Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A körömlakk egy ovis kisgyerek...

A körömlakk egy ovis kisgyereken szerintetek okés vagy sem? Ha nem, miért nem?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy nem nonstop kifestett körmökkel jár a leányzó, hanem csak esetenként egy-egy hétig visel körömlakkot. Vagy fellángolásszerűen néhány hétig lakkozott körmökkel jár, aztán egy ideig megint nem.
2013. dec. 20. 18:01
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Ha mindenképp meg szeretnéd neki magyarázni, akkor mondd azt neki, hogy a sok kenegetéstől csúnya lesz a körme nagyobb korában. Meg én elmondanám, hogy nekem azért ilyen szépek a körmeim, mert én sem lakkoztam gyerekkoromban. A vegyszerek magyarázatába én nem biztos h belemennék, mert akkor lehet hogy nem fogja érteni, hogy te miért kened, ha olyan rossz.
2013. dec. 20. 19:59
 22/35 anonim ***** válasza:

18-as vagyok.

Nem direktbe, de igen. Inkább az egészségről beszélek, mint a káros következményekről. Kivéve a fognál, ott tisztában van vele, hogy a nyalóka rongálja a fogakat.

Minden testápolótermékünk natúrkozmetikum. Azt is tudja, hogy az oviban csak a saját fogkrémét használhatja, mert a másik többet árt a fognak, mint használ (a fluorid miatt - bár ezt nem tudja).

Azt is tudja, hogy a tusfürdőben sok a "vitamin" és attól lesz szép a bőre.

Nálunk még nincs ideje a körömlakkozásnak, de ha lehet, azt is kerülni fogom.

2013. dec. 20. 21:37
 23/35 anonim ***** válasza:

A gond az, hogy ha anya azt mondja a kislánynak, hogy kicsi még a lakkhoz, és majd ha nagy lesz, akkor lehet kifesteni, azt a gyerek elhiszi, megérti. De ha elmegy az oviba, bölcsibe, vagy csak a játszótérre, és látja, hogy más vele egykorú, sőt nála kisebb kislányoknak is ki van festve a körmük, akkor mit lehet rá mondani?

Nekem ugyan fiaim vannak, de láttam már 2 éves gyereken is lakkot. Én nem kenném ki a gyerekemnek akkor sem ha lányom lenne. Szerintem ezzel ráérnek majd felső tagozatba foglalkozni. De mindenki másképp látja.

2013. dec. 20. 22:06
 24/35 anonim ***** válasza:

Én magam soha nem lakkozom a körmöm így remélem ő sem fogja. Van gyerek körömlakk. Miért nem lehet azzal ki kenni? [link]

Mindennek meg van a maga ideje. Van ez a képregény, hol rontottam el címmel. Hát ez jut a kérdésről eszembe [link]

10 évesen platformos cipő, pi**a szoknya stb. 14 évesen pedig majd azt fogod kérdezni miért lett belőle az ami. Mindennek eljön a maga ideje.

2013. dec. 20. 22:36
 25/35 anonim ***** válasza:

Én a kérdezővel értek egyet, én sem tudnék ésszerű magyarázatot adni a miértekre, egy kis szín van a gyerkőc körmén, gondolom nem kikericssárga vagy tűzpiros.

Az egészségkárosító hatásról meg ne beszéljünk már, mikor eleve hasonló "mérgekkel" vagyunk körülvéve, a levegő is szennyezett amit beszívunk, a kaja is amit megeszünk, nem beszélve a sok kencéről meg mosószerről, ami érintkezik közvetlenül velünk, olyan utolsó szalmaszálas ezt direktbe felvetni. Addig meg elmenni, hogy egy kislány csak azért mert óvodáskorában lakkozott körmökkel járt x ideig, túlérett és nem korának megfelelő öltözködésű, p*csa lesz, hát az azért enyhe és nem is kicsit goromba túlzás. A kérdező nem tűnik ostoba, engedékeny vagy nemtörődöm anyának, pusztán nem lát ebben a dologban semmi pluszt, mert - szerintem - valóban nincs is benne semmi egetrengető.

2013. dec. 21. 06:41
 26/35 A kérdező kommentje:
Nahát, nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokan ennyire ördögtől való dolognak tekintik a kisgyerekek körömlakkozását. Tanulságos volt számomra a válaszok összessége. A saját hozzáállásom viszont továbbra sem változott. Egyedül az tűnik racionális magyarázatnak számomra, ha valaki a káros anyagoktól félti a gyerekét. De én nem vagyok ennyire keményvonalas a káros anyagok kiiktatásában, nekem egy kis körömlakk még belefér.
2013. dec. 21. 07:10
 27/35 anonim ***** válasza:
Lányom körme szinte állandóan ki van lakkozva, így jár oviba is. Halvány kicsit csillogós lakk. Semmi baja nem lesz tőle.
2013. dec. 21. 15:03
 28/35 anonim ***** válasza:
Szerintem túlzás,nekem 8 évesen engedték először nyáron,hogy legyen színes a köröm anyukám lakkozta ki kb 2 hétig tartott.Ugyanúgy ahogy a smink és a hajfestés is túlzás mind oviban,mind 16 alatt.
2013. dec. 21. 17:37
 29/35 anonim ***** válasza:
48%
Ez kb olyan mikor Apukám megkért,hogy kísérjem fel Pestre éjjel,mert megy a reptérre a felesége szüleiért,télen volt tiszta hó és jég volt minden nekem már volt jogsim is 1 éves gyakorlatom is, 19 voltam,erre elkezdett hisztizni a 11 éves mostoha húgom(apám feleségének a lánya),hogy Ő is fel akar menni én miért mehetek,Apukám mondta Ő nem jöhet először is kicsi és éjjel aludjon holnap iskola,erre apukám felesége közölte,hogy akkor egyikünk sem megy,mert mindenkinek ugyanazt lehet csinálni,és ha az egyiknek valami meg van tiltva a másiknak is,Apukám erre közölte,hogy ez nem így működik,ennyi erővel a 2 éves öcsém kezébe is adhatunk kocsi kulcsot hagy vezessen ha nekem már lehet...Telje mértékben egyetértek apukámmal,azért igenis legyen már különbség a között amit megtehet egy 3 éves és amit meg tehet egy 14,a kor igenis sokat számít.Egy ovis ne fesse már a körmét könyörgöm.
2013. dec. 21. 17:44
 30/35 anonim ***** válasza:
Azért én párhuzamot nem vonnék az autóvezetés és a körömlakkozás között... arról nem beszélve, hogy a kérdés alatt ott szerepel, hogy esetenként és egy-két hétig majd egy jó ideig nem utána ismét. Szörnyű bűn...
2013. dec. 21. 19:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!