Mit tegyek, ha három éves fiam nem akar oviba menni?
Öltöztesd fel és vidd be.
Ha suliban ezt eljátsza mit csinálsz? Ha a munkahelyére nem akar majd bemenni mit csinálsz?
Öltöztesd fel és vidd be az oviba.
Nem tudom, nekem anno eszembe se jutott, hogy gyerekként ne fogadjak szót a szüleimnek...
A válaszadóknak igazuk van ebben. Próbáld meg kedvesen megbeszélni vele, hogy miért kell oviba menni. Beszélj neki az iskoláról is. Mondd el azt, hogy oviban szerezzen barátokat, ne bántson senkit, érezze jól magát a gyerekek társaságában :)
Mondok példát:
Az egyik rokonomnak két gyereke van. Sajnos, úgy lettek "megnevelve", hogy az anyjuk mindent rájuk hagyott. Neki az volt a véleménye, hogy a gyerekeket 7 éves kor alatt nem szabad korlátozni semmiben. Ha nem akarnak oviba menni, akkor ne menjenek, meg ilyenek. És az lett a probléma, hogy a nagyobbik gyerek iskolás lett és nehezen veszik rá, hogy felkeljen, hogy időben ott legyen az iskolában.
Fel kell öltöztetni és el kell vinni. Akár tetszik neki, akár nem.
A fiam is eljátszotta már ezt párszor, ő is ennyi idős. És én fogom, felöltöztetem és viszem. Akkor is, ha közben hisztizik, hogy nem akar menni.
Vannak ilyen napok, az nem a szülő hibája, ha pont egy olyan napja van a gyereknek, hogy nincs kedve oviba menni, de ha te hagyod, hogy otthon hisztizzen és még 10 órakor is otthon pizsamában toporogjon, akkor ezt is fogja csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!