A körömlakk egy ovis kisgyereken szerintetek okés vagy sem? Ha nem, miért nem?
18-as vagyok.
Nem direktbe, de igen. Inkább az egészségről beszélek, mint a káros következményekről. Kivéve a fognál, ott tisztában van vele, hogy a nyalóka rongálja a fogakat.
Minden testápolótermékünk natúrkozmetikum. Azt is tudja, hogy az oviban csak a saját fogkrémét használhatja, mert a másik többet árt a fognak, mint használ (a fluorid miatt - bár ezt nem tudja).
Azt is tudja, hogy a tusfürdőben sok a "vitamin" és attól lesz szép a bőre.
Nálunk még nincs ideje a körömlakkozásnak, de ha lehet, azt is kerülni fogom.
A gond az, hogy ha anya azt mondja a kislánynak, hogy kicsi még a lakkhoz, és majd ha nagy lesz, akkor lehet kifesteni, azt a gyerek elhiszi, megérti. De ha elmegy az oviba, bölcsibe, vagy csak a játszótérre, és látja, hogy más vele egykorú, sőt nála kisebb kislányoknak is ki van festve a körmük, akkor mit lehet rá mondani?
Nekem ugyan fiaim vannak, de láttam már 2 éves gyereken is lakkot. Én nem kenném ki a gyerekemnek akkor sem ha lányom lenne. Szerintem ezzel ráérnek majd felső tagozatba foglalkozni. De mindenki másképp látja.
Én magam soha nem lakkozom a körmöm így remélem ő sem fogja. Van gyerek körömlakk. Miért nem lehet azzal ki kenni? [link]
Mindennek meg van a maga ideje. Van ez a képregény, hol rontottam el címmel. Hát ez jut a kérdésről eszembe [link]
10 évesen platformos cipő, pi**a szoknya stb. 14 évesen pedig majd azt fogod kérdezni miért lett belőle az ami. Mindennek eljön a maga ideje.
Én a kérdezővel értek egyet, én sem tudnék ésszerű magyarázatot adni a miértekre, egy kis szín van a gyerkőc körmén, gondolom nem kikericssárga vagy tűzpiros.
Az egészségkárosító hatásról meg ne beszéljünk már, mikor eleve hasonló "mérgekkel" vagyunk körülvéve, a levegő is szennyezett amit beszívunk, a kaja is amit megeszünk, nem beszélve a sok kencéről meg mosószerről, ami érintkezik közvetlenül velünk, olyan utolsó szalmaszálas ezt direktbe felvetni. Addig meg elmenni, hogy egy kislány csak azért mert óvodáskorában lakkozott körmökkel járt x ideig, túlérett és nem korának megfelelő öltözködésű, p*csa lesz, hát az azért enyhe és nem is kicsit goromba túlzás. A kérdező nem tűnik ostoba, engedékeny vagy nemtörődöm anyának, pusztán nem lát ebben a dologban semmi pluszt, mert - szerintem - valóban nincs is benne semmi egetrengető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!