össze)addig játszóterezés benti játék ez kb 3-4 óra időtartam.
2014. febr. 13. 18:46
 8/12 anonim ***** válasza:

Tegnap töltötte a 4-et a fiam. Nagyon szeret vlem főzni :) meg lego-zni, a duplo is előkerül még, ha gyorsan akar valami nagyobb épületet felhúzni kiegészítőnek valami figurás játékhoz, pl sárkánybarlang, de ha a konstruálás a lényege a játékának, akkor már a kicsi legóval matat. Elég ügyes, de szereti, ha nem maga van ilyenkor, mert közben dumál véges-végig. Kedvence még a playmobil, elég sok van (legó is), ezzel nagyon sokat matat, és nagyon bele is tud merülni teljes figyelemmel.

Mostanában rákapott a rajzolásra, eddig inkább csak nyírbált/ragasztott stb kézműveskedett, de nem rajzolt, ám most ez került előtérbe és a többit hanyagolja.

Szeret még bíbelődni a műanyag állatkákkal meg figurákkal is (állatkertet épít, vonulnak a szavannán és hasonlók). Van pár lego robotja, meg transformers-e, azokkal néha játszik harcolósat, de nem jellemző. Valahogy kb egy éve leszokott az autózásról-vonatozásról is. Szívesen nézeget érdekes könyveket, szeret mesét vagy bármi őt érdeklő témával kapcsolatban ismeretadó dolgot hallgatni, vagy nézni pl neten. Könyvtárból sok könyvet hoztunk már, meg természetismereti filmeket stb kölcsönzünk vagy töltök le. Persze a meséket is szereti, de ha egy téma megfogja, akkor abba belemerül tudományos oldalról is általában.

Cd-t vagy hangoskönyet is szívesen hallgat.

A számítógép meg a telefonom neki is totál kézreáll. Persze korlátozva van, de nálunk a tv-zés is, sosem meg csak úgy, és mesét vagy filmet is azt néz és akkor, amit én kapcsolok, és ez napi max 15-20 perc, kivéve hétvégén, vagy nemrég nagybeteg volt, kórház stb, akkor megnézhetett komplett másfél órás filmeket is.

VAgy egy másfél évvel idősebb nővére, vele is sokat játszik természetesen... úgyhogy hiába imád(na) telón vagy pc-n játszani az öcskös, nem igazán szokott, és ebből probléma sincs.

Azt azért hozzáteszem, hogy míg a kh-ban volt sokat nyomult az Angry Birds-el a telefonomon, de ahogy hazajöttünk, elfogadta gond nélkül, hogy a korábbi szabályok érvényesek és igazándiból annyi minden mással is tökjól elvan, hogy nem is hiányzik neki.

Pedig kategóriákkal ügyesebb minden ilyesmiben, mint a nővére - vagy akár én :)

2014. febr. 13. 22:15
 9/12 anonim ***** válasza:

8. vagyok

az lemaradt, hogy egy átlagos hétközbeni napon kb fél 6 táján érünk haza és fél 8 körül kezdődik az esti menet (vacsi-fürdés-mese-összebújás és fél9-9 körül alszanak el). Az itthoni időt igyekszem aktívan velük tölteni, ha nem is játékkal, de együtt, és egymásra figyelve. Ráadásul azt is meg kell oldanom, hogy privát figyelem jusson nekik külön-külön is...

Amibe lehet, bevonom őket kicsi koruktól kezdve, így közös elfoglaltság és majdhogynem szórakozás nekünk a főzés-romeltakarítás is és nem tőlük veszi el az időt amíg én konyházom. A többi háztartási dolgot olyankorra időztem amikor nincsenek itthon pl apás/nagyszülős program, vagy alszanak - avagy leépítettem mint pl a vasalást :)

2014. febr. 13. 22:46
 10/12 anonim ***** válasza:
.
2014. febr. 14. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!