Ha az óvónő adna egy pofont a gyerekednek, mit tennél?
39* vagyok
igen,igy teljesen egyetértünk:)
Tudom,hogy nem könnyű az óvónők dolga sem a dadusoké(főleg) sem pedig a tanároké!
Én is az a korosztály vagyok ,akik sokkal nagyobb szigorban nőttünk fel.
Mégis törekszem az egyensúlyra,nem akarok én sem "nem e világra való " :) gyereket nevelni de azt sem akarom,hogy úgy nőjön fel,hogy csak agresszióval,veréssel tud érvényt szerezni az akaratának,hiszen én csak veréssel jutok nála eredményre,mit várhatok tőle !?Nem igaz?
Egyébként a szülők felelőssége lenne a gyereke megnevelése...de ebbe most nem mennék bele bővebben!
Azért az sem mindegy,hogy mondjuk egy 9 éves gyerekről vagy egy 3 évesről van szó! Egy 9 évesnél már hamarabb megbocsátható talán, hogy elcsattan rajta egy pofon, mert ő már tényleg érti,hogy mi rosszat tett esetleg, talán direkt is csinálja stb.
Bár én semmiképpen nem kultiválom a "verést"! Mi is felnőttünk mindössze egy atyai pofonnal, és mégsem lettünk defektesek, rosszak, sorozatgyilkosok!
Nemhiszem, hogy egy óvónő ok nélkül pofon vág egy gyereket. Biztos előtte nem egyszer szólt is, de a gyerek meg sem hallgatta. Ezért teljesen jogosnak tartom. Legalább ő nevel, ha más nem. Sajnos egyre inkább azt tapasztalom, hogy a mai gyerekek azt csinálnak, amit akarnak, mert úgyis nekik adnak igazat. Nincs a tettüknek következménye. Csak jogaik vannak, kötelezettségeik nulla.
Múltkor a saját fülemmel hallottam, hogy egy 5 éves lehülyézte az anyját és bele is rúgott kettőt. Kedvem lett volna helyette lekeverni egyet, mint ahogy egy normális szülőnek illett volna.
32/F
Megkérdezném miért kapna és megmondanám, hogy ilyen többet ne legyen. Ültesse külön, vonja ki a játékból, de ne üsse meg. Nem tudom elképzelni, hogy milyen esetben üthet meg az óvónő gyereket. Az meg végképp érthetetlen, hogy erről az óvodavezető hogyhogy nem tud, mikor 2 óvónő és 2 dadus tudja.
Bár én már kb. 10 éves lehettem, amikor az egyik tanárt felidegesítette az osztálytársam és mivel épp mellettem állt a tanár engem vágott úgy fejbe, hogy beütöttem az állam az asztalba :-(. Amire hazaértem, Anyut már felhívta a tanár és bocsánatot kért, így nem lett belőle semmi.
Úgy gondolom, hogy egy pedagógusnak, pláne egy óvónőnek tudnia kell kezelni a gyerekeket testi fenyítés nélkül is. Ha nem tudja, akkor nem alkalmas erre a pályára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!