Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, ha három éves...

Mit tegyek, ha három éves fiam nem akar oviba menni?

Figyelt kérdés
Azt mondja, hogy inkább itthon marad velem (szabadnapos vagyok)és majd holnap megy. Már többször is eljátszotta ezt, egyszerűen nem volt hajlandó felöltözni. Mit tegyek?
2013. dec. 10. 09:46
1 2 3
 21/30 anonim válasza:
64%

Itt vagyok én, az élő példa, hogy el kell vinni.

Kiskoromban anyu gyakran nem vitt be az oviba, mert épp nem dolgozott, és nem akart egyedül lenni otthon. Alig voltam egy hónap 1-2 hetet oviban kis- és középső csoportban... mikor munkája lett, ekkor voltam nagycsoportos, nem akartam menni, kivertem a hisztit, és rámengedtek.

Ugorjunk: egész általánosban szorongással keltem fel reggel, nem akartam sosem bemenni, rengeteget hiányzotam, mert egyszerűen rámhagyták (az orvos is, aki becsülettel megírta az igazolásaimat). Pedig sosem voltam szinte beteg...

És itt vagyok én ma, hogy az Istenért sem tudok megszabadulni a halogatás és az otthonmaradás tényétől. Nagyon-nagyon akarok rajta változtatni, de nem tudok :(

Vidd el az a gyereket, légy okos!

2013. dec. 10. 10:31
 22/30 anonim ***** válasza:
57%
Valamit rosszul csináltál,és látszik milyen gyenge akaratú szülő vagy,így az életben nem fog téged sem tisztelni,sem felnézni rád,sem engedelmeskedni...ez a létező legnagyobb hiba,ám még talán javítható....
2013. dec. 10. 10:47
 23/30 anonim ***** válasza:
95%

Most nem azért, de egy három éves gyereknek miért kell tudni, hogy Te aznap nem mész dolgozni? Ha én nem megyek dolgozni, de a lányom meg, akkor is ugyanúgy keltem és ugyanúgy megy a reggeli rutin. Lehet, hogy kicsit később kelünk (max. fél órával), de azt ő még nem tudja. És nem verem át, nem hazudok neki, mert nem kérdezi, de ha kérdezi, akkor is azt mondom, hogy dolgom van, mert biztos, hogy van dolgom.

Most már 6 éves lesz, nagycsoportos, most már azt is megérti, ha mondjuk neki, hogy nem dolgozni megyünk, hanem olyan dolgunk van, ahova nem jöhet. De tudja, hogy ő csak akkor maradhat itthon, ha beteg, vagy ha megyünk valahova (orvos, év közbeni kirándulás stb.)

EGyébként reggel még sokszor a majdnem 6 évesemet is öltöztetem, mert még annyira álmos, meg néha nyűgös is, miért kellene egy ilyan kisgyereknek egyedül öltözni.

2013. dec. 10. 10:49
 24/30 A kérdező kommentje:

"Most nem azért, de egy három éves gyereknek miért kell tudni, hogy Te aznap nem mész dolgozni?"

Azért mert, ha dolgozni megyek akkor hajnal 4-kor kelek.

2013. dec. 10. 11:01
 25/30 anonim ***** válasza:
82%
szerintem nem is akarod igazán, hogy ovi menjen a pici, ha igazán akarnád, akkor már réges régen felöltöztetted volna és bevitted volna
2013. dec. 10. 11:07
 26/30 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem kamu, egy három éves gyerek nem tud még egyedül felöltözni.
2013. dec. 10. 11:57
 27/30 anonim ***** válasza:
Legalább ebédet adtál neki, vagy elvárod hogy azt is ő főzze meg?
2013. dec. 10. 12:02
 28/30 anonim ***** válasza:
Szerintem is kamu a kérdés .
2013. dec. 10. 12:49
 29/30 A kérdező kommentje:
Ki mondta, hogy egyedül kellene felöltöznie?
2013. dec. 10. 15:23
 30/30 anonim ***** válasza:
48%

Tudod úgy nehéz nehéz gyereket felöltöztetni, hogy ha közben a klaviatúrát vered, kisangyalom.

De úgy is látszik hogy kamu a kérdésed, szóval buktad.

2013. dec. 10. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!