A körömlakk egy ovis kisgyereken szerintetek okés vagy sem? Ha nem, miért nem?
Igazából csak kíváncsiságból kérdeztem meg, vajon mások mit gondolnak erről, nekem van kialakult véleményem a dologról, és nálunk szerencsére nem szólnak az óvónők a lakkozott körmökért.
Én nem tudnék racionális magyarázatot adni a lányomnak arra, miért nem szabad a gyerekeknek lakkozni a körmüket. Van aki ad ésszerűbb magyarázatot annál, hogy vannak gyerek meg felnőtt dolgok és punktum?
Miért, ez nem elég ésszerű ok, hogy a körömlakk egy felnőtteknek való dolog?
A körömlakk tartalmaz egy csomó anyagot, ami nem feltétlenül tesz jót mondjuk egy kisgyereknek a körmének. Többek közt, aki rendszeresen használ körömlakkot, annak a körme sem tud rendesen szellőzni. És ennek kitenni egy gyereket? Hát a te dolgod.
A másik meg, hogy akkor ezzel az erővel akár egy kis púdert is tehetnél rá néha vagy rúzst vagy néha akár a magassarkúdat is felhúzhatná, hisz az is csak simán felnőtt dolog, miért ne lehetne a gyereknek is, nem, mert a gyereknek éppen tetszik és szívesen hordaná?
Nem kell időnap előtt felnőttet csinálni egy gyerekből! Ezért nem való neki. És elég baj, hogy ezt az óvónők még engedik is.
Nálunk annak idején azért is szóltak az általánosban, ha csak körömerősítőt rakott egy lány a körmére. És tudod, jogos volt. Nem is járkált minden lány már általánosban úgy, mint ahogy nem lenne való.
Valahol itt kezdődik az, hogy egy gyerek túl korán képzeli nagylánynak magát. Mert a szülő mindent megenged, amit még nem kéne a korának megfelelően megengedni.
De hát ez a te dolgod. Mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy akarja.
De azt azért kikérem magamnak, hogy nem tartod ésszerű magyarázatnak azt, hogy valaki nem akar nem gyereknek való dolgot bevezetni a gyerek életébe!
"Én nem értem, miért kell ezen ennyire fennakadni"
Ez nem fennakadás. Ez nem is arról szól, hogy most ne lehetne néha-néha egy-egy pici körömlakkot tenni a gyerek körmére. Mert miért ne lehetne? De most őszintén, hetekig körömlakkban járatni egy kislányt az oviba? És a kérdezőnek az, hogy valaki elmondja a véleményét, hogy neki nem okés, hogy így járjon egy gyerek oviba és miért, azt nem tartja épeszű magyarázatnak? Csak azért, mert neki épeszű dolog, attól még a másiknak nem.
Szerintem a kérdező inkább provokálni akar, hogy ő bizony eldöntötte, hogy neki van egy ilyen felfogása, hogy szerinte ez tök okés és itt beleköt azokba, akik nem éppen úgy gondolkodnak ahogyan ők.
Nem eget rengető probléma ez persze, de nekem akkor is az a véleményem hogy nem oviba való :)
És igen, van ami nem a gyereknek való, és ennyi magyarázatnak elégnek kell lenni. (Nekem is mondtak ilyet anno, de megértettem, és nem lett semmi bajom attól, hogy nem mindenre adtak racionális magyarázatot :D)
Nem, nem neki való.
1) legfontosabb, az egészség:
2) mindennek megvan a maga helye és ideje. A körömlakknak nem az oviban (sőt, szerintem általános iskolában sem).
3) Tényleg probléma, hogy ezt hogyan magyarázd el a gyereknek? :) Ha autót akar vezetni, azt is szabad?
(Nekem amióta gyerekem van, nagyon fontos az egészség. Nem díjazom, ha valaki hajfényezi, balzsamozza, testápolózza, hővédőzi a gyereket, mindezt olyan kereskedelmi forgalomban lévő szennyekkel, amivel nem kéne. Mi azóta áttértünk a natúr kozmetikumokra, mert nem szeretném, ha gyerekeim vegyszerek sűrűjében nőnének fel, máshol így is épp eléggel találkozik...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!